Miesten Futsal-Liiga: Riemu juhli Jyväskylän derbyssä

Miesten Futsal-Liigassa pelattiin odotettu Jyväskylän "derby". Tällä kertaa oli Riemun vuoro juhlia voittoa, kun se kaatoi Kampuksen Dynamon maalein 5–3 (3–3). Sarja jatkuu viikonloppuna viidellä ottelulla.

Kaikki miesten ja naisten Futsal-Liigojen ottelut näkyvät Ruutu+-palvelussa.

ke 3.11.2021, Jyväskylän Monitoimitalo

Riemu – KaDy  5–3 (3–3)

Maalit:
Riemu: Leevi Kemppainen, Olli Pöyliö, Jonne Forsström, Joonas Madetoja, Ville Vanttaja
KaDy: Eemeli Hänninen, Riemu o.m. 2

Miesten Futsal-Liigassa pelattiin keskiviikkoiltana odotettu, maineikas Jyväskylän “derby”.  Tällä kertaa oli Liikunnan Riemun vuoro juhlia derbyvoittoa pitkästä aikaa. Loppunumerot Jyväskylän Monnarilla  olivat tasaisen väännön päätteksi 5–3 (3–3) Riemun hyväksi. Loppusummeri vapautti Riemun kannattajat ja pelaajat villiin juhlintaan.

Joonas Madetoja (kesk.) ja Olli Pöyliö (oik.) pääsivät kertaalleen iskemään pallot KaDyn pömpeliin. (kuva Kirsi Nummela)

Puolustava mestari ja sarjataulukon kakkonen KaDy oli ennakkoasetelmissa ottelun suosikki, vaikka lähtikin otteluun Champions League -reissun väsyttämänä ja ilman avainpelaajiaan Jukka Kytölää, Ítalo Henriquea ja Lassi Lintulaa. Riemu oli puolestaan avannut pistetilinsä viikkoa aiemmin, kun sen kotitappio GFT:lle mitätöitiin ja käännettiin kotivoitoksi GFT:n pöytäkirjavirheen johdosta.

Sarjataulukko tai aiemmat saavutukset voitiin heittää romukoppaan, kun nälkäinen Riemu pisti kovalla prässillään ja asenteellaan KaDyn vaikeuksiin heti ensi sekunneista alkaen. Avausmaalin tälläsi Leevi Kemppainen jo 39 sekunnin kohdalla.

KaDy tasoitti pelin, kun Sergei Korsunovin laukaus pomppi Riemu-puolustajien kautta onnekkaasti verkkoon. Myös KaDyn 3–3-tasoitus juuri ennen puoliaikaa oli samaa kaavaa: riemulaiset sohelsivat Eemeli Hännisen laukauksen irtopallon omaan nuottaan.

KaDyn Eemeli Hänninen (kesk.) pääsi kertaalleen tuulettamaan maalia. (kuva Kirsi Nummela)

Kahden oman maalin välissä Riemu loisti toisessa päässä, vaikka KaDy kävikin välissä johdossa parketille paluun tehneen Eemeli Hännisen komealla yksilösuorituksella. Olli Pöyliön rautainen vapari toi kotijoukkueen tasoihin; Jonne Forsströmin kuti erikoistilanteesta jälleen johtoon. Puoliajalle kuitenkin mentiin tasoissa 3–3.

Sergei Korsunov ja Joonas Madetoja, Riemu - KaDy 3.11.2021
Joonas Madetoja ja Sergei Korsunov. (kuva Kirsi Nummela)

Toinen puoliaika oli tasaista ja tarkkaa peliä, eikä ensimmäisen puoliajan kaltaisia haireita sattunut kummallekaan. Maalipaikkoja tuli niukemmin; yhden niistä käytti hyväkseen Riemu, kun Joonas Madetoja laukoi prässin jälkitilanteesta mustaturkoosit kolmannen kerran johtoon. KaDy kolisutteli tolppia pariin otteeseen.

KaDy otti ottelun loppuminuuteilla maalivahti Niila-Ville Laitisen viidenneksi kenttäpelaajaksi. Ylivoimapeli ei europeleistä ja miesvajeesta pahasti väsähtäneeltä Dynamolta luonnistunut, vaan Riemu kesti paineen vaivatta. Sitä vastoin Riemun pohjapelaaja Ville Vanttaja lähetti pallon omalta puoliskolta tolpan kautta tyhjään KaDy-maaliin. KaDy ei onnistunut enää maalinteossa, joten ottelun loppunumerot kirjattiin 5–3. Riemu sai juhlia pitkästä aikaa Jyväskylän derbyn voittoa.

Riemu - KaDy 3.11.2021
Ottelun yleisömäärä oli “koronan jälkeiselle” ajalle mukavasti 563 katsojaa, mikä on tämän liigakauden ennätys. (Kuva Kirsi Nummela)

KaDy jatkaa sarjan kakkosena FC Kemin peesissä; Riemu nousi voitollaan pudotuspeliviivan tuntumaan kuuteen pisteeseen.

Miesten Futsal-Liiga jatkuu lauantaina kahdella, sunnuntaina kolmella ottelulla. Riemu kohtaa seuraavaksi kotonaan AU:n ja heti perään maanantaina JoSePan. KaDy matkustaa sunnuntaina Ylivieskaan ennen maajoukkuetaukoa.