Takaisin
23.4.2021 klo 18.03

Miesten Futsal-Liiga: puolivälierät katkolla lauantaina

Jaa:

Miesten Futsal-Liigan puolivälierät jatkuvat lauantaina neljällä otteluparilla. Paras kolmesta -järjestelmällä pelattavat sarjat ovat katkolla KaDylle ja Akaa Futsalille heidän kotikentillään. Someron Voima ja Liikunnan Riemu saalistavat välieräpaikkaa Torniossa ja Kemissä. Sarjan ollessa lauantain ottelun jälkeen tasan 1–1 pelataan ratkaiseva ottelu samassa paikassa sunnuntaina.

 

Miesten Futsal-Liiga 2020–2021

Futsal-Liigan lähetykset SolidSportilla:
>> https://solidsport.com/futsalliiga

Futsal-Liigan maalikoosteet Futsal-Liigaseurat ry:n sivuilla:
>> https://futsalliiga.fi/videot/

Otteluohjelma ja sarjataulukko kahdessa eri formaatissa:
>> Tulospalvelu
>> Tulospalveluarkisto

Miesten Futsal-Liiga 2020–2021
Puolivälierät
Kierrosennakko

la 24.4.2021

16.00
Tervahalli, Kemi
FC Kemi – Riemu

Runkosarjan voiton jo kaksi kierrosta ennen päätöstä varmistanut FC Kemi on selkä seinää vasten kotiareenallaan. Ensimmäisessä puolivälierässä Liikunnan Riemu onnistui kotonaan Jyväskylässä voittamaan kemiläiset maalein 4–3. Voitto oli Riemulle jo kauden toinen FC Kemistä, sillä myös runkosarjan kohtaaminen Jyväskylässä päättyi Riemun juhliin. Toisaalta FC Kemi oli maaliskuussa Kemissä parempi maalein 5–1, eikä Riemu ole Kemissä liigaottelua onnistunut koskaan voittamaan.

Ottelupariin lähdetäänkin kutkuttavista lähtökohdista. Onnistuuko Riemu yllättämään runkosarjan voittajan toistamiseen vai kantaako FC Kemin hurja kotietu kahteen kotivoittoon ja välieräpaikkaan? Kemiläisten urakkaa vaikeuttaa ykköspyssy Enderson Suárezin pelikielto, joka kattaa kaksi seuraavaa ottelua eli ainakin jäljellä olevat puolivälierät. 

Myös toinen venezuelalaisvahvistus Henry Gutierrez on loppukauden poissa, mutta FC Kemillä on yhä heittää kokoonpanoon serbialaismaalivahti Slobodan Tomić ja hänen maanmiehensä, pelaaja-valmentaja Boris Čizmar sekä tuore vahvistus, Uruguayn maajoukkuemies Xande. Lisäksi Kemin kokoonpanossa on kolme Suomen maajoukkuemiestä: Tuukka Pikkarainen, Vesa Lilja ja Taneli Kohonen, joten itsevarmuutta avausvoitosta saanut Riemu lähtee Kemiin yhä haastajan asemasta.

FC Kemin päävalmentaja Markku Kalermo kertoo seuran tiedotteessa:

– Viime viikonlopun häviö Riemulle oli aikamoinen yllätys, vaikkakin peleissä kaikki on aina mahdollista, kun pienilläkin asioilla voi olla ratkaiseva vaikutus lopputuloksen kannalta - playoff-peleissä niiden on vaan toimittava. Viime lauantaina meidän joukkue ei kuitenkaan pelannut riittävästi omalla tasollaan. Tulevan viikonlopun peleihin meillä tarvitaankin tasonnostoa.

Riemu-leirissä ilahduttavaa oli avausottelussa paitsi kotivoitto myös pelillinen esitys ja laajan rintaman onnistuminen. Neljästä maalista kirjattiin tehopisteet peräti seitsemälle eri pelaajalle; kakkosketjun pohjapelaaja Ville Vanttaja kirjasi suurimmat tehot 0 + 2. Myös maalivahdiksi Riemulla on heittää kaksi tasavahvaa vaihtoehtoa: Sauli Kilpeläinen ja Eino-Elmeri Muhonen.

FC Kemin ennakko 
Riemun ennakko 

Kauden aiemmat kohtaamiset:
26.2.2021 Riemu – FC Kemi 6–4
14.3.2021  FC Kemi – Riemu 5–1 
17.4.2021 Riemu – FC Kemi 4–3
 

16.00
Putaan liikuntahalli, Tornio
ToPV – SoVo

Riemun lailla myös SoVo yllätti ennakkosuosikin ensimmäisessä osaottelussa. Runkosarjan kakkoseksi kevään huippuvireessä noussut Tornion Palloveikot löi päätään seinään Someron monitoimitalolla viime lauantaina; kotivoitto kirjattiin SoVolle maalein 5–3. Ottelun ehdoton ykköshahmo oli SoVon Gezim Voca tehopisteillään 3 + 2, joilla 25-vuotias maalipyssy singahti yksin playoffien pistepörssin kärkeen. Tuttuun tapaan myös Arber Istrefi ja Mergim Bushi häärivät tehokkaina. 

ToPV on ollut etenkin kotihallissaan erinomainen: runkosarjan 13 kotiottelusta lohkesi 11 voittoa vain KaDyn ja Akaan hakiessa pisteet Torniosta. Nyt ToPV on kuitenkin veitsi kurkulla ja tarvitsee kaksi kotivoittoa jatkaakseen. Tehot ja menestyminen ovat levänneet koko kauden lähinnä ykkösketjun Iiro VanhaSergei KorsunovNewton Jr. – Aleksi Kylmälä harteilla; nyt tarvitaan onnistumisia myös Juho-Teppo Bergin orkestroimalta kakkosketjulta. Myös Ruotsin maajoukkuemaalivahti Viktor Janssonin on venyttävä parhaimpaansa Vocan ja Istrefin tasoisten hyökkääjien tulituksessa. 

SoVo tiedotti viikolla pitkän listan jatkosopimuksia. Veljekset Antti ja Pyry-Ville Korhonen jatkavat Voiman paidassa, samoin kuluvan kauden maalivahtikolmikko Nevzat Mustafa, Niko Rikkilä ja Joel Salonen. Viimeisimpänä seura tiedotti nuorten pelaajien Vilho Ståhlströmin ja Elmeri Anderssonin jatkosta.

SoVon jatkosopimukset

Kauden aiemmat kohtaamiset:
17.10.2020  SoVo – ToPV 3–5 
6.2.2021  ToPV – SoVo 10–3 
17.4.2021 SoVo – ToPV 5–3 
 

16.00
Toijalan Monitoimihalli
Akaa Futsal – GFT

Toijalassa kohtaavat runkosarjan nelonen Akaa Futsal ja vitonen Golden Futsal Team Espoosta. Sarjan avausottelussa Akaa Futsal paineli jo 0–3-johtoon Kasper Kankaan, Jussi Nyströmin ja Dusan Milojevicin osumilla, mutta sitkeä GFT tuli maalin päähän muutama minuutti ennen loppua. Suomi-futsalin ikoni Panu Autio osui sekä ylivoimakuviosta että pallonriistosta. Jatkoajalle GFT ei aivan onnistunut otatusta viemään; niinpä Akaa Futsalilla on nyt kotonaan kaksi ottelupalloa.

Joukkueet tuntevat vuosien yhteisestä historiasta toisensa jo erinomaisesti; Aution lisäksi kentällä on useita Akaa-paitaisia maajoukkuepelaajia. GFT:n maajoukkuemaalivahti Antti Koivumäen toipuminen täyteen pelikuntoon on arvoitus, mutta mitat täyttäviä korvaajia löytyy Jori Lagerblomin ja Joonas Puolamäen muodossa. GFT pelaa playoff-joukkueista kenties leveimmällä rosterilla: useimmissa otteluissa miehiä riittää kolmeen täyteen ketjulliseen. Akaalta puuttuu kokoonpanosta ruotsalaisvahvistus Amel Rastoder, joka on ollut pitkään loukkaantuneena.

Runkosarjan kohtaamisista GFT vei nimiinsä molemmat, joskin syksyn kotiottelunsa vasta jatkoajalla. Tammikuun alussa GFT mursi Toijalan-kirouksensa: edellinen vierasvoitto Toijalasta oli huhtikuulta 2015. Muutenkin keskinäisten otteluiden historiassa Akaa Futsal on ollut viime vuodet selvästi niskan päällä. Näiden tilastojen ja kevään kuntokäyrän perusteella Akaa Futsal on kotonaan lievä ennakkosuosikki, mutta GFT:n sitkeys on nähty usein aiemminkin. 

GFT:n Jerry Sipilä kertoo joukkueen kuulumisia seuran kotisivuilla:

– Kuluvalla viikolla on pidetty hyvää fiilistä yllä sekä hiottu pieniä yksityiskohtia kuntoon. Ehkä uusia erikoistilannekuvioitakin on luvassa. Nämä ovat pienten marginaalien pelejä, joten vaikka asenne on ollut kunnossa, niin vielä tarvitsee saada joukkueena kovempi tahtotila päälle kentällä. Lisäksi tarvitaan huolellisuutta viimeisissä ratkaisuissa.

GFT:n ennakko  
Akaa Futsalin ennakko (tulossa) 

Kauden aiemmat kohtaamiset:
20.9.2020  GFT – Akaa Futsal  6–5 ja., 4–4
3.1.2021  Akaa Futsal – GFT 1–4 
18.4.2021 GFT – Akaa Futsal  2–3

17.00
Monitoimitalo, Jyväskylä
KaDy – Mad Max

Muiden kolmen ottelun palatessa puoliaikatauolta puhalletaan käyntiin neljäs puolivälieräottelu Jyväskylässä klo 17.00. Kaksinkertainen hallitseva mestari (2018, 2019) KaDy on voiton päässä välieräpaikasta, jota yrittää horjuttaa Mad Max Valkeakoskelta. Historia on paljolti KaDyn puolella, sillä punamustat ovat pudottaneet Mad Maxin puolivälierissä kolmesti aiemmin. Toisaalta tämän kauden aiemmat kohtaamiset kielivät tasaisuudesta: kaikki kolme ottelua ovat päättyneet maalin marginaalilla.

KaDyn 12-vuotisessa liigahistoriassa välieräpaikkoja on aiemmin seitsemän ja niistä saldona kahden mestaruuden lisäksi neljä hopeaa ja yksi pronssi. Mad Maxin ainoa mitali on kultainen; koskilaiset nostelivat mestaruuspokaalia kaudella 2005–06. 

Avausottelussa Valkeakoskella KaDyn sankarina hääri Jere Intala hattutempullaan. Lassi Lintula iski kaksi maalia, Tero Intala yhden. Kokeneet Mikko ja Jukka Kytölä nähtiin pitkien poissaolojen jälkeen liigaparketilla. Henri Louste sai Apialla suoran ulosajon, joten hän huilaa kaksi seuraavaa ottelua.

Kolmen maalin mies Jere Intala kertoo KaDyn kotisivujen otteluennakossa:

– Viime lauantain ottelu ratkesi mielestäni meidän hyväksemme henkisen ja fyysisen vahvuuden ansiosta. Meillä oli sekä hyviä että huonoja hetkiä, mutta pystyimme nollaamaan virheemme nopeasti ja sitä kautta ottamaan todella tärkeän vierasvoiton. 

– Parannettavaa jäi puolustamiseen ja etenkin yksilötasolla. Kollektiivisella tasolla puolustimme melko hyvin, mutta myös sitä pystymme parantamaan. Menestyminen playoffeissa on pitkälti puolustumisestamme kiinni; mitä pidemmälle tärkeissä peleissä mennään, sitä parempia tulemme siinä olemaan. 

Mad Maxin paras maalintekijä Justus Kunnas osui runkosarjassa KaDya vastaan peräti kahdeksan kertaa, puolivälierien avausottelussa kertaalleen. Muut Mad Maxin maalintekijät olivat Matti Jussila, Mika Jussila, kapteeni Jesse Collin ja puolen kentän takaa maalivahti Aleksi Pennanen.

Kauden aiemmat kohtaamiset:
28.11.2020  KaDy – Mad Max 3–4 
24.1.2021  Mad Max – KaDy 5–4 
17.4.2021 Mad Max – KaDy 5–6

Mad Maxin ennakko  
KaDyn ennakko  
 

Mikäli toinen osaottelu ei johonkin puolivälieräsarjaan tuo ratkaisua, pelataan ratkaiseva, kolmas osaottelu sunnuntaina 25.4. samassa paikassa.

Tarvittaessa:

su 25.4.2021

15.00 Jyväskylän monitoimitalo
KaDy – Mad Max

16.00 Tervahalli, Kemi
FC Kemi – Riemu

16.00
Putaan liikuntahalli, Tornio
ToPV – SoVo

16.00
Toijalan Monitoimihalli
Akaa Futsal – GFT

Välierät pyörähtävät käyntiin lauantaina 1. toukokuuta, ellei koronarajoituksista seuraa enää otteluohjelmamuutoksia.

* * *

Miesten Futsal-Liigan uutisoinnin päätoimittaja: Samu Kytölä
Palaute: samu.kytola(ät)futsal.fi; p. 041 4378041