Miesten Futsal-Liiga: Mad Max voitti KaDyn vuosien jälkeen, PP-70 karkasi JoSePalta

Miesten Futsal-Liigassa pelattiin lauantaina kaksi ottelua. Jyväskylässä nähtiin neljän maalin Justus Kunnas -show, kun KaDy kohtasi Mad Maxin. PP-70 katkaisi tappioputkensa vieden JoSePalta kolme pistettä lukemin 8–2. Sunnuntaina on luvassa kolme ottelua lisää.

Miesten Futsal-Liiga 2020–2021

Otteluohjelma ja sarjataulukko kahdessa eri formaatissa:

Jyväskylän monitoimitalo
KaDy – Mad Max 3–4 (1–0)

Mad Maxin Justus Kunnas oli lauantain kiistaton tähti. Kunnaksen tykki antoi varoituslaukauksia heti ensimmäisen minuutin aikana, mutta ensimmäinen jakso oli muuten pitkälti Kampuksen Dynamon hallintaa. Maaliverkko heilahti vasta yhdeksännellä minuutilla, kun KaDyn kapteeni Mikko Kytölä toimitti pallon Mad Maxin Aleksi Pennasen ohi.

Toisen puoliajan alussa Mikko Kytölä vei KaDyn 2–0-johtoon nopean vastahyökkäyksen lopputulemana. Peli alkoi kääntyä kuitenkin Mad Maxille, kun Justus Kunnas nappasi pallon KaDyn rajapotkusta vieraspäädyssä ja paineli kentän läpi laukomaan pallon oikeaan yläkulmaan. Tästä joukkue sai isomman vaihteen silmään nousten parissa minuutissa tasoihin, kun Kunnas tyrkkäsi pallon – futsalissa harvinaisemmin – päällään KaDyn Tuomas Heikkilän vartioimaan maaliin.

Mad Max siirtyi johtoon ajassa 28:12. KaDyn valmentaja Vasko Vujovic oli vaihtanut hetkeä aiemmin tolppien väliin Niila-Ville Laitisen, mutta Kunnas oli armottomassa vireessä ja pallo löysi taas tiensä yläkulmaan. KaDy pääsi vielä tasatilanteeseen 3–3 Lassi Lintulan osumalla, mutta kotijoukkueen kuudes kumuloituva rike viimeisellä peliminuutilla sinetöi kuitenkin pelin voiton Mad Maxille. 10 metrin vapaapotkun laukoi maaliin jälleen Kunnas, joka katkaisi näin 12 ottelun tappioputken KaDya vastaan.

Mad Maxin otteluraportti
KaDyn otteluraportti (tulossa)

Jussi Rasva ja Oskari Luoma
PP-70:n Jussi Rasva ja JoSePan Oskari Luoma. (Kuva: Esa Norvia)

Tesoman palloiluhalli, Tampere
PP-70 – JoSePa 8–2 (2–1)

Tappioista kärsinyt PP-70 näytti tahdonvoimansa ja tasoitteli alkukaudesta ryöpsähtänyttä tehtyjen ja päästettyjen maalien eroa. Ottelun alussa näytti hetken siltä, että sarjataulukossa useamman pykälän ylempänä oleva JoSePa ohjaisi enemmän pelin suuntaa, mutta PP-70 katkoi joutsalaisen vieraan maalintekoyrityksiä sinnikkäästi, ja lopulta kotijoukkueen Tomi Ylinen laukoi avausmaalin. Vain vajaat pari minuuttia myöhemmin pallo päätyi toistamiseen JoSePan Niko Rantasen selän taakse. Vieraiden Oskari Luoma teki joukkueen ensimmäisen maalin, ja tauolle siirryttiin samoissa 2–1-lukemissa.

PP-70 aloitti toisen jakson väkevästi kasvattamalla johtoaan lukemiin 3–1, kun Riku Partala laittoi verkon heilumaan jo ensimmäisellä minuutilla. Kotijoukkueen neljännen maalin jälkeen JoSePa otti käyttöön lentävän maalivahdin. Ensimmäinen ylivoimapyöritys päättyi kuitenkin PP-70:n karkumatkaan, kun Jussi Rasva saattoi pallon tyhjiin. Toisella rupeamalla JoSePa sai vielä yhden maalin, mutta kotijoukkue hyödynsi tilanteen toisensa perään ja nakutti loppulukemiksi 8–2. Rasva osui ottelun aikana kaikkiaan kahdesti ja Kalle Hasa peräti neljästi.