Takaisin
29.8.2021 klo 10.11

Miesten Futsal-Liiga: Liikunnan Riemu ei anna tasoitusta kauden alussa

Jaa:

Ⓒ Jonna Haikonen

Liikunnan Riemu lähtee kauteen pitkälti edellisen kauden pelaaja-arsenaalilla. 2020-2021 päättyi puolivälieräsarjaan, jossa jyväskyläläiset venyivät haastamaan FC Kemin kunnolla. Pre-seasoniin on nyt panostettu entistä enemmän. Pelaaja-valmentaja Elias Martikainen ja avainpelaaja Olli Pöyliö avaavat joukkueen kuulumisia.

Riemun näkymät kauteen ovat valoisat 

Vahvan viime kauden jälkeen Liikunnan Riemu lähtee tulevaan todella tukevalta vaikuttavalta perustukselta. 2020-2021 kauden runkosarjassa joukkue ylsi pudotuspeliviivan yläpuolelle kahdeksanneksi. Kevään playoffeissa Riemu haastoi runkosarjan voittajan FC Kemin oikein kunnolla ja voitti joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen Jyväskylässä sekä piinasi pitkään kemiläisiä toisessa puolivälierässä, mutta lopulta Kemi oli vahvempi ja vei molemmat kotiottelunsa.

Kapteeni Olli Pöyliön lisäksi nyt myös Jonne Forsström on päässyt maistamaan EM -kisoihin valmistautuvan maajoukkueen leiritoimintaa. Riemu on julkaissut useiden avainpelaajien jatkouutisia, päävalmentajansa ja joukkue jatkaa pitkälti samalla arsenaalilla kuin viime kaudella. Pitkien sopimusten myötä joukkueen kehittämisessä on nähtävissä jatkuvuutta, joka ennakoi Riemun päätyvän tulevillakin kausilla playoff-kahinoihin. Mitalipeleihin yltäminenkään ei olisi mikään äärimmäinen yllätys.

Olli Pöyliö on pelasi hienon viime kauden Futsal-Liigassa, kuten puolustavalle pohjapelaajalle upeat tehopisteet kertovat 18 + 14 = 32. Pöyliö on vakuuttanut myös maajoukkueessa varmalla pelaamisellaan. Riemun kotisivujen uutisen mukaan maajoukkue ei ole päästänyt yhtään maalia minuutteina, joina Pöyliö on ollut kentällä.


Olli Pöyliö Jyväskylän Monitoimitalolla.

Riemun viime kauden pistekuningas Leevi Kemppainen (26 ottelua, 12 + 21 = 33) jatkaa myös joukkueessa. Kemppaisen viime kauden tehot ovat Riemun piste-ennätys Futsal-Liigassa. Taidokkaana pelaajana tunnetulla Kemppaisella alkaa jo neljäs vuosi Riemun joukkueessa.
 
Pelaaja-valmentaja Elias Martikainen
 
Elias Martikainen valmentaa joukkuetta myös kaudella 2021-2022. Mahtavasti Riemun viime kaudella pudotuspeleihin ja vain reilun kuuden minuutin päähän mitalipeleistä valmentanut Martikainen jatkaa viime kauden loistavaa työtänsä johtamalla Riemua vähintään samanlaisin tavoittein myös tulevalle kaudelle. Martikainen nähtäneen aika ajoin myös ihan tositoimissa parketilla, mutta pääpaino on valmentamisessa. Seuran valmennusosaamista nostaa myös Martikaisen osallistuminen UEFA Futsal B -koulutukseen ensimmäisenä Riemu-valmentajana ikinä.


Riemun pelaajavalmentaja Elias Martikainen (Kuva: Riemu)

Jonne Forsström (2020-21 tehopisteet 9 + 10 = 19) jatkaa pelaamista Riemussa. Hän auttaa myös päävalmentaja Martikaista vastustajien analysoinnissa. Riemu on julkaissut 1 + 2 -vuotisen sopimuksen myös Joonas Madetojan kanssa. Madetoja oli Riemun maalintekijälistan ykkösnimi viime kaudella (tehot 26+6). Myös maajoukkueen valmentaja Mico Martic on noteerannut Madetojan kyvyt ja nostanut pelaajan varasijoille maajoukkuetapahtumiin.

Juuso Eteläpään nelivuotisesta sopimuksesta on jäljellä kolme kautta. Toissa kaudella Futsal-Liigassa debytoinut lappeenrannan mies vietti ensimmäisen kautensa vielä varsin maltillisin tehoin, mutta viime kaudella nähtiin selkeä läpimurto – laitapelaaja oli yksi Riemun viidestä 20 tehopisteen ylittäjästä kirjauttaen pisteet 13 + 8 = 21. Playoff-sarjassa Eteläpää esitti vahvaa haastamista hopeamitalisti FC Kemin futsalistoja vastaan. Riemun kokeneimpia pelaajia on Ville Vanttaja, joka aloittaa kuudennen kautensa ja toimii myös fysiikkavalmentajana. Viimeisimpänä Riemu on julkaissut maalivahtiparinsa: Sauli Kilpeläisen, jolla on kokemusta jo viidestä kaudesta, ja Eino Muhosen, joka starttaa jo kuudennen kautensa kuntoutuneena viime kautta häirinneistä loukkaantumisista.
 

Olli Pöyliö analysoi joukkueen tilannetta ja näkymää

- Tänä vuonna päästiin aloittamaan kausi aikaisemmin kuin koskaan ja preseason on mennyt suunnitelmien mukaan. Edeltävinä vuosina Riemu on parantanut peliään huomattavasti kauden edetessä, mikä varmasti tapahtuu nytkin, mutta uskon meidän olevan tällä kaudella valmiina jo kauden ensimmäisissä otteluissa. Emme enää anna tasoitusta kauden alkaessa.
 
- Joukkue on pysynyt samana ja edellisestä kaudesta jäi sopivasti hampaankoloon, mutta tavoitteita tulevalle kaudelle ei ole vielä asetettu. Pelaajat ovat olleet erittäin motivoituneita ja odottavat innolla kauden alkua. Töitä tehdään kentällä ja taustoissa, Pöyliö päättää.


Derby-vääntöä KaDyn kanssa kaudella 2020-2021. (Kuva: Iiro Väänänen)

 
Elias Martikaisen kommentit alkavasta kaudesta

- Olemme Riemun kanssa erittäin tyytyväisiä siihen, kuinka meidän preseason on sujunut. Joukkueemme pysyy lähestulkoon samana kuin viime vuonna, mikä mahdollistaa pelin kehittämisen loogisin askelin. Viisaampien ihmisten sanoja lainatakseni; viime kauden alussa pystytimme vasta seinää, nyt alamme ripustamaan siihen tauluja.
 
- On tärkeää, että joukkueena tiedostamme menestyksen vaativan entistä kovempaa työntekoa, sillä viime kauden hyvillä esityksillä ei toistaiseksi ole ansaittu pistettäkään tämän vuoden sarjassa. On mukava nähdä, kuinka muutkin seurat ovat panostaneet pelaajamarkkinoilla, ja se kehittää varmasti lajin asemaa Suomessa pitkässä juoksussa. Meidän upeassa liikunnan yhteisössä on kuitenkin selvää, että Liikunnan Riemu haluaa pysyä tämän kehityksen mukana. Päävalmentajana olen tyytyväinen siihen, että muiden seurojen aktiivisista kosiskeluista huolimatta, pelaajamme ovat osoittaneet lojaaliutta ja uskoa meidän omaan projektiin. Tavoitteenamme on naarata vielä muutaman lupaavan tieteilijän nimi sopimuspapereihin, sitten joukkue alkaa olla valmis. 
 
- Voinkin luvata terveisinä meidän faneille ja kaikille futsalin ystäville, että Liikunnan Riemu tarjoaa myös kaudella 2021-2022 iloista ja vauhdikasta futsalia, josta ei tunnetta puutu - hartiat rentoina ja hymy huulilla olemme parhaimmillamme. Tarkemmat tavoitteet sovitaan joukkueen sisällä lähiaikoina, Martikainen päättää.
 

 Pre-seasonin harjoitusottelu
JoSePa – Riemu 2–8
 
Riemu miesten Futsal-Liigassa:

Puolivälierät kausilla 2013–2014, 2014–15, 2016–2017, 2020–2021
Sijat 9–12 kausilla 2015–16, 2017–18 ja 2019–20

Kaudet 2012–13 ja 2018–19 Riemu pelasi Futsal-Ykkösessä nousten molemmilla kerroilla Futsal-Liigaan.

Liikunnan Riemun sivuilta lisätietoja:

https://www.liikunnanriemu.com/miehet/futsal/

https://www.facebook.com/LiikunnanRiemu