Takaisin
9.6.2021 klo 22.22

Miesten Futsal-Liiga: kokenut Akaa-nelikko lopettaa

Jaa:

Ⓒ Tuukka Nyström

Akaa Futsalin kokeneet Petri Grönholm, Tatu Ahonen, Juho Laine ja Jukka Saari lopettavat futsal-liigauransa. Akaassa ja aiemmissa seuroissaan useita SM-mitaleita voittaneet pelaajat kertovat mietteistään Akaan kotisivuilla.

Miesten Futsal-Liigan finaalisarjasta on kulunut vasta pari viikkoa, mutta sopimus- ja pelaajasiirtorintamalla on jo kuhinaa. Eniten uutisia on kuluneen viikon aikana tullut pronssimitalit voittaneen Akaa Futsalin suunnalta.

Jo ennen playoffeja seura uutisoi meritoituneen italialaisvalmentaja Sergio Gargellin sopimuksesta. Kauden jälkeen Akaa Futsal on tiedottanut neljän kokeneen pelaajan poisjäänneistä: kenttäpelaajat Petri Grönholm ja Tatu Ahonen sekä maalivahtikaksikko Juho Laine Jukka Saari poistuvat seuran riveistä. Nelikon muodossa Akaasta poistuu kymmenien liigakausien, satojen liigaotteluiden ja ison SM-mitalikasan verran kokemusta.

Petri Grönholm (s. 1993) pelasi Akaassa viisi kautta, joilta saldoksi tuli kaksi SM-hopeaa, kaksi SM-pronssia ja kauden 2019–20 runkosarjan ykkössija. Grönholm edusti Akaa Futsalia myös Mestarien Liigan karsintakierroksella tshekkiläistä Chrudimia vastaan. Ennen Akaata (Leijona Futsalia) Grönholm pelasi kolme kautta Ilves FS:ssä ja yhden kauden Valkeakoskella Mad Maxissa. Ilves FS:ssä Grönholm saavutti kaksi Suomen mestaruutta.

Grönholm on pelannut 27 maaottelua, joissa hän on tehnyt kaksi maalia. Grönholm kuului Suomen kokoonpanoon EM-karsinnoissa sekä MM-karsinnan päättäneessä Serbia-ottelussa. Akaa Futsalin kotisivujen haastattelussa Grönholm kertoo lopettavansa liigauransa.

Tatu Ahonen, Akaa Futsal
Tatu Ahonen GFT:tä vastaan. (Kuva Juuso Koro)

Myös Tatu Ahonen (s. 1992) kertoo Akaa Futsalin sivuilla jättävänsä futsalin toistaiseksi. Ahonen pelasi Akaa Futsalissa neljä kautta 2017–2021, mitä ennen hän edusti liigatasolla Ilves FS:ä ja Sievi Futsalia. Ahosella on vyöllään 13 A-maaottelua Ilves-vuosiltaan 2014–15.

Maalivahti Juho Laine (s. 1987) on miesten Futsal-Liigassa ehtinyt kokea lähes kaiken mahdollisen. Laine voitti Ilveksessä viisi Suomen mestaruutta, minkä jälkeen hän on ollut mukana Akaa Futsalin kaikilla mitalikausilla. Laineen ohella myös maalivahti Jukka Saari ilmoittaa Akaan kotisivuilla lopettavansa liigauransa. Saari (s. 1991) ehti pelata uransa aikana Akaa Futsalin lisäksi Mad Maxissa ja Someron Voimassa.

Juho laine, Akaa Futsal
Maalivahti Juho Laine. (Kuva Juuso Koro)

Lähteet: Akaa Futsalin uutiset ja haastattelut:

>> Petri Grönholm

>> Juho Laine

>> Tatu Ahonen

>> Jukka Saari