Takaisin
23.11.2021 klo 23.05

Miesten Futsal-liiga: keskiviikkona Torniossa Meri-Lapin derby

Jaa:

Ⓒ Tornion Palloveikot

Miesten Futsal-Liigassa riittää tälläkin viikolla runsaasti jännitettävää. Ennen viikonlopun seitsemän ottelun kattausta pelataan keskiviikkona yksi syksyn kohokohdista, Peräpohjolan derby Tornion Palloveikkojen ja FC Kemin välillä.

Kaikki miesten ja naisten Futsal-Liigojen ottelut näkyvät Ruutu+-palvelussa.

>> uutinen ja tiedote

>> Miesten Futsal-liigan otteluohjelma

Maalikoosteet: https://futsalliiga.fi/videot/ 

 

ke 24.11.2021
18.30 Putaan liikuntahalli, Tornio
ToPV – FC Kemi

Keskiviikkona futsalkansan katseet kohdistuvat pohjoiseen, kun Tornion Palloveikot ja FC Kemi iskevät yhteen Meri-Lapin “derbyssä”. Kahdella edelliskaudella molemmat joukkueet ovat olleet neljän kärjessä, ja voittoputkessa pohjoisen joukkueet ovat tälläkin hetkellä, joten kyseessä on samalla yksi liigan huippukohtaamisista. Kahden aiemman yhteisen kauden keskinäiset liigaottelut ovat menneet tasan 2–2. Tasaisista otteluista poikkeaa viime maaliskuun kohtaaminen, jossa ToPV antoi tukkapöllyä runkosarjan voiton varmistaneille kemiläisille peräti maalein 12–2.

Tornion Palloveikot menetti kesän siirtoikkunassa kivenkovan ykkösviisikkonsa, kun neljä Suomen maajoukkuepelaajaa ja ruotsalaismaalivahti Viktor Jansson pakkasivat laukkunsa ja siirtyivät eteläisempiin liigaseuroihin (KaDy, Akaa Futsal, GFT, Vieska Futsal, Mad Max). Torniossa ei kuitenkaan jääty murehtimaan, vaan kasattiin kilpailukykyinen ryhmä tällekin kaudelle.

Kokeneen Oleg Eprintsevin ToPV:n penkin päässä on korvannut pelaaja-valmentajan roolissa jatkosopimuksen tehnyt Newton Jr., joka on tuonut brasilialaisia tuulia Palloveikkojen tekemiseen. Kokeneimmat uudet vahvistukset ovat olleet Tanskan maajoukkuemies Zakaria El-Ouaz sekä Ilveksessä ja Akaassa pelannut Rafael Giorgio. Pohjois-Suomen nuorten esiinmarssia ovat johtaneet Ville Niskala ja Ville Angeria, joista jälkimmäinen siirtyi Elias Lanton lailla Tornioon juuri FC Kemistä. Myös ToPV:n Aleksi Gullsten on entinen FC Kemin liigapelaaja muutaman vuoden takaa.

ToPV uutisoi perjantaina vahvistaneensa rivejään 30-vuotiaalla brasilialaisella pivot-pelaajalla Fernando Diasilla, minkä jälkeen maalivahtiosastoa on vahvistettu vielä Lari Honkasella.

Torniolaisten alkukausi oli vaikea, ja plakkariin uudistuneelle joukkueelle tuli ensin kolme tappiota kärkipään vastustajia vastaan. Lokakuun lopulla suunta kääntyi ja tilille kertyi kolme perätttäistä voittoa - kaikki tosin häntäpään joukkueita vastaan.

Nyt ToPV:lla on vastassa kenties se kaikkein kovin kanto kaskessa: naapurikaupungin FC Kemi, joka johtaa sarjaa kahdeksan ottelun jälkeen. Kemiläisten ainoa tappio on tullut vieraissa KaDylle, joka on kuitenkin marraskuussa kompastellut sen verran, että FC Kemi saa pitää sarjan piikkipaikkaa hallussaan yksin. Edelliset neljä ottelua FC Kemi on pelannut vieraissa puhtaassa voittoputkessa; viimeksi punaisten käsittelyssä kaatui Varsinais-Suomen maaperällä nousijakaksikko TPK ja AU. Derbyn jälkeen FC Kemi pääsee pelaamaan kotihallissa kaikki neljä otteluaan ennen EM-kisataukoa.


Meri-Lapin derbyt ovat olleet viimeisen kahden kauden ajan suosittuja sekä Kemissä että Torniossa. (Arkistokuva: FC Kemi)

Viime kaudella kapeampaa peluutusta harjoittaneen FC Kemin peluutus on jakautunut nyt tasaisemmin seitsemän ulkomaalaisvahvistuksen ja kolmen Suomen maajoukkuepelaajan kesken, mikä on tuonut kemiläisille useita voittoja nimenomaan toisen puoliajan vahvalla esityksellä. Lokakuun kuukauden pelaaja, EM-kisajoukkueen paikoista kamppaileva Vesa Lilja on sisäisen pistepörssin ykkönen (9 + 4).

Tornion Palloveikoista tehokkaimpia ovat olleet El-Ouaz ja Bergin veljeksistä nuorempi, Juho-Teppo, molemmat tehoin 2 + 8. Newton Jr. on kärsinyt kahden ottelun pelikieltonsa ja laittanee keskiviikkona itsensä takaisin “askiin”.

ToPV:n pelaaja-valmentaja Newton Jr.:

– Pre-season oli intensiivisempi kuin vuosi sitten, ja keskityimme pallollisen pelaamisen ajoittamiseen sekä joukkuepuolustuksen taktisiin asioihin. Valmentajana olen puhunut paljon pelaajien kanssa, ja kaikki pelaajat saavat oman äänensä ja mielipiteensä kuuluviin.

– Vaikka menetimme massiivisen määrän kokemusta pois lähteneen viisikon mukana, uudet nuoremmat pelaajat ovat ottaneet vastuuta jo nyt. Joukkueessa on hyvä kemia lahjakkaiden nuorten ja kokeneempien pelaajien välillä. Meillä on vielä paljon työtä tehtävänä taktisten asioiden kanssa, mutta etenemme ja edistymme askel askeleelta, 30-vuotias brasilialainen päättää.

ToPV:n Juho-Teppo Berg on kemiläisen Esa-Pekka Ahon piinapenkissä FC Kemin Youtube-kanavalla:

>> linkki Bergin haastatteluun


Derbyn huumaa Kemin Tervahallissa. (Arkistokuva: Teemu Kvist)