Takaisin
3.11.2021 klo 15.54

Miesten Futsal-Liiga: keskiviikkoiltana Jyväskylän derby

Jaa:

Ⓒ Anu Kangas

Miesten Futsal-Liigassa pelataan keskiviikkoiltana Jyväskylän derby Liikunnan Riemun ja Kampuksen Dynamon välillä. Riemun alkukausi on sujunut tappioiden merkeissä, KaDy on otteluruuhkassa Mestarien Liigasta palattuaan.
 

Kaikki miesten ja naisten Futsal-Liigojen ottelut näkyvät Ruutu+-palvelussa.

>> uutinen ja tiedote

>> Miesten Futsal-liigan otteluohjelma

Maalikoosteet: https://futsalliiga.fi/videot/


KaDyn kapteeni Mikko Kytölä (kesk.) on Jyväskylän derbyjen konkareita. (Arkistokuva v. 2018: Sami Virtanen)

Miesten Futsal-Liiga
ke 3.11.2021
19.00 Jyväskylän Monitoimitalo

Riemu – KaDy
 
Miesten Futsal-Liigassa on jälleen kuuden ottelun viikko. Keskiviikkona otetaan varaslähtö Jyväskylän ”derbyn” merkeissä, kun Liikunnan Riemu isännöi Kampuksen Dynamoa. Paikallisvastustajat lähtevät derbyyn varsin eri lähtökohdista: Riemun alkukausi on mennyt tappioiden merkeissä, KaDy on napsinut enimmäkseen voittoja. Yhdet poikkeukset kuitenkin on: Riemu sai pistetilinsä auki kabinettipäätöksellä GFT:n peluutettua Jyväskylässä pöytäkirjaan merkitsemättömiä pelaajia. Samainen GFT rikkoi edellisenä päivänä KaDyn puhtaan voittoputken ryöstämällä kaksi pistettä.

Lukuun 0–5-tappiosta 5–0-voitoksi käännettyä GFT-ottelua Riemun alkukauteen mahtuu kaksi niukkaa kotitappiota 2–3-lukemin ja kaksi selvempää vierastappiota maalein 7–2. Tappioiden keskelläkin mustaturkoosissa leirissä on nähty pelissä hyvää: valmennus ja pelaajisto huokuvat optimismia hankalasta alkukaudesta huolimatta. Tärkeä maajoukkuepelaaja Olli Pöyliö kärsi alkukauden pelikieltoa, mutta on palannut kokoonpanoon.

KaDy on keskellä otteluruuhkaa: viime viikon joukkue vietti Bosnia-Hertsegovinassa, josta Uefan Mestarien Liigan Main Roundin saldoksi tuli kaksi tasapeliä ja yksi voitto. Viidellä pisteellä ei jatkoon Elite Roundille edetty, joten KaDyn eurotaival nousi niukasti pystyyn ja joukkue keskittyy jahtaamaan neljättä perättäistä Suomen mestaruuttaan. Viime ottelussa GFT:tä vastaan tuli tappio voittomaalikilpailussa, mutta tällä viikolla KaDylla on silti mahdollisuus nousta takaisin liigan kärkeen FC Kemin ohi.

Sarjataulukko ja ennakkoasetelmat eivät kuitenkaan kerro koko totuutta, sillä paikallisotteluissa on aina oma mausteensa, eikä Jyväskylän derby tee poikkeusta. Kyseessä on sekä kannattajille että pelaajille ja valmentajille ottelu, jossa molemmat osapuolet laittavat kaiken likoon.

Riemun parhaat pistemiehet laihasti sujuneella alkukaudella ovat olleet tutusti Joonas Madetoja (3 + 1) ja Jonne Forsström (2 + 2). KaDyn selkeä tehokolmikko on kotimaan liigassa ollut Ítalo Henrique (10 + 5), Jere Intala (4 + 5) ja Jukka Kytölä (2 + 5).
 


Jyväskylän derbyissä on vuodesta toiseen tunnelmaa.