Miesten Futsal-Liiga: Kemille kotivoitto Sievistä

Miesten Futsal-Liigassa uusi vuosi käynnistyi FC Kemin kotivoitolla Sievi FS:stä. Vieraiden kokenut kaarti kavensi kolmasti, mutta Enderson Suarezin hattutemppu varmisti isännillle riittävän kaulan. FC Kemi jatkaa sarjan kärjessä, Sievin sarjasijoitus on 11. Liiga jatkuu sunnuntaina viidellä ottelulla.

FC Kemi – Sievi FS  5–3  (1–0)

FC Kemin Enderson Suárez paranteli asemiaan liigan pistepörssissä, kun Sievi FS joutui taipumaan Kemille laadukkaassa ottelussa, jossa isäntien pallonhallinta ei taannut varmaa voittoa.

Sievin puolustus onnistui kokeneiden Jaakko Alasuutarin, Henri Heikkilän, Radik Akhmetkhanovin ja Jarmo Junnon johdolla pitämään isäntien Suarezin, Henry Gutierrezin ja Tuukka Pikkaraisen masinoimat hyökkäykset pitkiä jaksoja hyvin aisoissa. Molemmilta joukkueilta puuttui keskeinen pelaaja: Sievin riveistä uupui Juho Alasuutari, ja Kemin Boris Cizmar kärsi pelikieltoaan. Maajoukkuemies Vesa Lilja paikkasi pohjapelaaja Cizmaria ansiokkaasti.

Ottelun ensimmäisen vartin aikana maalipaikoilla ei herkuteltu, ja Sievin Miika Toivola ja Kemin Slobodan Tomic hoitivat maaleillaan pahemmat lähentelyt. Kumulatiivisia rikkeitäkään ei tullut montaa, mutta Suarez avasi maalihanat vapaapotkukuviolla ensimmäisellä jaksolla. Venezuelalaistähti jatkoi maalintekoa toisen jakson kahdella maalillaan, mutta Sievin Junno, Heikkilä ja Alasuutari toivat pian vieraat maalin päähän (3–2). Kemi kuittasi kuitenkin kavennukset nopeasti vapaapotkukuviosta syntyneellä Taneli Kohosen osumalla. Heikkilä puki maalivahdinpaidan päälle, mutta laadukas yv-peli johti ensin Kemin purkupalloon tyhjään Sievi-nuottaan ja vasta sitten vieraiden kolmanteen kavennukseen.

Kemi jatkaa sarjan kärjessä 30 pisteellä, mutta KaDylla ja Mad Maxilla on mahdollisuus nousta viikonlopun aikana tasapisteisiin sen kanssa.

Miesten Futsal-Liiga jatkuu sunnuntaina viidellä ottelulla: PP-70–SoVo, HIFK–Ilves, KaDy–ToPV, Akaa–GFT ja JoSePa – Mad Max. Maanantaina pelataan vielä Riemu–ToPV.