Miesten Futsal-Liiga käynnistyi: TPK nollasi AU:n Forsströmin maaleilla

Miesten Futsal-Liiga 2021–22 käynnistyi perjantaina yhdellä ottelulla. Sarjanousijoiden mittelössä Loimaalla Turun Pallokerho oli piirun verran terävämpi Alastaron Urheilijoita. Joona Forsström viimeisteli ottelun molemmat maalit.

Miesten Futsal-Liiga 2021–22

pe 10.9.
AU – TPK 0–2 (0–1)

klo 19.00 Loimaan lh
Maalit: Joona Forsström 2

Joona Forsström (oik.) iski kaksi maalia AU:n verkkoon. (Kuva: TPK Futsal)

Miesten Futsal-Liiga 2021–22 käynnistyi perjantaina Loimaalla liiganousijoiden paikallisottelulla Alastaron Urheilijat – Turun Pallokerho. Ennestään toisille tuttujen paikallisvastustajien kamppailu oli alkuvihellyksestä asti odotetun tasainen.

Molemmat joukkueet panostivat riskittömään ja tiiviiseen puolustuspelaamiseen, mikä näkyi myös tulostaululla, semminkin kun maalinteko oli molemmille osapuolille liki tervanjuontia. Maalivahdit Henri Saarinen (AU) ja Marko Laaksonen (TPK) poimivat melko vaivatta vähät puolustusmuurin läpi tulleet laukaukset.

AU:n Jani Luoma jäi maaleitta liiga-avauksessaan. (Arkistokuva: AU Futsal)

TPK sai avauspuoliajan loppuun “pukukoppimaalin”, kun Joona Forsström sai viimeistellä liigakauden avausosuman Teemu Arposen esityöstä. Tauolle 0–1 vierasjohdossa.

Toinen puoliaika jatkui Loimaan liikuntahallissa samanlaisissa merkeissä erityisesti AU:n ykkösketjun jahdatessa vimmaisesti avaus- ja tasoitusosumaa. Vain vierasjoukkue TPK osui kuitenkin maalipuiden väliin: Forsström haistoi irtopallon, teki vahvan riiston ja karkasi vasemmalta laidalta maalintekoon.

Edes AU:n 5 vs. 4 -ylivoimapeli ei tuonut lisäosumia, joten Turun Pallokerho sai korkata paluunsa liigaan puhtaalla 0–2-vierasvoitolla ottelusta, josta varmasti kumpainenkin sarjanousija oli budjetoinut itselleen täydet kolme pistettä.

Joona Forsström (vas.) oli Miesten Futsal-Liigan avausmaalin isä. (Arkistokuva: TPK Futsal)

Lauantaina pelataan Joutsassa, jonne JoSePan vieraaksi matkustaa viime kaudella seitsemänneksi sijoittunut Mad Max Valkeakoskelta. Sunnuntaina liigakausi korkataan Somerolla, jonne vieraaksi ajelee Golden Futsal Team Espoosta.

Kaikki miesten ja naisten Futsal-Liigojen ottelut näkyvät Ruutu+-palvelussa.