Miesten Futsal-Liiga: kärkijoukkueet kotonaan vahvoja, edessä maaottelutauko

Miesten Futsal-Liigassa pelattiin sunnuntaina neljä ottelua, joissa kotijoukkueet olivat odotetun vahvoja. Pohjoisessa Mad Max ja HIFK saivat todeta FC Kemin ja ToPV:n liian koviksi kannoiksi kaskissa. Myös KaDy ja Akaa Futsal hoitivat kotiottelunsa rutiinilla. Liiga jää tauolle kauan odotettujen Suomi–Serbia -MM-karsintaotteluiden vuoksi. Sarja jatkuu torstaina 12. marraskuuta.

Miesten Futsal-Liiga 2020–2021
Kierrosraportti
su 25.10.2020

Otteluohjelma ja sarjataulukko kahdessa eri formaatissa:

Putaan liikuntahalli, Tornio
ToPV – HIFK FS 11–1 (5–1)

Helsingin IFK:n pohjoisen-kiertue oli murheellinen. Lauantaina tähtirinnat hävisivät FC Kemille 5–0 ja sunnuntaina stadilaiset saivat kokea Tornion Palloveikkojen voiman. Alkusyksystä hieman yskähdellyt ToPV on saanut pelinsä rullaamaan erinomaisesti ja otti neljännen perättäisen voittonsa. Palloveikkojen kahdesta ensimmäisestä maalista vastasi Aleksi Gullsten; brassitähti Newton Jr. laukoi jälleen kolme maalia. ToPV nousi jo sarjan kolmanneksi ennen maajoukkuetaukoa; HIFK on toisella putoajan paikalla kolmella pisteellä.

Newton Jr. teki hattutempun. (Kuva: ToPV)

Monitoimitalo, Jyväskylä
KaDy – PJK 7–2 (3–1)

Jyväskylässä KaDyn vieraana käväisi Pirkkalan Jalkapalloklubi, joka ei ollut voittanut KaDya aiemmin kertaakaan sarjaotteluissa. Tälläkin kertaa KaDy oli selvästi parempi lyöden tauluun pahasti vajaamiehisenäkin 7–2-lukemat. PJK:lla oli etsikkoaikansa toisen puoliajan alussa, kun se nousi 3–0-tappioasemasta jo maalin päähän, mutta KaDy kokosi rivinsä ja meni lopulta menojaan. Tero Intala teki hattutempun, Mikko Kytölä 2 + 2. Ottelua ennen KaDyn Mikko Kytölä, Niila-Ville Laitinen ja Samu Kytölä sekä erotuomari Paavo Komppa kukitettiin Itä-Suomen alueen palkinnoilla. Lisäksi tunteita nostatti KaDyssa seitsemän vuotta pelanneen Jussi Kaihlajärven paluu entiseen kotiluolaansa PJK:n paidassa. KaDy jatkaa liigan kakkosena kolme pistettä FC Kemin perässä.

Tero Intala teki hattutempun. (Arkistokuva: Sami Virtanen)

Toijalan Monitoimihalli
Akaa Futsal – Riemu 9–5 (6–2)

UEFA:n Mestarien Liigaan valmistautuva Akaa Futsal palasi kentille otteuohjelmamuutosten johdosta yli kolmeksi viikoksi venähtäneen tauon jälkeen. Vierasjoukkue Riemu oli aluksi purjeessa ja Akaa kaasutteli selvään johtoon avauspuoliajalla. Toisella puoliajalla Riemu kokosi rivinsä ja kuroi itsensä kahteen otteeseen kahden maalin päähän (6–4 ja 7–5). Akaan maalivahti Kasper Kangas päästi kotijoukkueen pinteestä laukoen kaksi vapauttavaa lisäosumaa Riemun tyhjään maaliin 4 vs.  5 -alivoimapelin aikana. Sekä Akaa Futsal että Riemu lähtevät maaottelutauolle ylemmässä keskikastissa iskuetäisyyden päässä sarjakärjestä. Akaassa jännitetään seuraavaksi tiistaina suoritettavaa Mestarien Liigan otteluparien arvontaa.

Akaan Petri Grönholm aiheutti kaaosta Riemu-puolustukselle. (Kuva: Tuukka Nyström)

Tervahalli, Kemi
FC Kemi – Mad Max 6–2 (5–2)

Tornion Palloveikkojen tavoin FC Kemi oli tuplaviikonloppuna tyly isäntä etelän-vieraille. Niin HIFK kuin valkeakoskelainen Mad Max saavat matkustaa Meri-Lapista kotiin kaksi selvää tappiota niskassaan. Mad Max käytti avausjaksolla rohkeasti viidettä kenttäpelaajaa ja onnistui avausmaalin tekemisessä, mutta FC Kemi kuittasi nopeaan tahtiin korkojen kera nakuttelemalla neljä osumaa. FC Kemin serbialaismaalivahti Slobodan Tomic oli pelikiellossa, joten tolppien välissä hommat hoiteli Eetu Alalahti. Venezuelalaisvahvistus Henry Gutierrez oli pitelemätön ja viimeisteli neljä maalia Mad Max -verkkoon. FC Kemi lähtee maajoukkuetauolle sarjakärjessä puhtaalla pelillä.

Henry Gutierrez, FC Kemi: 4 maalia. (Kuva: FC Kemi)

Miesten Futsal-Liiga jatkuu MM-jatkokarsinnan jälkeen 12.–15. marraskuuta yhdeksällä ottelulla.