Miesten Futsal-liiga: kärkijoukkueet FC Kemi ja Akaa Futsal vankkumattomia

Miesten Futsal-Liigassa pelattiin sunnuntaina kaksi ottelua. SoVo päätti pohjoisen-kiertueensa Kemiin, missä FC Kemi oli vahvempi maalein 4–1. Akaa Futsal vieraili Loimaalla ja antoi maalinteon oppitunnin AU:lle. Sarja jatkuu lauantaina 5. maaliskuuta.

Kaikki miesten ja naisten Futsal-Liigojen ottelut näkyvät Ruutu+-palvelussa.

Vesa Lilja vietti Kemissä kolmen maalin iltapäivää

Miesten Futsal-Liigassa paketoitiin viikonloppu kahden ottelun merkeissä. Lauantaina Torniossa vierasvoittoa juhlinut SoVo ei pystynyt Kemissä laittamaan kampoihin FC Kemille, vaan kärsi 4–1-vierastappion. Ottelun ensimmäisen puoliajan ehdoton hahmo oli Vesa Lilja, joka nakutteli hatullisen somerolaisverkkoon.

Toisella puoliajalla Vilho Ståhlström herätteli SoVon toiveita pisteistä kavennusosumalla, mutta kapealla kokoonpanolla kotiyleisölleen pitkästä aikaa esiintyneen FC Kemin kapteeni Tuukka Pikkarainen niittasi loppunumerot 4–1, kun ottelua oli pelattu 29 minuuttia. Pistepörssin suvereeni ykkösnimi Arber Istrefi jäi Kemi-puolustuksen pihdeissä tehoitta. Yleisöä Kemissä oli paikalla koronarajoitusten jälkeiselle ajalle mukava lukema, 270 katsojaa.

FC Kemi kuroi rästiotteluvoitollaan kiinni KaDyn ja Akaa Futsalin etumatkaa. FC Kemi kohtaa vielä molemmat kärkijoukkueet runkosarjassa, joten kamppailu kärkisijoista tulee olemaan maaliskuussa jännittävää. SoVo on tappiosta huolimatta vain parin pisteen päässä kärjestä, samoin kuin Vieska Futsal, joka joutui huilaamaan tämän viikonlopun.

Akaa Futsalilla kuuden pisteen vierasotteluviikko

Akaa Futsalin ohjelmassa oli jo kolmas vierasottelu samalla viikolla. Tiistaina akaalaiset hakivat komean ryöstön Espoosta GFT:ltä, mutta lauantaina KaDy oli Jyväskylässä niukasti Akaata vahvempi. Sunnuntaina Akaa Futsal palasi jälleen voittokantaan: lukemat 3–11 (1–8) Loimaalla AU:ta vastaan eivät jättäneet paremmuudesta epäselvyyttä.

Akaan Jovan Stanković ja Juhana Jyrkiäinen kirjauttivat 2 + 1 tehot, kapteeni Jussi Nyström keräsi neljä syöttöpistettä. Melkein jokainen Akaan 13 pelaajasta pääsi Loimaalla tehotilastoihin. Runkosarjan kärkisijoja havitteleva Akaa Futsal pääsee pelaamaan neljä seuraavaa otteluansa maaliskuussa kotihallissaan, AU jatkaa säilymistaisteluaan viimeisissä otteluissa.

Miesten Futsal-Liigan runkosarja päättyy 2. huhtikuuta (ellei koronavirustilanne aiheuta suurta määrää ottelusiirtoja). Pudotuspelit alkavat 9. huhtikuuta.

Akaa Futsal kapteeni Jussi Nyströmin ja Juhana Jyrkiäisen johdolla on vahvassa kiidossa. (Arkistokuva: Esa Norvia)