Miesten Futsal-Liiga: Kampuksen Dynamo selätti Someron Voiman

Miesten Futsal-Liigassa pelattiin sunnuntaina yksi ottelu. Hallitseva mestari Kampuksen Dynamo voitti kotiavauksessaan Someron Voiman maalein 6–3 (2–0). Kotijoukkueen Ítalo Henrique “Bob” Macedo Basilio laukoi hattutempun. Liiga jatkuu lauantaina 25. syyskuuta neljällä ottelulla.

Miesten Futsal-Liiga 2021–22

Kaikki miesten ja naisten Futsal-Liigojen ottelut näkyvät Ruutu+-palvelussa.

su 19.9.
Jyväskylän monitoimitalo
KaDy – SoVo 6–3 (2–0)

Hallitseva Suomen mestari Kampuksen Dynamo joutui odottamaan liiga-avaustaan tähän viikkoon, kun otteluohjelmassa sunnuntaina 12.9. ollut avausottelu Torniossa ToPV:ia vastaan siirrettiin varotoimenpiteenä. Uusi aika ruuhkaisesta ottelukalenterista löytyi vasta maaliskuulta.

Vierasjoukkue Someron Voima oli aloittanut kautensa viikkoa aiemmin pirteällä 5–5- kotitasapelillä GFT:tä vastaan. Tänä viikonloppuna SoVo oli Keski-Suomen turneella: lauantaina se kävi Joutsassa niistämässä JoSePan peräti 1–9.

Ennen ottelua Monitoimitalolla palkittiin KaDyn mestarivalmentaja Vasko Vujović sekä useita kauden 2020–21 pelaajia ja muita futsaltoimijoita. Seremonian päätteeksi KaDyn kolmas mestaruusviiri vinssattiin Monnarin kattoon ennen alkuvihellystä.

KaDyn paitaan vuoden tauon jälkeen Tornion Palloveikoista palannut Sergei Korsunov aloitti kauden pelikiellossa, joka siirtyi viime kaudelta. KaDy aloitti ottelun vahvasti, ja Lassi Lintula vei isännät johtoon Ítalo Henrique “Bob” Macedo Basilion syötöstä. Bob itse laukoi KaDyn 2–0-taukojohtoon ja heti toisen puoliajan alkuun jo kolmen maalin karkumatkalle.

SoVo ei myynyt nahkaansa halvalla, vaan taisteli ja haki maaleja aktiivisesti loppuun saakka. Toinen puoliaika mätettiinkin maaleja vuoronperään lähinnä nopeista riistoista ja suunnanmuutoshyökkäyksistä. Etenkin pohjapelaaja Antti Korhonen ja pivot Arber Istrefi olivat alati vaarallisia.

KaDy kuitenkin hyökkäsi vahvasti joka rintamalla ja kuittasi somerolaisten kavennusmaalit rutiinilla. Kaudella 2018–19 SoVossa pelannut Bob täydensi hattutemppunsa; Lintula ja Jere Intala viimeistelivät maalin mieheen. SoVon kavennusosumista vastasivat Mergim Bushi, Vilho Ståhlström ja viimeisenä osunut uuttera Istrefi. Loppulukemat Jyväskylän Monnarilla kirjattiin 6–3 kotijoukkueen hyväksi.

Ítalo Henrique oli liukkaalla pelipäällä entistä seuraansa vastaan. (Kuva Iiro Väänänen)

Palkitut
KaDy: Ítalo Henrique
SoVo: Mergim Bushi

Miesten Futsal-Liiga jatkuu ensi viikonloppuna 25.–26. syyskuuta kuudella ottelulla. Tornion Palloveikot ja Turun Pallokerho urakoivat tuplaviikonlopun vieraissa.