Miesten Futsal-Liiga: KaDy voitti Riemun toistamiseen, Jere Intalalle hattutemppu

Miesten Futsal-Liigassa pelattiin keskiviikkoiltana kauden toinen Jyväskylän derby, jonka KaDy voitti maalein 73 (40). KaDyn hallinnassa edenneen avauspuoliajan jälkeen Riemu sai hyvän takaa-ajon viimeisellä kymppiminuuttisella ja kuroi eron kahteen maaliin ylivoimapelillä, mutta KaDy kaasutteli lopulta selkeään voittoon Jere Intalan hattutempulla. Liiga jatkuu viikonloppuna yhdeksällä ottelulla.

KaDy – Riemu 7–3 (4–0)

Kauden toisesta "Jyväskylän derbystä" ennakoitiin tasaista viime aikojen esitysten perusteella; sarjataulukossa ylempänä oleva KaDy oli onnahdellut, Riemu oli voittoputkessa. Ensimmäisellä puoliajalla KaDy oli kuitenkin selvästi valmiimpi otteluun ja rankaisi Riemua neljästi hyvillä erikoistilanteilla ja laukauksilla. Kahden ensimmäisen maalin (Jere Intala, Juho Väinälä) välillä ehti kulua vain kahdeksan sekuntia.

Vielä toisen puoliajan alussa Lassi Lintula vei kotijoukkueen jo 5–0-johtoon, mutta Riemu ei luovuttanut vaan Juuso Eteläpää kavensi saman tien hyvästä hyökkäyksestä. Hyvissä ajoin 30 minuutin kohdilla Riemun aloittama ylivoimapeli lentävällä maalivahdilla puri hyvin hieman väsyneeseen KaDyn puolustusnelikkoon, ja Riemu sai sahattua muutaman loistopaikan, joista syntyi kaksi kavennusosumaa. KaDyllakin oli aiemmin omat paikkansa leventää johtoa, mutta yhtäkkiä tilanne olikin 5–3 ja kaikki vielä auki.

Viimeisten minuuttien aikana KaDy kuitenkin tiivisti pakkaansa ja sai hätyyteltyä useita kertoja Riemun tyhjää maalia. Illan sankari Jere Intala osui kahdesti tyhjiin ja Riemun kiri hyytyi: loppunumerot vuoden toisessa derbyssä siis 7–3 Dynamon eduksi Riemun hyvästä takaa-ajosta huolimatta. Hattutemppu oli nuoremman Intalan ensimmäinen Futsal-Liigassa.

Juho Väinälä osui 3. minuutilla Riemua vastaan. (Kuva: Iiro Väänänen)

KaDyn päävalmentaja Vasko Vujovic oli tyytyväinen suojatteihinsa:

– Lähtökohdat olivat haastavat, mutta saatiin aktiivisesti prässänneen Riemun vahvuuksia tylsytettyä. Pelaajat noudattivat sovittuja periaatteita hyvin joka osa-alueella; erikoistilanteisiin keskittyminen palkittiin jälleen.

– Verrattuna lauantaina hävittyyn Akaa-kotipeliimme keskittyminen puolustukseen oli nyt selvästi parempaa. Pelaajat suoriutuivat kaikkiaan melko hyvin vähillä vaihtomiehillä, vaikka Riemu pääsi kolmesti maalintekoon hyvin pelatuilla kuvioillaan, Vujovic myönsi.

KaDyn Lassi Lintula vietti kahden maalin iltaa Olli Pöyliön Riemua vastaan. (Kuva: Iiro Väänänen)

Miesten Futsal-Liigaa pelataan viikonloppuna la 20.2. - su 21.2. yhdeksän ottelun verran.