Miesten Futsal-Liiga: KaDy voitti kärkikamppailun GFT:tä vastaan, HIFK FS putoaa Futsal-Ykköseen

Miesten Futsal-Liigassa KaDy oli GFT:tä parempi myös kauden toisessa kohtaamisessa Espoossa. Jyväskyläläisjoukkue siirtyi näin sarjataulukon ensimmäiselle sijalle. Täksi kaudeksi liigaan noussut HIFK FS putoaa sen sijaan takaisin Futsal-Ykköseen. Lauantain otteluissa voitokkaita olivat KaDyn ohella Akaa Futsal, PJK, ToPV ja SoVo.

GFT – KaDy 1–3 (0–3)

Lauantain kärkikamppailun tunnelma oli kiihkeä niin kentällä kuin vaihtopenkeilläkin. Voittajaksi taisteli Kampuksen Dynamo, joka nousi sarjataulukon ensimmäiseksi ohi FC Kemin.

Ottelun ensimmäisellä jaksolla KaDy hallitsi peliä. Jere Intala laukoi ottelun avausmaalin ajassa 5:55 veljensä Tero Intalan syötöstä. Kun ensimmäistä jaksoa oli pelattu 10:14, Lassi Lintula taisteli pallon jälleen GFT:n Jori Lagerblomin selän taakse lisäten näin vierasjoukkueen etumatkaa 0–2:een.

Alle minuutti myöhemmin KaDyn Ossi Kivipuro laittoi GFT:n päädyssä pallon pienestä kulmasta maalia päin, josta seurasi kotijoukkueen oma maali, ja KaDyn johto kasvoi lukemiin 0–3. GFT joutui vaihtamaan Joonas Puolamäen tolppien väliin Lagerblomin loukkaannuttua. Espoolaiset onnistuivat raivaamaan tilaa moneen kertaan likelle KaDyn maalia, mutta Niila-Ville Laitinen torppasi yritykset varmoin ottein. Molemmat maalivahdit, Puolamäki ja Laitinen, palkittiinkin ottelun parhaina pelaajina.

Toisella jaksolla GFT otti pelin hallintaansa ja lähti tiukkaan takaa-ajoon. Jyväskyläläisten palautusvirheen myötä GFT sai epäsuoran vapaapotkun kuudesta metristä, jonka tuloksena Panu Autio kavensi tilanteeksi 1–3 pelikellon näyttäessä 26:17. Väkevä kiri ei tuottanut silti GFT:lle sen tavoittelemia maaleja eikä KaDykaan päässyt enää yllättämään.

GFT:n päävalmentaja Kim Räisäsen mukaan 0–3-tilanteeseen ajautuminen johtui joukkueen omista virheistä.

”Duunia riittää, että saadaan jatkossa hölmöt virheet pois. Saimme ottelun hallintaamme 0-3-maalin jälkeen ja painoimme pelin KaDyn päähän, mutta viimeistely puuttui”, Räisänen kommentoi lopputulosta.

Kampuksen Dynamon päävalmentaja Vasko Vujovic kertoi, että joukkue pelasi ennen kaikkea tuloksesta:

”Halusimme avata tilaa, käyttää syvyyttä ja leveyttä. Se toi nopeasti tulosta, ja toisella jaksolla keskityimme lähinnä puolustamaan ja viemään tärkeät kolme pistettä Jyväskylään.”

GFT:n raportti
KaDyn raportti

Joutsan liikuntahalli
JoSePa – Akaa Futsal 4–7 (0–5)

Ennakkosuosikki Akaa nousi sarjataulukossa kolmannelle sijalle KaDyn ja FC Kemin kannoille päihitettyään lauantaina JoSePan. Akaalaiset hallitsivat vahvasti ensimmäisen jakson ajan, mutta JoSePa kiritti hienosti toisella puoliskolla.

Avausmaali syntyi ottelun kolmannen minuutin alussa Akaan Jovan Stankovicin antamasta rajapotkusta, kun Dusan Milojevic laittoi pallon Niko Rantasen ohi. Ajassa 6:05 Akaa pääsi jo 0–2 johtoon Kim Lingmanin osumalla Petri Grönholmin syötöstä. Ensimmäisellä jaksolla osuivat myös Jussi Nyström (0–3, 0–5) ja Aleksi Pirttijoki (0–4).

Ottelussa ei kuitenkaan pelattu vain yhtä päätyä, vaan joutsalaiset kokeilivat ahkerasti jo ensimmäisellä jaksolla, löytäisikö pallo ohi Akaan maalivahti Juho Laineen. JoSePan viimeistely alkoi sujua kuitenkin vasta toisella puolikkaalla: ensin Heikki Rasmus kavensi lukemiin 1–5, ja ajassa 26:49 tilanne oli jo 3–5 Otto Piilin sekä Joonas Manzon työn tuloksina. Piilin kova laukaus kimposi Akaan pelaajasta maaliin.

Jari Kotimäen 4–5-osuman jälkeen JoSePalla oli vielä kymmenisen minuuttia aikaa viedä ottelu tasoihin. Loppukiri suli kuitenkin JoSePan peliin lentävällä maalivahdilla, jonka aikana Akaa pääsi rokottamaan kahdesti numeroihin 4–7 saakka. Tappion myötä joutsalaisten mahdollisuudet nousta pudotuspeleihin pienentyivät, ja JoSePa on tällä hetkellä sarjataulukossa karsijan paikalla.

JoSePan raportti

Helsinki, Pirkkola PH
HIFK FS – PJK 5–6 (1–1)

Miesten runkosarjan toiseksi viimeisen ja neljänneksi viimeisen joukkueen välillä käytiin lauantaina tasaväkinen kamppailu, jonka tuloksena HIFK FS putoaa ensi kaudeksi liigasta Futsal-Ykköseen. PJK nousi toistaiseksi 9. sijalle, mutta senkään säilyminen sarjassa ei ole vielä varmaa.

Kotijoukkueen Johannes Axerud teki 1–0-maalin ajassa 4:54 Jose Ikosen syötöstä. Edellisen keskinäisen ottelun voittanut HIFK FS piti johtoasemaa leijonanosan ensimmäisestä jaksosta, mutta Miikka Mörö toi PJK:n tasoihin reilu minuutti ennen taukoa.

Toinen jakso oli pitkälti vieraiden hallintaa. Puoliskon ensi minuutilla Mörö onnistui jälleen, mutta HIFK:n Jose Ikonen tasoitti nopeasti tilanteen lukemiin 2–2. Ajassa 25:34 vierasjoukkue pääsi Henrik Rahikaisen maalin turvin 2–3-johtoasemaan ja pysyi siinä hamaan loppuun, vaikka HIFK nousi peräti 5–6-lukemiin PJK:n oman maalin sekä Riku Oraksen ja Hassan Yaghoubin osumilla. Vierasjoukkueen kolmesta viimeisestä maalista vastasivat Toni Järvinen, Henrik Rahikainen sekä Antti Ala-Myllymäki, joka keräsi ottelusta myös kolme syöttöpistettä.

Tornio, Putaan liikuntahalli
ToPV – Riemu 3–2 (1–1)

Torniolaiset kairasivat kotikentällään voiton hyvin tasaisesta kamppailusta jyväskyläläistä Riemua vastaan. ToPV on nyt sarjataulukossa viidentenä, kuuden pisteen päässä sarjakärki KaDysta. Riemu putosi 8. sijalle, ja sen täytyy vielä vahvistaa pudotuspelipaikkansa jäljellä olevissa runkosarjan otteluissa.

Vierasjoukkueen Jonne Forsström teki pelin avausmaalin ajassa 7:29. Tornio pääsi kuitenkin vajaan neljän minuutin päästä mukaan maalintekoon, kun Newton Jr. eli Newton de Souza Queiroz Junior laukoi pelin tasoihin. Molemmat joukkueet janosivat “pukukoppimaalia”, jota kumpainenkin otaksuttavasti kaavaili jakson viime minuuttien aikalisillään, mutta tauolle lähdettiin silti 1–1-tilanteessa.

Riemu sai haluamansa heti toisen jakson alussa: Jarkko Niskajärvi laittoi ToPV:n Viktor Janssonin ohi 1–2-osuman. Newton Jr. toi kotijoukkueen jälleen tasatilanteeseen ajassa 26:26. Ratkaisua saatiin kuitenkin odottaa aina aikaan 35:14 asti, kun ToPV:lle avautui erikoistilanne vierasjoukkueen kumulatiivisesta rikkeestä. Riemun tilillä oli jo viisi rikettä, joten kuudennen seurauksena oli rangaistuspotku Torniolle 10 metrin päästä Riemun maalista. Juho-Teppo Berg laukoi voittomaalin Riemun verkkoon.

Tampere, Kauppi Sports Center
Ilves FS – SoVo 4–7 (1–2)

SoVo nousi miesten Futsal-Liigan kahdeksan parhaan joukossa lauantaina kuudennelle sijalle. Ilves on sen sijaan karsijan paikalla tällä hetkellä.

SoVo hallitsi ottelua, vaikka avausmaali kirjattiinkin Ilvekselle: Jaakko Ahokas sai yllätettyä SoVon maalia vartioineen Nevzat Mustafan jo ottelun ensimmäisellä minuutilla. PP-70:stä Ilvekseen loppukaudella siirtyneen Markus Säteen kulmapotku tavoitti Ahokkaan, joka toimitti pallon verkkoon. Ahokas teki ottelussa lopulta hattutempun. Kotijoukkueen neljännestä maalista vastasi Antti-Pekka Ruohola.

SoVo osoitti jälleen vaarallisuutensa vastahyökkäyksissä. Sen neljä ensimmäistä maalia syntyi Ilveksen hyökkäyspään pallonmenetyksistä, joista SoVo pääsi vauhdikkaasti vastahyökkäykseen. Ensimmäisellä jaksolla Gezim Voca saattoi pallon maltilla maaliin ajassa 14:26 Mergim Bushin syötöstä. Vain puoli minuuttia myöhemmin oli jälleen ruuhkaa Ilves FS:n maalin edustalla, jolloin Antti Korhonen onnistui tuikkaamaan pallon maaliin ennen kuin maalivahti Jere Myllykangas ehti hätiin väenpaljouden keskellä. Toisella jaksolla Ilveksen verkkoa somerolaisista heiluttivat Arber Istrefi, Voca ja Bushi, joka osui kahdesti.