Miesten Futsal-Liiga: KaDy vei niukasti derbyn Joutsassa

Miesten Futsal-liigassa pelattiin torstaina yksi ottelu. Keski-Suomen derbyssä Joutsassa JoSePa puolusti erinomaisesti pitäen ennakkosuosikki KaDya pinteessä. Mikko Kytölän maali aivan toisen puoliajan alussa riitti jyväskyläläisten 0–1-vierasvoittoon loppuun saakka jännittävässä ottelussa. Liiga jatkuu lauantaina kahdella ottelulla.

Otteluohjelma ja sarjataulukko kahdessa eri formaatissa:

to 3.12., Joutsan liikuntahalli

JoSePa – KaDy  0–1  (0–0)

Ensimmäisen puoliajan käsikirjoitus oli selvä: KaDy vyörytti pallonhallintahyökkäyksiä ja erikoistilanteita jatkuvalla syötöllä, JoSePa puolusti ja blokkasi. Etenkin Lassi Lintula laukoi tuttuun tapaan ahnaasti molemmilla jaloilla. Mikko Kytölän ja Ossi Kivipuron ylärimalaukauksia lähemmäs KaDy ei päässyt, vaan JoSePa piti nollat maalivahtinsa Aake Partion johdolla. JoSePan muutama laukaus kilpistyi vastaavasti KaDy-puolustukseen ja maalivahti Niila-Ville Laitiseen.

Toisen puoliajan alussa kuparinen rikkoutui, kun yksi KaDyn lukuisista erikoistilanteista tuotti viimein maalin. Mikko Kytölä viimeisteli Jukka Kytölän antaman erikoistilanteen jälkitilanteesta irtopallon Partion ohi yläkulmaan. Seuraavat 17 minuuttia JoSePan maali oli jälleen kuin noiduttu, eikä KaDy saanut palloa Lassi Lintulan ylärimalaukausta lähemmäksi.

Kolme minuuttia ennen loppua JoSePa otti aikalisän ja Janne Kosusen lentäväksi maalivahdiksi. JoSePa loi ylivoimakuviolla muutaman hyvän laukaisupaikan Joonas Manzolle ja Benno Hanslianille, mutta ulkotolppaa lähemmäs kotijoukkue ei päässyt. Viimeisellä minuutilla KaDy osui vielä kolmesti tolppaan, mutta lisämaaleja ei nähty. KaDyn kymmenistä maalipaikoista ja hallinnasta huolimatta kolme pistettä matkasi Jyväskylään lopulta niukimmalla mahdollisella 0–1-marginaalilla.

KaDyn apuvalmentaja Jesse Kalliokoski KaDyn kotisivuilla:

– Tulos meille 0–1; erittäin tyytyväisiä ollaan. Tulosta lähdettiin hakemaan ja se saatiin. Puolustus ei ollut parhaalla tasolla, mutta riitti tänään tavoitteeseen eli nollaan. Maalintekoa ei ole harjoiteltu tarpeeksi ja se näkyi tänään. Ei oltu riittävän teräviä parhaissa viimeistelypaikoissa.

JoSePan päävalmentaja Mikko Paappanen KaDyn kotisivuilla:

– Lähdettiin siitä, että vetäydytään ja annetaan pallonhallinta. Mitä kauemmin roikutaan, niin pidetään lukemat pieninä. Aake pelasi loistopelin KaDyn myllytyksessä. Oltiin pelin edetessä koko ajan vain yhden potkun päässä tasatilanteesta ja pisteestä. Lopussa reikäpaidalla muutama hyvä paikka ja lähellä tasoitus. Playoff-paikan jahtaamista jatketaan, siellä on meidän tavoitteet.

Lauantaina HIFK FS vierailee ilmiliekeissä olevan Mad Maxin luona, GFT matkustaa Pirkkalaan. PJK pelaa myös itsenäisyyspäivänä, tällä kertaa vieraissa Somerolla. Kaksi tämän viikon ottelua on siirretty toiseen ajankohtaan koronavirustilanteen johdosta.