Miesten Futsal-Liiga: KaDy vain niukasti FC Kemiä parempi

Kampuksen Dynamo voitti miesten Futsal-Liigan kärkikamppailussa FC Kemin kotonaan Jyväskylässä 3–2 (1–0). KaDyn Tero Intala viimeisteli kaksi maalia.

Kaikki miesten ja naisten Futsal-Liigojen ottelut näkyvät Ruutu+-palvelussa.

Jyväskylässä kevään finaalien toisinto

Miesten Futsal-Liigassa pelattiin keskiviikkona yksi ottelu. Vastakkain Jyväskylän Monitoimitalolla olivat hallitseva mestari Kampuksen Dynamo ja kevään SM-hopeajoukkue FC Kemi. Kyseessä oli siis kevään finaalien toisinto ja samalla kahden tappiottoman joukkueen kuuma kohtaaminen.

Kuten kevään finaaleissa, KaDy oli parketilla niukasti parempi. Loppunumerot FC Kemin hyvästä kiristä huolimatta olivat 3–2 KaDyn hyväksi. Näin ollen Dynamo nousee sarjakärkeen ja jatkaa puhtaalla pelillä.

Ensimmäinen puoliaika eteni maaleitta KaDyn painostuksesta huolimatta. Sergei Korsunov rikkoi kuparisen 20. minuutilla onnistuen ohittamaan FC Kemin hienosti pelanneen georgialaismaalivahdin Tornike Bukian.

Toiselle puoliajalle FC Kemi tuli avauspuoliaikaa aggressiivisemmin ja terävämmin, mikä palkittiin tasoitusmaalilla. Uruguaylais-brasilialainen pohjapelaaja Alexandre “Xande” de los Santos kuljetti nopeasti keskisektorilta ja laukoi pallon ohi Niila-Ville Laitisen.

Tero Intala KaDyn sankarina

KaDyn Tero Intala vei isännät uudelleen johtoon kulmapotkukuviosta. Intala viimeisteli myös 3–1-maalin hienolla puolivolleylaukauksella.

FC Kemi sai hyvän ylivoimapelin pystyyn Henry Gutierrez lentävänä maalivahtina. 5 vs. 4 -kuvio toi kemiläiset yhden maalin päähän kun Vesa Lilja oli kärkkäänä maalinedustalla. Tasoitusosuma Laitisen taakse jäi FC Kemiltä tekemättä.

Tero Intala saalisti vesi kielellä maaleja Kemiä vastaan. (Kuva Kirsi Nummela)

– Pallollinen peli oli hieman vaikeaa tänään. Ei saatu peliä rullaamaan kuten normaalisti. FC Kemi antoi meidän kontrolloida aluksi, mutta tuli jälkipuoliskolla huomattavasti kovempaa rikkoen meidän pelinrakentelumme, tuumi kaksi maalia viimeistellyt Intala KaDyn tiedotteessa.

– Puolustus toimi hyvin tänään. Prässillä saatiin hyviä riistoja, joista oltaisiin voitu viimeistellä enemmänkin maaleja.

– Pitkästä aikaa maalin makuun pääsy tuntui tietysti hyvältä. Viimeksi pelasin kunnolla finaaleissa viisi kuukautta sitten, joten hienoa palata kentille ja päästä pikku hiljaa täyteen kuntoon, Tero Intala päättää.

Futsal-Liiga jatkuu viikonloppuna, KaDy ensi viikolla Mestarien Liigaan

Seuraavaksi KaDylla on vastassa toinen kärkijoukkue GFT, jolla on 11 pistettä 4 ottelusta. KaDy – GFT -ottelu pelataan lauantaina 23.10. klo 13.30 Jyväskylän Monnarilla. Sen jälkeen jyväskyläläiset suuntaavat 25.10. Bosnia-Hertsegovinaan UEFA:n Mestarien Liigan Main Roundille.

FC Kemi pääsee tavoittelemaan voittokantaan pääsyä sunnuntaina, jolloin se saa Tervahalliin vieraaksi  toisen keskisuomalaisjoukkueen, Joutsan Seudun Pallon. Kemin futsalpyhättöä Tervahallia suunnitellaan Ylen uutisten mukaan purettavaksi Bilteman alta; uutta urheiluhallia suunnitellaan uimahallin kupeeseen Kemin keskustan toiselle laidalle.