Miesten Futsal-Liiga: KaDy sarjakärkeen - Mad Max ja SoVo voittoihin

KaDy kellisti Akaa Futsalin lauantain kärkikamppailussa Jyväskylässä; Mad Max nousi Valkeakoskella kaukaa takaa voittoon GFT:stä. SoVo puolestaan kävi hakemassa pisteet Torniosta.

Kaikki miesten ja naisten Futsal-Liigojen ottelut näkyvät Ruutu+-palvelussa.

La 26.2.2022
Monitoimitalo, Jyväskylä
KaDy – Akaa Futsal  3–2 (3–0)

Yksi sarjan kärkikamppailuista pelattiin Jyväskylässä, kun Akaa lähti haastamaan KaDya ja sarjan kärkipaikkaa. Dynamolta sivussa olivat muun muassa maajoukkuemiehet Mikko Kytölä ja Juha-Matti Savolainen.

Viikolla pelattu GFT – Akaa -peli antoi myrskyvaroituksen Akaan reilulla voitolla. KaDy otti pelistä kuitenkin niskalenkin ensimmäisen puoliajan aikana mennen jo 3–0 johtoon. Ensimmäisen maalin iski Italo Henrique, kun vain 18 sekuntia oli pelikellossa kovan prässipelin seurauksena. Muutamaa minuuttia myöhemmin Dynamon brassitähti oli jälleen asialla, kun Jukka Kytölä tarjoili miehelle oivan syötön avopaikkaan. Sergei Korsunov iski vielä taukotulokseksi 3-0 Jukka Kytölän esityöstä.

Toisella jaksolla Akaa sai tasoitettua tilannetta kahdella maalillaanJovan Stanković pääsi tuikkaamaan pallon ohi loistopelastuksia koko ottelun ajan esittäneen Niila-Ville Laitisen. Pari minuuttia myöhemmin Aleksi Pirttijoki pommitti kaukolaukauksella pallon yläriman kautta verkon perukoille. Maalia lähemmäksi Akaa ei kuitenkaan päässyt joten peli päättyi KaDyn voittolukemiin 3–2.

KaDy - Akaa 26.2.2022 Milojevic haastaa, Bob estää
 Akaan Dušan Milojević haastaa, KaDyn brassitähti Bob puolustaa. Bob on summannut 10 pelaamastaan pelistä jo pisteet 20+7 ja on pistepörssissä toisena. (Kuva Anu Kangas)

​La 26.2.2022
Liikuntahalli, Valkeakoski
Mad Max - GFT 6-5 (0-4)

Päivän upeimman nousun teki Mad Max. Monet luulivat pelin jo menetetyksi, kun ensimmäinen puoliaika päättyi 0-4 ja GFT tuntui karkaavan selvään voittoon. GFT:n maalintekijöinä kunnostautuivat Eetu Kaikkola (2+0), Henri Alamikkotervo (1+0) ja Antti Arvola (1+1). Koirat kuitenkin tulivat pukukopista todella sisuuntuneina ja peli muuttui aivan erilaiseksi toisen puoliajan aikana. Peli päättyi 6–5 Mad Maxin voittoon Maxien laukoessa toisella puoliajalla peräti kuusi maalia. Mad Maxin päivän maalitili jaettiin kolmelle pelaajalle: Justus Kunnakselle (2+0), Mikko Heritylle (2+0) ja Mikko Matinarolle (2+1). Panu Autio (1+1) teki GFT:n ainokaisen toisella jaksolla.

Voitollaan Mad Max nousi sarjataulukossa sijalle seitsemän. GFT jatkaa sijalla kuusi.

Putaan liikuntahalli, Tornio
ToPV - SoVo 2-6 (0-2)

SoVon matka pohjoiseen alkoi Torniosta. Ensimmäisellä puoliajalla SoVo meni kahden maalin johtoon ja jatkoi karkumatkaansa toisen puolikkaan. ToPV ei oikein saanut konettaan käyntiin ennen kuin aivan lopussa ja peli päättyi koviin lukemiin somerolaisille 2–6. SoVon tehopelaajana hääri jälleen Arber Istrefi summaten tehot 1+2 ja pistepörssin kärkipaikka pysyi miehen hallussa edelleen. Istrefillä on nyt kasassa jo 35 tehopistettä (22+13). SoVon muista maaleista vastasivat Antti Korhonen (2+0), Valmir Seferi, Guri Qerimi ja Rinor Karaca. ToPV:n maalit kiskaisivat Rafael Giorgio ja Elias Lantto

Häviönsä ansiosta torniolaisten pääsy pudotuspeleihin ja kahdeksan parhaan joukkoon mutkistui jälleen. Edellä ovat pisteen päässä Riemu ja parin pisteen päässä Mad Max, joka on tosin pelannut pari peliä enemmän.