Miesten Futsal-Liiga: KaDy JoSePaa vahvempi, keskiviikkona AU vastaan GFT

Miesten Futsal-Liigassa pelattiin tiistaina yksi ottelu, Keski-Suomen derby KaDyn ja JoSePan välillä. JoSePa taisteli urhokkaasti, mutta selkeänä ennakkosuosikkina iltaan lähtenyt KaDy laitteli rutiinilla pallon verkkoon seitsemästi joutsalaisten kahta kavennusosumaa vastaan korjaten sarjapisteet Jyväskylään. Keskiviikkona pelaavat Loimaalla AU ja GFT.

ti 7.12.2021
Miesten Futsal-Liiga
Monitoimitalo, Jyväskylä
KaDy – JoSePa  7–2 (4–1)

Avauspuoliajalla JoSePa hyökkäsi ennakkoluulottomasti, mutta KaDy osui ensin neljästi. Bene Filppu avasi maalihanat, Jere Intala tuplasi kotijohdon ohjaamalla Jukka Kytölän pitkittäissyötön hienosti ilmasta vasempaan yläkulmaan. Kytölä itse laukoi kolmannen osuman, pelikiellosta palannut Mikko Kytölä erikoistilannekuviosta neljännen. JoSePan Joonas Manzo kavensi ennen puoliaikasummeria komealla ylänurkkapommilla maalivahti Niko Rantasen ja KaDy-laina Ossi Kivipuron esityöstä.

Toisella puoliajalla JoSePa sai lisää otetta hankkien KaDylle runsaasti rikkeitä ja kaksi varoitustakin, mutta hedelmät korjasi kotijoukkue. Lassi Lintula osui nopeasta vastahyökkäyksestä tyhjään maaliin, Ítalo Henrique laukoi 6–1-osuman ja Jere Intala isäntien seitsemännen. JoSePa osui toistamiseen puoliajan päätösminuutilla; Ossi Kivipuro rokotti emoseuraansa lataamalla rebound-pallon sydämensä kyllyydestä maaliin. Kivipuro palkittiin JoSePan parhaana, KaDylta palkinnon pokkasi maalivahti Juha-Matti Savolainen.

KaDyn Ossi Kivipuro (nro 12) on ollut tämän kauden JoSePassa lainassa. Kivipuro taiteili emoseuraansa vastaan tehot 1 + 1 JoSePan paidassa tiistaina. (Arkistokuva helmikuulta 2021: Kirsi Nummela)

Pitkän miesten liigan futsalputken päättää keskiviikkoillan ottelu Loimaalla Alastaron Urheilijoiden ja Golden Futsal Teamin välillä. Koska AU on liigadebytantti ja GFT "ikuinen" liigaseura, ovat joukkueet kohdanneet aiemmin kilpailullisessa ottelussa vain kertaalleen. Tuon kohtaamisen muistaa jokainen kokoonpanossa ollut varmasti: kuusi vuotta sitten 16.12.2015 pelattu Futsal Cupin ottelu päättyi GFT:n voittoon jatkoajalla herkullisin 9–10 -lukemin värikkäiden vaiheiden jälkeen.

Lauantaina 11.12. on ohjelmassa vielä kaksi ottelua ennen maajoukkue- ja joulutaukoja.