Miesten Futsal-Liiga: JoSePa upotti HIFK:n, Riemu selätti Sievin

Miesten Futsal-Liigassa pohjoisen joukkueet ToPV ja FC Kemi jatkoivat vakuuttavaa menoaan. JoSePa venyi kotonaan makeaan viime sekuntien voittoon HIFK:ta vastaan. Riemun ja Sievin kohtaaminen venyi voittomaalikilpailuun, jossa Riemu oli parempi. Liiga jatkuu keskiviikkona Jyväskylän derbyllä ja ensi viikonloppuna kymmenellä ottelulla.

Futsal-Liigan lähetykset SolidSportilla:

Futsal-Liigan maalikoosteet Futsal-Liigaseurat ry:n sivuilla:

Otteluohjelma ja sarjataulukko kahdessa eri formaatissa:

su 14.2.

Tervahalli, Kemi
ToPV – PJK 6–1 (4–0)

Tornion Palloveikot jatkoi voittoputkeaan evakkokotisalissaan Kemin Tervahallissa. Tällä kertaa torniolaisten jyrän alle jäi urheasti vastaan taistellut PJK. Ottelun hahmo oli ToPV:n Aleksi Kylmälä, joka sai hattutempun täyteen 30. peliminuutilla. ToPV on rästiotteluitaan voittamalla noussut jo aivan kärjen tuntumaan ja taisteleekin jo peräti runkosarjan voitosta. PJK tarvitsisi pienen ihmeen venyäkseen enää pudotuspeleihin, joskin matemaattisesti se on mahdollista; pirkkalalaisilla on kuitenkin jälkellä runkosarjaa enää kolme ottelua, vähiten kaikista joukkueista.

Aleksi Kylmälä osui PJK:ta vastaan kolmesti. (Arkistokuva: ToPV)

FC Kemi – Ilves FS  4–1 (2–0)

ToPV:n lailla myös toinen Meri-Lapin joukkue FC Kemi jatkoi vahvaa virettään kotisalissaan. Lauantaina Torniolle samassa hallissa taipunut Ilves FS ei pystynyt pitämään kurissa FC Kemin tämänhetkistä ykkösketjua (Vesa Lilja – Enderson Suárez - Boris Cizmar - Tuukka Pikkarainen), joka nakutti ottelun voittoon tarvittavat neljä maalia. Ilves FS menetti tappiolla lopullisesti matemaattiset saumat pudotuspeleihin; jäljellä olevien neljän runkosarjan ottelun turvin Ilveksellä on nappionnistumisella vielä mahdollisuus välttää liigakarsinta ja säilyä suoraan. FC Kemi vahvisti asemiaan sarjan kärjessä nousten KaDyn ohitse kakkoseksi.

Joutsan liikuntahalli
JoSePa – HIFK  6–5 (1–4)

Viikonlopun komein nousu tappioasemasta voittoon nähtiin Joutsassa, jossa pelattiin todellinen “kuuden pisteen ottelu” putoamistaistelussa JoSePan ja HIFK:n välillä. JoSePan entinen pelaaja Jose Ikonen vei helsinkiläiset johtoon jo kahden minuutin kohdalla; HIFK johti viisi minuuttia ennen loppua ottelua jo 2–5 Timo Peltolan laukoman hattutempun turvin. JoSePan takaa-ajo oli kuitenkin eeppinen: kolme maalia kolmessa minuutissa; Matias Paappanen kengitti tehot 2 + 1.

HIFK otti käyttöön lentävän maalivahdin ja haki kolmen pisteen vierasvoittoa varsinaisella peliajalla. Riski kostautui muutama sekunti ennen loppua, kun JoSePan Otto Piili prässäsi pallon oikean sivurajan tuntumassa voimalla haltuunsa ja roikotti millintarkan chipin HIFK-maaliin. JoSePa paranteli asemiaan säilymistaistelussa huomattavasti; joukkueet kohtaavat ottelusiirtojen vuoksi uudelleen viikon päästä Helsingissä.

Jyväskylän monitoimitalo
Riemu – Sievi FS 4–3 vm., 3–3 ja., 3–3 (0–1)

JoSePan lailla toinenkin keskisuomalaisjoukkue Riemu nousi toisella puoliajalla pisteille. Sievi johti ottelua toisen puoliajan alussa jo 0-2 Alasuutarin veljesten osumilla, mutta ilman pelikiellossa ollutta Olli Pöyliötä pelannut Riemu kavensi ja tasoitti nopeasti. 39. minuutilla Riemu haukkasi jo hetken aikaa kolmen pisteen voiton makua, kun Jonne Forsström taituroi illan sankarin, maalivahti Sauli Kilpeläisen pitkän avauksen ohi Sievi-maalivahti Miika Toivolan. Sievin 5 vs. 4 -ylivoimapeli oli kuitenkin viimeisellä peliminuutilla murhaavan tehokasta: Henri Heikkilä tasoitti pelin kellontarkan kuvion päätteeksi.

Jatkoajalla ei maaleja nähty, joten ratkaisu haettiin voittomaalikilpailusta, jonka Riemu vei nimiinsä maalein 3-2. Maajoukkueessa ja liigassa runsaasti kaukolaukausmaaleja pommittanut Jarmo Junno joutui tänään 10 metrin vaparipisteeltä toteamaan Kilpeläisen paremmakseen kolme kertaa. Riemu kohenteli asemiaan pudotuspeliviivan yllä ohittaen SoVon. Sieviltä playoffit ovat tätä vauhtia jäämässä haaveeksi, mutta oljenkorsi on olemassa.

Riemu on kovaa vauhtia matkalla pudotuspeleihin. (Kuva Eino Muhonen)