Takaisin
16.10.2020 klo 16.29

Miesten Futsal-Liiga jatkuu: kärkiotteluna KaDy – FC Kemi

Jaa:

Ⓒ Sami Virtanen

Miesten Futsal-Liiga 2020–21 jatkuu maajoukkuetauon jälkeen kahdeksan ottelun intensiivisellä viikonlopulla. Lauantai-iltana katseet kohdistuvat Jyväskylään, jossa ainoat puhtaan pelin joukkueet KaDy ja FC Kemi ottavat mittaa paremmuudesta. FC Kemi jatkaa maakuntakiertuetta sunnuntaina Joutsaan JoSePan vieraaksi. Somerolla SoVo isännöi tuplaviikonloppua vierainaan ToPV ja Ilves FS. Lauantaina on kaksi Pirkanmaan paikallisottelua.

Miesten Futsal-Liiga 2020–2021
Kierrosennakko
la 17.10. – su 18.10.2020

Futsal-Liigan ottelut Solidsportilla: https://solidsport.com/futsalliiga

Otteluohjelma ja sarjataulukko kahdessa eri formaatissa:

>> Tulospalvelu

>> Tulospalveluarkisto

la 17.10.2020

15.00
Opinmäen liikuntahalli, Espoo
GFT – Riemu

Espoolainen GFT on aloittanut kauden erinomaisesti kolmella voitolla, joista yksi eli viime kauden ykkösen Akaan kukistaminen tosin vasta jatkoajalla. Tutut kasvot Panu Autio ja Antti Arvola sekä maalivahti Antti Koivumäki ovat olleet voittosuoran takuumiehinä. Espoolaisten elegantti pohjapelaaja Niko Stenholm nostettiin mukaan maajoukkueleiritykseen. Pirteästi kauden aloittanut Riemu matkaa Espooseen selkeän haastajan roolissa; viimeksi Riemu hävisi kotihallissaan KaDylle, mutta voitti SoVon. GFT-paidassa pelaa nykyään useita entisiä Riemun pelaajia, mikä lisää otteluparin jännitettä.

GFT:n ennakko ja Riemusta GFT:hen siirtyneen maalivahti Jori Lagerblomin haastattelu  >>


GFT on aloittanut kauden vahvasti. (Kuva: Siiri Perälä)

16.00
Someron Monitoimitalo
SoVo – ToPV

Someron Voima viettää tuplaviikonloppua kotihallissaan. Lauantaina vieraaksi tulee Tornion Palloveikot, jolla on plakkarissaan kaksi tappiota ja yksi koronavarotoimenpiteenä siirretty ottelu. Kovia satsauksia kauteen tehnyt ToPV janoaa siis avauspisteitään. Hyökkäysarsenaalistaan tunnettu, Nikola Ercegin luotsaama SoVo on pelannut ehkä yllättävänkin vähämaalisia otteluita: viimeisimpänä 3–2-vierastappio Riemulle ja 1–2-vierasvoitto HIFK:istä.

PP-70 - Ilves FS 11.1.2020
Ilveksen ja PP-70:n ottelun lisäpanoksena on Tampereen herruus. (Kuva: Esa Norvia)

16.00
Kauppi Sports Center, Tampere
Ilves FS – PP-70

17.00
Pirkkalan vapaa-aikakeskus
PJK – Mad Max

Pirkanmaalla nähdään kaksi kiihkeää ja ennakolta hyvinkin tasaista paikallisvääntöä. Tampereen herruudesta kamppailevat Ilves ja PP-70, joka matkaa Länsi-Tampereelta Kauppiin Ilveksen komeaan kotiluolaan. Molemmat tamperelaisjoukkueet ovat orastavassa tappioputkessa sarjan häntäpäässä, joskin Ilves nollasi avauskierroksella HIFK:in kotonaan 3–0 Tomi Lahtisen hattutempulla.

Kahden perättäisen vierastappion ikeessä on myös valkeakoskelainen Mad Max, joka köröttelee lyhyen matkan Pirkkalaan sarjanousija PJK:n vieraaksi. PJK:lla on neljästä ottelusta kaksi voittoa ja kaksi tappiota.
 
"Helppo peli ei tule olemaan. PJK on aina ollut meille vaikea vastus. Mikäli alusta asti tehdään reenattuja juttuja ja ollaan hereillä, niin klubikaan ei saa hurmosta päälle. Uskon, että tällöin taitotasomme riittää kolmeen pisteeseen”, kertoo Mad Maxin maalivahti Jan Holm seuran kotisivujen otteluennakossa.

Mad Maxin otteluennakko  >>

18.00
Jyväskylän monitoimitalo
KaDy – FC Kemi

Viikonlopun odotetuimpiin otteluihin lukeutuu sarjan kärkikaksikon KaDyn ja FC Kemin kohtaaminen Jyväskylässä. Molemmilla on taskussa kolme selkeää voittoa ja yhdeksän sarjapistettä; kaksikon ohella enää vain GFT on tappioitta. Molemmat joukkueet ovat kaataneet tänä syksynä ToPV:n ja Sievi FS:n; Kemi on viimeksi voittanut kotonaan Akaan, KaDy paikallisottelussa Riemun. KaDyn paluumuuttaja Jukka Kytölä ja Lassi Lintula ovat naulanneet itsensä pistepörssin kärkikymmenikköön, jossa kemiläisistä ovat Enderson Suárez ja kapteeni Tuukka Pikkarainen.

FC Kemi solmi hiljattain yhteistyösopimuksen venäläisen huippuseuran MFK Tjumenin kanssa, mikä on merkittävä pelinavaus suomalaisessa futsalissa itänaapurin suuntaan. Kaudella 2018–19 Venäjän mestaruuden voittanut MFK Tjumen pelasi viime viikonloppuna UEFA:n futsalin Mestarien Liigan välierissä ElPozo Murciaa vastaan jääden lopulta pronssiottelussa lopputurnauksen neljänneksi.

KaDyn otteluennakko  >>


FC Kemi haki viime syksynä pistepotin Jyväskylästä. (Kuva: Sami Virtanen)

su 18.10.2020

Sarja jatkuu sunnuntaina kolmella ottelulla. Tornion Palloveikot jatkaa kiertuettaan Somerolta Tampereen Tesomalle PP-70:n vieraaksi, Ilves FS matkaa puolestaan Somerolle ja FC Kemi Joutsaan JoSePan vieraaksi.

HIFK:in ja Sievin ottelu on siirretty koronavirusvarotoimenpiteenä myöhempään ajankohtaan; Akaa Futsalin otteluohjelmassa on tauko.

13.00
Tesoman palloiluhalli, Tampere
PP-70 – ToPV

16.00
Someron monitoimitalo
SoVo – Ilves FS

16.00
Joutsan liikuntahalli
JoSePa – FC Kemi

* * *

Miesten Futsal-Liigan uutisoinnin päätoimittaja: Samu Kytölä
Palaute: samu.kytola(ät)futsal.fi; p. 041 4378041