Miesten Futsal-Liiga: Ilves venyi Somerolla, FC Kemi ja ToPV voittoputkessa

Miesten Futsal-Liigassa pelattiin sunnuntaina kolme ottelua. Tornion Palloveikkojen maakuntakiertue päättyi onnistuneesti murskavoittoon Tampereella PP-70:n vieraana. PP-70:n ahdinko sarjan hännillä syvenee. FC Kemi jatkaa puhtaalla pelillä liigan kärjessä nollattuaan Joutsassa JoSePan. Ilves FS venyi Somerolla komeaan 3–4-jatkoaikavoittoon Jaakko Ahokkaan hattutempun siivittämänä. Liiga jatkuu ensi viikolla 10 ottelulla ennen Suomen maajoukkueen MM-karsintoja Serbiaa vastaan.

Miesten Futsal-Liiga 2020–2021
Kierrosraportti
 su 18.10.2020

Otteluohjelma ja sarjataulukko kahdessa eri formaatissa:

Tesoman palloiluhalli, Tampere
PP-70 – ToPV 0–8 (0–4)

Tampereen Peli-Pojat-70:n ahdinko Futsal-Liigan hännillä jatkuu. Lauantaina punaiset joutuivat Kaupissa luovuttamaan kaupungin valtikan Ilvekselle maalein 7–0, ja maaleitta PP-70 jäi sunnuntainakin kotonaan Tesomalla Tornion Palloveikkojen hakiessa murean 0–8-vierasvoiton. ToPV:n maali-iloittelua johti maajoukkueen pivotpelaaja Aleksi Kylmälä neljällä osumallaan. Juho-Teppo Berg ja Newton Jr. viettivät kahden maalin iltaa. Torjuntavuorossa ollut Tuomas Tervahauta ToPV-maalilla piti nollan helpohkosti. ToPV nousi kuuden pisteen vieraskiertueen turvin tukevasti liigan keskikastiin.

ToPV:n Aleksi Kylmälä nakutti Tesomalla neljä täysosumaa. (Kuva: ToPV)

Someron monitoimitalo
SoVo – Ilves FS  3–4 ja., 3–3 (2–1)

Sunnuntain tasaisin kamppailu koettiin Somerolla, missä Ilves FS nousi kahdesti maalin takaa-ajoasemasta rinnalle ja lopulta jatkoajalla ohi. Ilves-kapteeni Jaakko Ahokas jatkoi loisteliaita otteitaan takomalla tupsukorvien varsinaisen peliajan kaikki kolme maalia konkaripelaaja Tomi Lahtisen syötöistä. Erityisesti 13 sekuntia ennen päätössummeria tullut 3–3-tasoitus ylivoimapelillä maistui tamperelaisille. Jatkoajalla voittomaalin laukoi Ilveksen Vili-Atte Mäkinen, joka laukoi lauantaina hattutempun entistä seuraansa PP-70:ä vastaan. Ilves nousi viiden pisteen viikonlopullaan aivan liigan kärjen tuntumaan; voiton käsistään menettäneellä SoVolla on kolmesta viimeisimmästä ottelusta saldona vain tämän illan tasuripiste.

Ilveksen kapteeni Jaakko Ahokas oli viikonloppuna vireessä. (Arkistokuva: Esa Norvia)

Joutsan liikuntahalli
JoSePa – FC Kemi 0–6 (0–2)

FC Kemi jatkoi voitokasta Keski-Suomen kiertuettaan Jyväskylästä Joutsaan. Kotijoukkue JoSePasta ei ollut haastamaan sarjan tämän hetken kärkijoukkuetta, vaan KaDya vastaan lauantaina toisella puoliajalla vaikeuksissa ollut FC Kemi vei koko pistepotin mukanaan pohjoiseen. Pelaaja-valmentaja Boris Cizmar teki molemmat ensimmäisen puoliajan maalit; Henry Gutierrez tehtaili tehot 1 + 2. Myös Anttoni Räävi sai nimensä tehotilastoihin laukomalla FC Kemin kuudennen maalin pari minuuttia ennen päätöstä. FC Kemi porskuttaa liigan kärjessä puhtaalla pelillä.