Miesten Futsal-Liiga: HIFK yllätti Mad Maxin, Sievi FS ja Riemu sitkeitä vieraissa

Miesten Futsal-Liigassa pelattiin sunnuntaina lähes täysi sarjakierros. HIFK tarrasi oljenkorteen ottaen kotonaan yllätysvoiton Mad Maxista ja nousten putoajan paikalta. Sievi FS ja Riemu nousivat vieraskentillä tappioasemasta jatkoaikavoittoihin. Kärkijoukkueet FC Kemi, Akaa ja KaDy olivat kotihalleissaan ylivoimaisia. Liiga jatkuu lauantaina 13.2. täydellä kierroksella.

Futsal-Liigan lähetykset SolidSportilla:

Futsal-Liigan maalikoosteet Futsal-Liigaseurat ry:n sivuilla:

Otteluohjelma ja sarjataulukko kahdessa eri formaatissa:

su 7.2.2021

FC Kemi, Akaa Futsal ja varamiehinen KaDy murskavoittoihin kotikentillään

FC Kemi – SoVo 10–2 (4–1)

Someron Voiman pohjoisen-reissusta ja tuplaviikonlopusta Kemin Tervahallissa tuli täydelinen mahalasku: lauantaina ToPV kurmautti vieraita 10–3, sunnuntaina FC Kemi pisti paremmaksi ja nautiskeli SoVon kustannuksella 10–2-lukemat. Arber Istrefin 0–1-osuma piti SoVon muutaman minuutin johtoasemassa, mutta FC Kemi sai pian pelivaihteen silmään ja paineli menojaan kapteeni Tuukka Pikkaraisen hattutempun siivittämänä. Tuttuun tapaan myös Enderson Suárez ja Boris Cizmar talkoilivat läjän tehopisteitä. Kemi-ikoni Keijo Huusko palasi pienen hapenottotauon jälkeen kentille ja teki heti ensimmäisessä vaihdossaan maalin. FC Kemi on sarjassa kolmantena.

FC Kemi juhli kotonaan. (Arkistokuva: Teemu Kvist)

Akaa Futsal – PP-70  11–2 (3–0)

Viime kauden ykkönen Akaa Futsal tekee tasaista tulemistaan takaisin terävimpään kärkeen käytyään välillä sarjataulukossa peräti seitsemäntenä. Nyt akaalaisten jyrän alle jäi sarjan pohjalle juuttunut PP-70, joka sinnitteli avauspuoliajan hyvin mukana, mutta putosi kyydistä toisella puoliajalla. Maalijuhlat käynnisti Markus Rautiainen kahdella osumalla avausjakson puolivälin paikkeilla. Lauantain Ilves – Akaa -pelin ratkaisija Petri Grönholm kirjautti tehot 0 + 5, pelaaja-valmentaja Jovan Stankovic ja ruotsalaisvahvistus Amel Rastoder säestivät tehoin 2 + 2.

Akaa Futsalin Amel Rastoder. (Arkistokuva: Tuukka Nyström)

KaDy – JoSePa 8–1 (4–1)

Jyväskylässä Keski-Suomen derby KaDyn ja JoSePan välillä ei ollut niin tasainen kuin joulukuussa, jolloin KaDy kaivoi vaivoin 0–1-voiton Joutsasta. Alku oli KaDylle liki katastrofaalinen, kun kapteeni Mikko Kytölä ja maalivahti Tuomas Heikkilä joutuivat jättämään leikin kesken heti kättelyssä ja punamustat joutuivat pelaamaan ottelun viidellä kenttäpelaajalla. JoSePa menikin johtoon Oskari Luoman osuttua 6. minuutilla. KaDy kokosi kuitenkin rivinsä ja sai maalihanat kunnolla auki. Löylyä löivät erityisesti Henri Louste kolmella maalillaan, tehot 2 +2 taituroinut Tero Intala ja koko 40 minuutin ottelun pohjapelaajana Kytölän veljeksiä tuurannut Juho Väinälä (2 + 4).

Joukkueet peluuttivat yhteensä peräti kuutta maalivahtia, joista vain JoSePan Janne Kosunen oli ns. lentävä maalivahti. Toisella puoliajalla tulikasteensa saivat nuoret veskarit Matti Nurminen (JoSePa) ja Otso Honkonen (KaDy).

KaDy nousi sarjan jaetulle ykkössijalle tasoihin GFT:n kanssa, joskin kaksi ottelua enemmän pelanneena. JoSePa putosi sijalle 13 eli suoran putoajan paikalle myöhemmin illalla HIFK:n voittaessa oman ottelunsa. JoSePa ja HIFK kohtaavat helmikuussa viikon välein toisensa kahdesti, joten ne ottelut nousevat tärkeään rooliin säilymiskamppailussa.

JoSePa jäi Jyväskylässä KaDyn jalkoihin. (Kuva: Kirsi Nummela)

Riemu ja Sievi FS venyivät jatkoaikavoittoihin vieraissa

Ilves FS – Riemu 3–4 ja., 3–3 (1–0)

Liikunnan Riemusta on tullut Ilvekselle todellinen painajaisvastustaja viime vuosina. Ilves näytti selättävän Riemu-peikkonsa ja nappaavan täyden pistepotin kotisalissaan Tomi Lahtisen, Vili-Atte Mäkisen ja ex-Riemu Jaakko Ahokkaan maaleilla, mutta Riemun “reikäpaitapeli” oli murhaavan tehokasta. 39. minuutilla lentävä maalivahti Jonne Forsström laukoi jyväskyläläiset maalin päähän ja vain 21 sekuntia myöhemmin Olli Pöyliön tarkka kuti toi Riemun tasoihin. Maajoukkueeseen hiljattain nousseesta Pöyliöstä leivottiin illan sankari, kun hän laukoi Ilveksen rikkeiden täytyttyä esteettömän vapaapotkun seitsemästä metristä voimalla Riemun jatkoaikavoittoon.  Riemu on edelleen tukevasti kiinni sijassa 8. eli viimeisessä playoff-paikassa.

Ilves FS ja PJK taipuivat kotonaan. (Arkistokuva: Leo Hynninen)

PJK – Sievi FS 2–3 ja., 2–2 (2–0)

Identtisesti Riemun lailla myös Sievi FS venyi vieraskentällä Pirkanmaalla tasoihin minuutti ennen loppua ja jatkoaikavoittoon. Kotijoukkue PJK johti tauolla ottelua lupaavasti 2–0 Mikke Lindroosin ja Henrik Rahikaisen maaleilla, mutta Sievin kokenut kaarti maestro Henri Heikkilän johdolla kampesi lukemat tasoihin toisella puoliajalla. Elmer Kääntä toi Sievin 2–2-lukemiin näyttävän ylivoimakuvion päätteeksi. Jatkoaikaa ei ehditty pelata kuin 18 sekuntia, kun Jarmo Junno jatkoi siitä, mihin EM-karsinnoissa Suomen paidassa jäi: Junno pommitti kovan ja tarkan kaukolaukauksen PJK:n verkkoon. Sievi paranteli kahdella lisäpisteellä asemiaan kamppailussa suorasta säilymisestä; PJK jatkaa playoff-paikan jahtaamista viikonlopunkitkeristä pistemenetyksistä huolimatta.

HIFK:n Hassan Yaghoubi ja Sievin Henri Heikkilä olivat vireessä. (Arkistokuva: Niklas Günsberg)

HIFK FS antoi myrskyvaroituksen säilymistaisteluun

HIFK FS  – Mad Max 7–4 (5–1)

Sarjataulukon alapäässä HIFK on vihdoinkin saamassa peliään kulkemaan toivotulla tavalla: tähtirinnat antoivat myrskyvaroituksen ja nappasivat ensimmäisen kotivoittonsa Pirkkolassa valkeakoskelaisen Mad Maxin kustannuksella. Avauspuoliaika oli perin tasainen, mutta HIFK:n ruuti oli huomattavasti kuivempaa ja se pääsi tauolle peräti 5–1-johtoasemassa. Toisella puoliajalla Mad Max kuroi eron kahteen maaliin, mutta illan sankari Hassan Yaghoubin hattutemppu siivitti stadilaiset voittoon Maxien Matti Jussilan kahdesta kavennusmaalista huolimatta. Illan epäonnisimpiin miehiin lukeutuu Mad Maxin ja koko liigan tämän kauden tähtipelaaja Justus Kunnas, joka urakoi muuten kelpo pelin ja laukoi uutterasti, mutta sai saldokseen vain kaksi omaa maalia. HIFK nousi voitollaan ensimmäistä kertaa putoamisviivan yläpuolelle, pisteen edelle JoSePaa.

Mad Max ei juhlinut Helsingissä. (Arkistokuva: Jarno Mäkinen)

Futsal-Liiga jatkuu lauantaina 13. helmikuuta täydellä ottelukierroksella.