Miesten Futsal-Liiga: HIFK toi Helsingin liigakartalle, Joutsassa Riemu vahva jatkoajalla

Miesten Futsal-Liigan toinen sarjakierros pelataan tänä viikonloppuna. Lauantai-iltana tehtiin historiaa, kun Helsinki palasi liigakartalle 21 vuoden tauon jälkeen HIFK:in pelatessa Pirkkolassa SoVoa vastaan. Akaa Futsal voitti Etelä-Pirkanmaan paikallisottelussa Mad Maxin, Riemu haki Joutsasta jatkoaikavoiton. GFT oli Tampereen Tesomalla ylivoimainen, HIFK taipui lopussa SoVolle 1–2.

Akaa Futsal – Mad Max  8–3 (6–0)

Lauantain kierros alkoi Toijalassa, jossa Etelä-Pirkanmaan derbystä ounasteltiin pre-seasonin perusteella tasaväkistä. Toisin kuitenkin kävi, kun UEFA:n Mestarien Liigaan valmistautuva Akaa Futsal takoi reilussa 11 minuutissa viisi maalia valkeakoskelaisten verkkoon. Toisen puoliajan alussa tilanne oli jo 7–0. Mad Max sai loppupuolella kolme lohdutusosumaa, mutta Akaa kirjautti selkeän 8–3-kotivoiton. Tatu Ahonen, Aleksi Pirttijoki ja Dusan Milojevic nakuttivat kaksi maalia mieheen.

Joutsa
JoSePa – Riemu  1–2 ja., 1–1 (1–0)

Lauantain toinen paikallisottelu pelattiin eteläisessä Keski-Suomessa JoSePan ja Riemun välillä. Avauskierroksen lailla JoSePa otti johdon 1. puoliajalla, ja jälleen maalintekijänä oli Joonas Manzo, uusi vahvistus Varsinais-Suomesta. Niin ikään edellisen sunnuntain tapaan Riemu onnistui maalinteossa vasta viime minuuteilla ja JoSePa menetti johtonsa. Jatkoajalla Riemun Joonas Madetoja laukoi illan toisen maalinsa, jolla jyväskyläläiset varmistivat 1–2-vierasvoittonsa. Myös sarjapisteet jakautuivat 1–2. JoSePa onnistui maalinteossa 45 minuutin täytyttyä ja summerin soidessa, mutta tälle kaudelle uudistuneiden päätössummeria koskevien sääntöjen mukaan maalia ei enää hyväksytty.

JoSePa - Riemu 25.1.2020
Riemu haki kaksi pistettä Joutsasta. (Arkistokuva: Jonna Keihäsniemi)

Tampere
PP-70 – GFT 0–7 (0–6)

Tesomalla Tampereen Peli-Poikien murheellinen alkusyksy sai jatkoa. Avauskierroksella raskaalla kädellä uusiutunut tamperelaisjoukkue sai selkäsaunan Somerolla, nyt löylyä löi vahvasti kauden aloittanut GFT Espoosta. Toijalan ottelun tavoin ratkaisun siemenet kylvettiin jo avauspuoliajalla GFT:n karatessa kuuden maalin karkumatkalle. Viimeinen 0–7-maali tuli toisen puoliajan alussa, ja ottelu lopahti panoksettomaksi. Tahtipuikkoa heilutti tuttu espoolaiskaksikko Panu Autio (2 + 2) – Antti Arvola (2 + 0).

PP-70 aloitti syksyn murheellisesti. GFT juhlii murskavoittoa. (Kuva: Esa Norvia)

Helsinki
HIFK – SoVo 1–2 (0–1)

Futsalin lajikulttuurin kannalta illan ilahduttavin näytös esitettiin Helsingin Pirkkolassa, kun miesten pääsarja palasi maamme pääkaupunkiin ensimmäistä kertaa vuoden 1999 jälkeen, kun Malmin Ponnistajat nappasi pronssimitalit Futsal-Liigan ensimmäisellä varsinaisella liigakaudella. Pääkaupunkiseudun futsal-lippua on sittemmin kantanut vahvasti GFT, mutta nyt Stadissa on uskottava haastaja. HIFK piti vahvaa SoVo:a tiukoilla viime sekunneille saakka, mutta somerolaisten rutiini riitti niukkaan 1–2-ryöstöön. HIFK:in historian ensimmäisen liigamaalin sai kunnian viimeistellä Johannes Axerud. Pistepörssin kärkipaikoille lähes joka vuosi itsensä sementoiva Arber Istrefi oli vieraiden sankari voittomaalillaan.

Helsinki on liigakartalla taas, mutta SoVo ryösti HIFK:lta täydet pisteet.

Miesten Futsal-Liiga jatkuu sunnuntaina FC Kemin, Pirkkalan JK:n ja Kampuksen Dynamon kotiotteluilla.