Miesten Futsal-Liiga: GFT tyly vieras Akaassa, KaDy ja ToPV tasavahvoja

Miesten Futsal-Liigassa pelattiin sunnuntaina viisi ottelua. KaDy selätti ToPV:n voittomaalikilpailussa ja GFT haki täydet vieraspisteet Akaasta. SoVo ja Mad Max tykittelivät selkeät voitot häntäpään joukkueiden vieraina. Ilves FS kukisti HIFK:n niukasti toistamiseen tällä kaudella. Liiga jatkuu heti maanantaina Jyväskylässä; ensi viikolla on peräti 14 ottelun kattaus.

Futsal-Liigan ottelut suorana lähetyksenä Solidsportilla:

Otteluohjelma ja sarjataulukko kahdessa eri formaatissa:

su 3.1.2021

Pirkkolan palloiluhalli, Helsinki
HIFK FS – Ilves FS  1–2  (0–1)

Alkuperäisen otteluohjelman mukaan mentiin jo kevätkierroksen ensimmäisessä kierroksessa eli 14. ottelupäivässä. Useimmilla joukkueilla on kuitenkin koronatilanteesta aiheutuvien ottelusiirtojen johdosta 2–4 ottelua rästissä kevättalvelle. Koronatilanteen aiheuttamasta salivajeesta rajusti kärsinyt HIFK sai Pirkkolaan vieraakseen Ilves FS:n. Syksyn kohtaamisen Ilves oli voittanut puhtaasti 3–0 Tomi Lahtisen hattutempulla.

Tälläkin kertaa häntäpäähän juuttuneiden perinneseurojen vääntö oli tasainen ja vähämaalinen. Ilves pääsi alussa johtoon HIFK:n omalla maalilla, ja seuraavaa osumaa saatiin odottaa peräti 38. minuutille, jolloin vahva pivot Vili-Atte Mäkinen tuplasi tupsukorvien vierasjohdon. Stadilaisten Johannes Axerud kavensi 35 sekuntia ennen loppua, mutta tasoihin HIFK ei venynyt. HIFK:n tilanne putoajan paikalla tukaloituu; Ilves FS otti aimo harppauksen taistelussa viimeisistä pudotuspelipaikoista.

HIFK FS:n eväät ovat olleet liigassa niukanlaiset. (Kuva Esa Norvia)

Tesoman palloiluhalli, Tampere
PP-70 – SoVo  1–9  (0–3)

Hyökkäyskalustostaan tunnettu SoVo oli voittanut syksyn avauskierroksella PP-70:n murskalukemin eikä antanut tamperelaisille mitään armoa tälläkään kertaa. Tuttu nimi Arber Istrefi tehtaili puhtaan hattutempun jo avauspuoliajalla. Vieraiden kolmen maalin taukojohto leveni toisella puoliajalla 1–9-vierasvoitoksi.

Istrefin iltapäivän tehosaldo 4 + 4 kasvatti taiturin pistepörssijohtoa huomattavasti. Istrefi johtaa nyt myös maalipörssiä 28 maalillaan (13 ottelua); syöttöpörssissä hän jakaa kärkisijan KaDyn Jukka Kytölän kanssa 16 syöttöpisteellään. PP-70:n tammikuu on haasteita täynnä, kun sarjajumbo kohtaa seuraavaksi kolme kärkipään joukkuetta vieraissa.

KaDyn Jani Korpela ja SoVon Arber Istrefi
Arber Istrefi (valk.) oli pitelemätön Tesomalla. (Arkistokuva Sami Virtanen)

Monitoimitalo, Jyväskylä
KaDy – ToPV  3–2 vm., 2–2 ja., 2–2  (1–0)

Iltapäivän tasaisin trilleri nähtiin Jyväskylän Monnarilla, jossa ToPV kampesi ottelun KaDya vastaan jatkoajalle ja voittomaalikilpailuun. Lisälatausta toi ex-kadylaisten Sergei Korsunovin ja Newton Jr:n esiintyminen valkopaitojen puolella, joskaan yleisöä ei Jyväskylässäkään lehtereille päästetty. KaDyn tukipilari Jukka Kytölä vei isännät vaparista johtoon, jonka Newton Jr. nakutti tasoihin toisen puoliajan alussa. Tasainen ottelu aaltoili lievässä ToPV:n komennossa toisella puoliajalla, kunnes Tero Intala tälläsi sivurajakuviosta pallon takatolpalta sisään Lassi Lintulan namupassista.

Torniolaisten yli neliminuuttinen ylivoimapeli tuotti kuitenkin tasoituksen ja arvokkaan sarjapisteen, kun Newton Jr:n lisäksi myös Korsunov osui entistä seuraansa vastaan 36 sekuntia ennen loppua. Jatkoajalla ei maaleja nähty, joten ratkaisu haettiin voittomaalikilpailusta. Koko ottelun ja voittomaalikilpailun sankariksi nousi KaDyn kokenut maalivahti Niila-Ville Laitinen, joka päästi kuudesta ToPV:n 10-metrisestä taakseen vain Newton Jr:n laukauksen ja itse kuudentena laukojana päätti ottelun kotivoittoon. KaDyn ensimmäinen onnistuja voittomaalikisassa oli Lintula. KaDy putosi voitosta huolimatta sarjassa kolmoseksi; ToPV jatkaa otteluita jo maanantai-iltapäivänä samassa hallissa Riemua vastaan.

Sergei Korsunov palasi Jyväskylän Monnarille ToPV:n paidassa. (Arkistokuva: Kampuksen Dynamo)

Monitoimihalli, Toijala
Akaa Futsal – GFT   1–4  (1–1)

Iltapäivän toinen kärkiottelu pelattiin Toijalan Monarilla. Vierasjoukkue GFT oli tarkempi ja terävämpi aiheuttaen viime kauden runkosarjan ykköselle Akaa Futsalille jo toisen perättäisen kotitappion. Ottelun kaikki viisi maalia tulivat GFT-pelaajan kengästä, mutta avausmaalin teki Akaa, kun Panu Autio liukui Jovan Stankovicin kovan poikittaissyötön takatolpalta omaan maaliin. GFT sai ennen taukoa todellisen pukukoppimaalin kun Niko Stenholm namutteli pallon hienon hyökkäyssommitelman päätteeksi etukulmasta sisään. Stenholm jäi vartioimatta myös 1–2-johtomaalissa, jonka hän pääsi ohjaamaan toisesta etukulmasta Kasper Kankaan taakse. Espoolaisten kolmannen maalin liukui korkeassa prässissä Tom Korolainen sisään maaliviivalta Stankovicin jaloista, loppulukemat kaunisteli Jerry Sipilä. GFT nousi jo aivan kärjen tuntumaan; Akaa Futsal on valahtanut kotitappioiden myötä pari sijaa alaspäin.

Akaa Futsal tarvitsee uusia lääkkeitä kärkitaistelussa. (Arkistokuva Tuukka Nyström)

Liikuntahalli,  Joutsa
JoSePa – Mad Max  1–7   (0–5)

Hurjassa lennossa liki koko syyskierroksen ollut Mad Max vieraili Joutsassa eikä jättänyt kotijoukkueelle juurikaan mahdollisuuksia. Mika Jussila aloitti maalikarkelot jo avausminuutilla; puoliaikatauolle mentäessä tilanne oli jo ratkaisevan tuntuisesti 0–5. Toisella puoliajalla JoSePan takaa-ajo oli yritteliäs mutta tehoton; Mad Max puolusti johtoaan viisaasti ja niiasi vieraspisteet maalein 1–7.

Valkeakoskelaistehot eivät tällä hetkellä ole enää täysin maajoukkueleirille kutsuttujen Justus Kunnaksen ja Mikko Herityn varassa; myös Manu Kuisma, Yasar Elbeller ja Akseli Tiensuu sekä Jussilan veljekset Mika ja Matti kunnostautuivat jälleen. Mad Max on sarjataulukossa edelleen jaetulla ykkössijalla, tosin 3–4 ottelua muita kärkijoukkueita enemmän pelanneena. JoSePa kaipaa selkeää ryhtiliikettä noustaakseen karsijan paikalta lähemmäs playoff-sijoituksia.

JoSePa on ajautunut tappioputkeen. (Kuva: JoSePa)

Sarja jatkuu heti maanantaina harvinaisella arki-iltapäivän ottelulla, jossa Jyväskylään yöksi jäävä ToPV kohtaa Riemun klo 13.30. Alkavalla viikolla pelataan kaikkinensa peräti 14 ottelua, kun joukkueet ovat tositoimissa sekä loppiaisena (ke 6.1.) että viikonloppuna (la 9.1. – su 10.1.).