Miesten Futsal-liiga: GFT taipui kotonaan Vieskalle, AU:lle avausvoitto

Miesten Futsal-Liigassa pelattiin lauantaina neljä ottelua. Illan kärkiottelussa Vieska Futsal haki pisteet GFT:ltä 1–2-vierasvoitollaan. Liiganousija AU nappasi ensimmäisen voittonsa pääsarjatasolla JoSePan vieraana. Muista kärkijoukkueista Akaa Futsal ja FC Kemi olivat voitokkaita.

Kaikki miesten ja naisten Futsal-Liigojen ottelut näkyvät Ruutu+-palvelussa.

FC Kemi – Mad Max  4–1 (2–0)

FC Kemi ja Akaa Futsal jatkavat liigan kärkikaksikkona. (Arkistokuva: Ari Vuorela)

Miesten Futsal-Liigassa pelattiin lauantaina neljä ottelua. Akaa Futsal haki rutiinivoiton Turusta TPK:n vieraana. TPK:lle syksyn mittaan tuttu pelin kulku toistui jälleen: turkulaiset pysyivät tasaväkisesti mukana avauspuoliajan ja oli lähellä johto-osumaakin, mutta kokenut vierasjoukkue rokotti virheistä ja pääsi tauolle maalin johdossa. Akaa Futsal osoitti leveyttään: ratkaisijaksi nousi tällä kertaa uusi pelaaja Riku Partala kahdella osumallaan, yksi molemmilla puoliajoilla. TPK:n viimeinen kirivaihde tyssäsi päätösminuutilla Akaa-kippari Jussi Nyströmin tuutattua 1–4-loppunumerot.

Kierroksen kärkiottelu pelattiin Espoossa. Toisilleen sekä liiga- että maajoukkueparketeilta erittäin tutut GFT ja Vieska Futsal iskivät yhteen tasaväkisesti. Tauolle mentiin 0–1-vierasjohdossa Elmer Käännän osuttua 8. minuutilla.

Antti Arvolan 1–1-tasoitus ei lopulta hilannut GFT:tä pisteille, kun Vieskan maalipyssy Jarmo Junno niittasi 1–2-loppulukemat. Edes GFT:n ylivoimapeli ei tuonut tulosta: Vieska Futsal on löytänyt puolustamiseen viisasten kiven jatkosopimuksen tällä viikolla solmineen päävalmentaja Igor Botškovin johdolla. Vieska Futsal on 9–10 kierroksen aikana päästänyt selvästi vähiten takaiskumaaleja (19 eli 1,9/ottelu).

Joutsassa pelattiin tärkeä ottelu putoamis- ja säilymiskamppailun kannalta. Vierasjoukkue, liiganousija ja debytantti AU onnistui viimein 10. ottelussaan nappaamaan voiton; JoSePa nöyrtyi 83 sekuntia ennen päätössummeria Mikke Louhelan 3–4-voittomaalin edessä. Joutsalaiset kävivät 4. minuutilla pikaisessa 2–0-johdossa, mikä herätti alastarolaiset taistelemaan tosissaan. AU kävi ennen taukosummeria 2–3-johdossa, mutta tauolle mentiin tasoissa 3–3. Janne Kosunen tehtaili JoSePan paidassa 2 + 1, AU:n Tuomas Happonen 2 + 0. Illan yksi alastarolaissankareita oli kolme maalia syöttänyt taituri Jani Luoma.

AU:n voiton myötä liigan häntäpää tiivistyy: kuudessa sarjapisteessä olevat JoSePa ja TPK joutuvat pelaamaan pisteistä entistäkin enemmän veitsi kurkulla välttääkseen ajautumisen suoran putoajan paikalle. Sekä JoSePa että AU pelaavat alkuviikosta seuraavat ottelunsa arki-iltana.

Lauantain neljännessä ottelussa FC Kemi palasi voittojen tielle kukistamalla kotihallissaan Mad Maxin maalein 4–1. Voitollaan Kemi kohenteli asemiaan sarjan piikkipaikalla, kemiläisten alkukauden tehomies Vesa Lilja kohenteli puolestaan asemiaan pistepörssin kärkikuusikossa. Liljan ohella myös Henry Gutiérrez taiteili 1 + 1. FC Kemin pelaaja-valmentaja Boris Čizmar oli pelikiellossa, mutta se ei pysäyttänyt kemiläisten marssia kotivoittoon. Mad Max jatkaa taivaltaan sunnuntaina Torniossa.

Joonas Manzo ja JoSePa joutuivat jäämään tyhjin käsin tärkeässä kotiottelussaan. (Arkistokuva: Joutsan Seudun Pallo)

su 5.12.2021

14.00 Putaan liikuntahalli, Tornio:
ToPV – Mad Max

15.00 Someron monitoimitalo:
SoVo – Vieska Futsal

Sunnuntaina Mad Max jatkaa Tornioon. Ottelu kolme perättäistä kotiotteluaan marraskuussa hävinnyttä ToPV:ta vastaan on tärkeä vedenjakaja kamppailusta playoff-paikasta, sillä ToPV majailee yhdeksäntenä pisteen Mad Maxia perässä. Karsijan paikkaan molemmilla on jo muutama piste kaulaa.

Vieska Futsal jatkaa Espoosta toiseen vaikeaan vieraspeliin, Somerolle SoVoa vastaan. SoVo pelaa myös maanantaina, itsenäisyyspäivänä, kotonaan Riemua vastaan. Viikonvaihteen yli ainoana liigajoukkueena huilaava KaDy isännöi heti tiistaina Keski-Suomen paikallisottelussa JoSePaa. Pitkän futsalputken päättää keskiviikkoillan ottelu Loimaalla AU:n ja GFT:n välillä.