Miesten Futsal-Liiga: GFT selätti AU:n, Alamikkotervolle kolme maalia

Miesten Futsal-Liigassa pelattiin keskiviikkona Loimaalla. Kotijoukkue AU taisteli loppuun saakka, mutta kokeneempi GFT vei sarjapisteet Espooseen maalein 3–7 (1–2).

ke 8.12.2021
Miesten Futsal-Liiga
Puistokadun liikuntahalli, Loimaa
AU – GFT 3–7 (1–2)

Miesten Futsal-Liigassa pelattiin keskiviikkona yksi ottelu, kun liiganousija, sarjan viimeisellä sijalla oleva AU sai Loimaalle vieraakseen GFT:n Espoosta. AU oli katkaissut yhdeksän ottelun tappioputkensa Joutsassa nappaamalla liigakautensa ja liigahistoriansa avausvoiton lauantaina. GFT:llä oli marras–joulukuun vaihteessa ollut kaksijakoista: upeaa 0–5-vierasvoittoa Akaasta seurasi nihkeä 1–2-kotitappio Vieska Futsalille.

Ensimmäisellä puoliajalla AU oli mukana tasaväkisesti nimekästä ja kokenutta espoolaisryhmää vastaan. Teemu Virtanen laukoi avausmaalin vapaapotkusta kaukaa oikealta laidalta. GFT jauhoi kuitenkin kärsivällisesti ja osui kahdesti ennen taukoa.

Toisen puoliajan alussa GFT laittoi ylimääräistä vaihdetta silmään ja karkasi 1–4-johtoon Henri Alamikkotervon ja Lasse Saaren millintarjoilla kaukolaukauksilla. Muutaman ottelun syksyllä sivussa ollut Saari tekee hienoa paluuta kentille; tänään hän korvasi kapteeni Panu Aution espoolaisten ykkösketjussa.

GFT:n suurin onnistuja oli kuitenkin Alamikkotervo, joka laukoi toisella puoliajalla vielä kaksi maalia tarkoilla kudeilla täydentäen illan saldonsa hattutempuksi. Viimeisillä minuuteilla Kasperi Halme teki vielä toisen maalinsa ja AU kaksi kavennusosumaa. 3–7-tilanteessa AU haki vielä loppuun asti tosissaan lisäosumia myös lentävän maalivahdin avulla, mutta ei päässyt ylärimaa lähemmäs. GFT korjasi pistepotin Espooseen.

Ottelun erikoisuutena nähtiin kentällä peräti viisi eri maalivahtia: GFT:n Antti Koivumäki ja Sampo Kaukonen, AU:n Henri Saarinen ja Viljami Järvinen sekä lentävän maalivahdin paidan pukenut Teemu Virtanen, joka laukoi vieraiden kaksi ensimmäistä maalia kenttäpelaajan roolissa.

Maajoukkuerinkiinkin kuuluva Henri Alamikkotervo onnistui Loimaalla.

AU lähtee joulutauolle sarjan viimeiseltä sijalta; GFT nousi jaetulle kolmannelle sijalle. GFT pelaa lauantaina 11.12. vielä “kevätkierroksen” ensimmäisen ottelunsa Espoossa KaDya vastaan. Ottelun voittaja nousee jouluksi sarjan (vähintään jaetulle) kakkospaikalle.

Lauantaina 11.12. on ohjelmassa vielä kaksi ottelua ennen maajoukkue- ja joulutaukoja.