Miesten Futsal-Liiga: GFT sarjakärkeen, PJK ja SoVo komeisiin voittoihin

Miesten Futsal-Liigassa mässäiltiin maaleilla loppiaisena kolmessa ottelussa. GFT nousi murskavoitolla ensimmäistä kertaa sarjakärkeen. HIFK kärsi Somerolla 84-tappion, Pirkkalan Jalkapalloklubi ryösti pisteet naapurikaupungin Ilvekseltä. Sarja jatkuu viikonloppuna kymmenellä ottelulla.

SoVo – HIFK FS  8–4 (3–1)

HIFK FS lähti Someron-vierasotteluunsa tiiviillä puolustusasenteella. Siitä huolimatta liekeissä oleva pistepörssin ylivoimainen kärkinimi Arber Istrefi irtosi kolmesti maalintekoon HIFK-puolustukselta. Istrefin puhtaan hattutempun väliin tuli vain Johannes Axerudin kavennusmaali 11 minuutin kohdalla.

Toisella puoliajalla Jose Ikonen toi tähtirinnat uudelleen maalin päähän, mutta SoVo sai viimeisellä kymmenellä minuutilla ketsuppipullonsa auki kunnolla lasketellen selkeään 8-4-voittoon. Istrefi kengitti tehot 3 + 2, muuten Voiman tehopisteet jakaantuivat tasaisesti kahdelle ketjulliselle. HIFK:n Riku Oras merkkautti laihana lohtuna 1 + 2. Suoran putoajan paikalle jähmettynyt HIFK matkaa seuraavaksi lauantaina Sieviin, SoVo Akaaseen.

SoVo voitti HIFK:n toistamiseen kuluvalla kaudella. (Arkistokuva: SoVo)

Opinmäen liikuntahalli, Espoo
GFT – PP-70 12–0 (7–0)

Golden Futsal Team ei jättänyt sarjan hännillä olevalle Tampereen PP-70:lle mitään mahdollisuuksia kotonaan Espoon Otanmäessä. Jo syksyllä GFT oli kurmauttanut pelaajamenetyksistä kärsineitä Peli-Poikia 0–7; nyt espoolaiset nakuttelivat samaiset lukemat tulostauluun alle 19 minuutissa. Paluuta parketeille tekevä Lasse Saari ehätti tehoille 2 + 1 jo avauspuoliajalla täydentäen vielä saldoa kahdella syöttöpisteellä. Antti Arvolan hattutemppu näki “päivänvalon” 25. minuutilla; neljäntensä Arvola laukoi toisen puoliajan puolessavälissä.

Viimeisellä kympillä GFT hiljensi kaasua; Timo Mikkonen kaunisteli loppunumeroiksi 12–0. Murskavoittoon ei tarvittu maestro Panu Autiolta yhtään tehopistettä. Molemmat jatkavat härkäviikkoja suurella haasteella: sarjakärkeen noussut GFT matkustaa lauantaina Jyväskylään, PP-70 Kemiin ja Tornioon.

GFT nollasi PP-70:n toistamiseen. (Arkistokuva: Esa Norvia)

Kauppi Sports Center, Tampere
Ilves FS – PJK  0–5 (0–1)

Illan jännärinä pelatttiin Tampereella Ilveksen ja Pirkkalan Jalkapalloklubin paikallisvääntö, jonka panoksena oli Tampereen seudun herruuden lisäksi asetelmat pudotuspeliviivan tuntumassa. Avauspuoliaika oli tarkkaa ja tasaista; maalinteossa onnistui vain vieraiden Kalle Strömberg terävästä katkosta ja vastahyökkäyksestä. PJK:n hyökkäyspelin kivijalka Miikka Mörö tuplasi johdon toisen puoliajan alussa.

Ottelun erääksi käännekohdaksi muotoutui Ilves-kapteeni Jaakko Ahokkaan kaksi nopeaa varoitusta keskialueen rikkomuksista ja niistä seurannut kentältäpoisto. PJK namutteli puolitoista minuuttia ylivoimakuviota, joka päättyi Ville Halmeen maaliin takatolpalta. Ilveksen takaa-ajo tyrehtyi lopullisesti Halmeen toiseen osumaan ja Jussi Kaihlajärven 0–5-maaliin. Pudotuspeliviivan alla asetelmiaan parantaneen PJK:n parhaana palkittiin nollapelin kirjauttanut maalivahti Nico Suomalainen. Sekä Ilves FS että PJK kohtaavat viikonloppuna samoista sijoista kamppailevan JoSePan.

PJK voitti tällä kaudella kahdesti Ilveksen. (Arkistokuva: Leo Hynninen)