Miesten Futsal-Liiga: GFT nollasi KaDyn Espoossa, TPK oli yllättää Mad Maxin

Miesten Futsal-Liigassa pelattiin lauantaina vuoden viimeiset ottelut, jotka olivat jo kevätkierrosta. GFT onnistui kärkiottelussa kotonaan selättämään KaDyn puhtaasti 3–0. Mad Max ja TPK eivät saaneet toisistaan paremmuutta ennen voittomaalikilpailua, josta Mad Max kuittasi kahden pisteen voiton. Liiga jatkuu maaottelutauon ja joulutauon jälkeen loppiaisena.

Kaikki miesten ja naisten Futsal-Liigojen ottelut näkyvät Ruutu+-palvelussa.

la 11.12.2021

Opinmäen liikuntahalli

GFT – KaDy 3–0 (0–0)

Miesten Futsal-Liigassa pelattiin lauantaina kaksi ottelua, joiden myötä kalenterivuosi 2021 sai päätöksensä. Syyskierros on yhtä syyskuulta siirrettyä ottelua (ToPV – KaDy) vailla paketissa, joten lauantain ottelut olivat jo varaslähtöä kevätkierrokselle.

KaDy ja GFT olivat tasapisteissä kolmossijalla ennen Espoon kärkiottelua; GFT oli hakenut lokakuussa Jyväskylästä vierasvoiton KaDysta voittomaalikilpailun kautta. KaDylle GFT on ollut viime vuosina kivenkova vastustaja, ja niin oli tälläkin kertaa. Maalittomalla avauspuoliajalla loistivat maalivahdit Antti Koivumäki (GFT) ja Niila-Ville Laitinen (KaDy). Molemmissa päissä oli myös ruuti märkää, joten 0–0 kuvastaa tilannetta parhaiten.

Toisen puoliajan alussa GFT iski kahdesti: ensin huippuvireessä oleva Henri Alamikkotervo viimeisteli eleettömästi alanurkkaan aivan kuten kolmesti keskiviikon vierasottelussa AU:ta vastaan. KaDy nosti Laitisen mukaan hyökkäykseen heti tappioasemassa, mutta vain 28 sekuntia myöhemmin soi jälleen omissa. Miika Hosio haistoi irtopallon ja roikotti sen tyhjään KaDy-maaliin.

Toisen puoliajan alku eteni GFT:n hienoisessa hallinnassa johtoasemassakin, mutta ote siirtyi yhä vahvemmin KaDylle, joka vyörytti hyökkäyksiään espoolaispäätyyn. Koivumäki ja GFT-puolustus olivat kuitenkin kuin muuri, eikä KaDy päässyt tolppia lähemmäs. Kun Panu Autio vielä roikotti omalta puoliskolta tyhjänä ammottavaan KaDy-maaliin, kirjattiin loppulukemat 3–0 isännille. GFT harppasi liigan kakkospaikalle, KaDy on jaetulla nelossijalla SoVon ja Vieskan kanssa.

VIime kaudella KaDy onnistui voittamaan GFT:n kahdesti; tällä kaudella osat kääntyivät jälleen GFT:n eduksi. (Arkistokuva: Kirsi Nummela)

Valkeakoski
Mad Max -TPK 3–2, vm. 2–2 ja. 2–2 (2-2)

Toinen puoliaika pelattiin maalittomana, ja viiden minuutin jatkoajalla heiluivat vain kortit joukkueiden päävalmentajille, joten kolmannen sarjapisteen kohtalo ratkaistiin 10 metrin täplältä. Mad Maxin viidestä laukojasta osuivat Mikko Matinaro, Tomi Lahtinen ja Mika Jussila, TPK:lta vain viime kaudella Maxeja edustanut Atte Ekholm, joten Mad Max sai lähteä joulutauolle kaksi sarjapistettä pulskempana.

Mad Maxin isännöimässä toisessa Futsal-Liigan pelissä ottelun varsinaisen peliajan kaikki maalit nähtiin ensimmäisen jakson aikana. TPK nostatti vierasfaneissa tunnelmia iskemällä avausmaalin ajassa 7:19. Asialla oli Mikael Sibakov. Parin minuutin päästä Joel Kontkanen vei vieraat jo kahden maalin karkumatkalle. Maali oli Sibakoville liigauran toinen, Kontkaselle ensimmäinen.

Mad Max ei kuitenkaan tästä lannistunut vaan ikinuori Antti Teittinen sekä kotijoukkueen maalipyssy Justus Kunnas toivat isännät tasoihin. Molempiin osumiin syötön tarjoili Mikko Heritty. Kavennusmaali oli Ilveksessä ja maajoukkueessa kaiken kokeneelle Teittiselle ensimmäinen uudessa seurassa.

Toinen puoliaika pelattiin maalittomana, ja viiden minuutin jatkoajalla heiluivat vain kortit joukkueiden päävalmentajille, joten kolmannen sarjapisteen kohtalo ratkaistiin 10 metrin täplältä. Isänniltä onnistuivat Mikko Matinaro, Tomi Lahtinen ja Mika Jussila. Kun TPK:lta ei osunut pitseihin kuin viime kaudella Mad Maxia edustanut Atte Ekholm, jäi kaksi pistettä Valkeakoskelle ja varsinaissuomalaisten matkaan lähti yksi piste.

Mad Max on nyt sarjassa sijalla kahdeksan, TPK pitää kymmenettä sijaa hallussaan seitsemällä pisteellään. TPK:n ahdinko sarjan häntäpäässä jatkuu, mutta sentään puhdas tappioputki katkesi tasapelipisteen myötä.

Mad Max nousi kahden pisteen voitollaan playoff-viivan yläpuolelle. (Arkistokuva: Jarno Mäkinen)

Sarjakärjessä joulutauolle lähtee FC Kemi (26 p.), kakkosena GFT (25 p.), kolmantena Akaa Futsal (24 p).

Maanantaina 13. joulukuuta alkavan viikon mittaisen maajoukkueleirin aikana ei miesten Futsal-Liigaa pelata, kuten ei myöskään joulun ja uudenvuoden välipäivinä, joten sarja jatkuu loppiaisena, torstaina 6. tammikuuta 2022.