Miesten Futsal-liiga: GFT KaDya terävämpi, Mad Max, Akaa ja ToPV voittoihin

Miesten Futsal-Liigassa pelattiin neljä ottelua. GFT kapusi sarjataulukon paalupaikalle kukistamalla KaDyn vieraissa voittomaalikilpailussa. Mad Max, Akaa Futsal ja Tornion Palloveikot napsivat täydet pistepotit. Sarja jatkuu sunnuntaina.

Kaikki miesten ja naisten Futsal-Liigojen ottelut näkyvät Ruutu+-palvelussa.

Mikke Louhelan ja Aleksi Pekosen AU jäi lauantaina pahasti Juhana Jyrkiäisen ja Dusan Milojevicin edustaman Akaa Futsalin jalkoihin. Jyrkiäinen viimeisteli kolme maalia.  (Kuva: Tuukka Nyström, @newstreamphotos)

ToPV – JoSePa 5–3 (3–1)

Miesten Futsal-Liigassa vietettiin neljän ottelun lauantaita. Alkuiltapäivällä päähuomio kohdistui Jyväskylässä pelattuun kärkikaksikon kamppailuun, jossa KaDy ja GFT eivät saaneet ratkaisua edes jatkoajalla. GFT paineli 0–1-johtoon Panu Aution tarkalla laukauksella, ja ex-GFT Bene Filppu tasoitti ennen puoliaikasummeria. Toisella puoliajalla KaDy otti johdon David Parenten osumalla, mutta Eetu Kaikkola toi espoolaiset tasoihin.

Jatkoaika oli maaliton, joten kolmannen ja viimeisen sarjapisteen kohtalo ratkaistiin voittomaalikilpailussa. KaDy kävi jo 3–1-johdossa, mutta GFT:n viimeiset laukojat olivat tarkkoja nostaen vieraat 3–4-voittoon. GFT nappasi yhden pisteen KaDya enemmän ja nousi liigan kärkeen maalieron turvin. UEFA:n Mestarien Liigan Main Roundille Bosniaan matkaava KaDy jatkaa sarjakakkosena.

GFT jää Jyväskylään, jossa se kohtaa lauantaina Riemun.

David Parenten 21-johtomaali ei riittänyt KaDylle loppuun saakka. (Arkistokuva: Sami Virtanen)

Turussa TPK sai vahvan alun Mad Maxia vastaan, kun viime kaudella Mad Maxissa pelannut Atte Ekholm osui entisen seuransa verkkoon kahdesti. Mad Max kuroi kuitenkin eron umpeen puoliaikataukoon mennessä ja karkasi toisella puoliajalla leveään johtoon. Pelikiellosta palanneen Mikko Herityn 2–5-osumassa oli jo ratkaisun makua. TPK:ssa aiemmin uraa luonut Mad Maxin päävalmentaja Tomi Tuominen luotsasi vieraat lopulta selkeään 4–7-voittoon molempien osuttua loppuminuuteilla pari kertaa.

Atte Ekholmin kaksi osumaa olivat laiha lohtu TPK:lle. (Kuva: Turun Pallokerho)

Akaa Futsal kaasutteli murskavoittoon kotihallissaan Toijalassa liiganousija AU:n kustannuksella. AU:n ahdinko nollakerholaisena sarjan pohjalla jatkuu. Markus Rautiainen ja pitkästä aikaa kentällä nähty Juhana Jyrkiäinen latoivat hatulliset mieheen, Jussi Nyström ja Iiro Vanha säestivät 1 + 2 tehoin. AU:lta osui vain Teemu Virtanen, jolle maali oli kauden toinen vieraskentällä.

Torniossa nähtiin dramatiikkaam kun ToPV:n ja JoSePan välisessä väännössä isäntien pelaaja-valmentaja Newton Jr. ajettiin suihkuun 30. minuutilla. Tuossa vaiheessa ToPV johti ottelua turvallisen tuntuisesti 4–1, mutta JoSePa kavensi ylivoimalla. ToPV:n tanskalaisvahvistus Zakaria El-Ouaz vei isännät  toisella osumallaan jälleen kolmen maalin johtoon, mutta Kosusen veljekset Janne ja Jarkko juonivat välittömästi kavennuksen.

5–3-tilanteessa JoSePa ei kuitenkaan kunnon kiriä luonut ylivoimapelillä, joten kaikki sarjapisteet jäivät ToPV:lle, jolle voitto oli kauden ensimmäinen. JoSePa jatkaa pohjoisen-vierailuaan ja kohtaa sunnuntaina vieraissa viime kauden hopeamitalistin FC Kemin.

ToPV:n pelaaja-valmentaja Newton Jr. katseli punaista. (Arkistokuva: Ari Vuorela)