Takaisin
21.10.2021 klo 21.22

Miesten Futsal-liiga: GFT Jyväskylään, JoSePa pohjoiseen

Jaa:

Ⓒ Siiri Perälä

Miesten Futsal-Liigassa pelataan viikonloppuna kuusi ottelua. Kärkikaksikko KaDy ja GFT kohtaavat Jyväskylässä lauantaina; JoSePa lähtee pohjoisen-vierailulle Tornioon ja Kemiin. Myös Turussa ja Akaassa mitellään; GFT pelaa Jyväskylässä myös Riemua vastaan.

Kaikki miesten ja naisten Futsal-Liigojen ottelut näkyvät Ruutu+-palvelussa.

>> uutinen ja tiedote

>> Miesten Futsal-liigan otteluohjelma

Maalikoosteet: https://futsalliiga.fi/videot/ 

 

la 23.10.

 

13.30 Jyväskylän monitoimitalo

KaDy GFT

 

14.30 Samppalinnan palloiluhalli

TPK – Mad Max

 

16.00 Toijalan monitoimitalo

Akaa Futsal – AU

 

16.00 Putaan liikuntahalli, Tornio

ToPV – JoSePa

 

su 24.10.

 

15.00 Jyväskylän monitoimitalo

Riemu GFT

 

16.00 Tervahalli, Kemi
FC Kemi– JoSePa


GFT ja Riemu vuosi sitten Espoon Opinmäessä. (Kuva: Siiri Perälä)

Miesten Futsal-Liigassa pelataan viikonloppuna kuusi ottelua. Kärkikaksikko KaDy ja GFT kohtaavat Jyväskylässä lauantaina; JoSePa lähtee pohjoisen-vierailulle Tornioon ja Kemiin. Myös Turussa ja Akaassa mitellään; GFT pelaa Jyväskylässä myös Riemua vastaan.

Kampuksen Dynamo ja Golden Futsal Team ovat ainoina joukkueina aloittaneet kauden tappioitta. KaDylla on neljästä ottelusta 12 pistettä, GFT:llä 11. Jyväskylän Monnarin parketilla nähdään rakkaiden tuttujen kohtaamisia kun KaDyn kahdeksan maajoukkuepelaajaa Kytölän veljesten ja Sergei Korsunovin johdolla pokkaavat vieraikseen GFT:n, jossa pelaa neljä maajoukkuemiestä. Panu Autiolle ja varsinkin Miika Hosiolle Jyväskylä onkin varsin tuttu paikka. Bene Filppu puolestaan siirtyi kesällä GFT:stä Dynamoon.

GFT jatkaa otteluitaan heti sunnuntaina Jyväskylässä, nyt vuorostaan Riemua vastaan. Riemu huilasi ainoana joukkueena viime viikonloppuna; ennen maajoukkuetaukoa mustaturkoosit hävisivät kolme ensimmäistä otteluaan Vieskalle, Mad Maxille ja TPK:lle, joten pisteet tulisivat tarpeeseen. GFT:ssä on perinteisesti pelannut rutkasti ex-riemulaisia, joista tällä hetkellä “Kultaisten” rosterissa ovat Lasse Saari ja Kasperi Halme. Tehokkain espoolaisista on kuitenkin alkukaudesta ollut Qatarista Suomeen palannut maajoukkuetähti Miika Hosio (4 + 3).

JoSePa yllätti avauskierroksella Mad Maxin, mutta kärsi sen jälkeen kaksi murskatappiota (SoVo, GFT). Joutsalaisten tilannetta ei helpota vaikea vierasmatka Tornioon ja Kemiin. “Pohjoisen tuplalta” ei vierasjoukkueen pisteodottama ole kahtena viime kautena ollut kovin korkea, ja JoSePa lähtee otteluihin haastajana. Viime kauden nelonen, Newton Jr:n luotsaama Tornion Palloveikot on vielä ilman voittoa (1 piste kolmesta ottelusta), joskin heidän vastustajansa ovat olleet kovemmasta päästä.

FC Kemi aloitti kautensa kahdella niukalla kotivoitolla (Vieskalta 3 p., Akaalta 2 p. voittomaalikilpailussa), mutta Jyväskylässä keskiviikkona KaDy oli kemiläisiä niukasti parempi. FC Kemin tehomiehiä alkukauden otteluissa ovat olleet Vesa Lilja, Xande ja Enderson Suárez. Marokon maajoukkuemiestä, MM-kisoissa puolivälieriin asti pelannutta Soufiane Boritea ei vielä ole nähty kentillä.


Justus Kunnas (Mad Max) alkaa päästä vireeseen. (Kuva: Jarno Mäkinen)

Lauantaina liiganousija Turun Pallokerho isännöi Mad Maxia, jota luotsaa turkulainen (ex-TPK) Tomi Tuominen. Molemmilla joukkueilla on pitkä liigahistoria ja välivisiitti Futsal-Ykkösessä. Erona on se, että Mad Max kävi Ykkösessä vain vuoden verran nousten heti takaisin Liigaan, kun taas TPK vietti nousukarenssin johdosta alemmilla sarjatasoilla kuusi vuotta. Nyt perinneseurat ovat jälleen vastakkain. Molemmilla on viidestä ensimmäisestä ottelusta kaksi voittoa eli kuusi pistettä. Mad Maxin Justus Kunnas on ehättänyt laukomaan seitsemän maalia, Omar Soli on taiteillut tehot 4 + 2. TPK:n tehomiehinä ovat olleet Joona Forsström ja Kari-Pekka Koivunen.

Lauantaina pelataan myös Akaan Toijalassa, jonne vieraaksi tulee sarjanousija AU. Alastarolaisten kaudessa ei ole ollut vielä suuria valopilkkuja: joukkue on sarjajumbona nollakerhossa Riemun kanssa. Viime kevään pronssimitalisti Akaa Futsalin plakkarissa on yksi voitto, kaksi tasuria ja yksi tappio. Akaa Futsal vieraili pohjoisessa viime viikonloppuna tasapelipitoisesti; Torniosta irtosi kahden pisteen jatkoaikavoitto, Kemistä tappio voittomaalikilpailussa. Sergio Gargellin suojateista eniten tehoja ovat iskeneet kapteeni Jussi Nyström, Jovan Stankovic ja Markus Rautiainen. Aleksi Pirttijoki laukoi hatullisen Torniossa.