Takaisin
12.9.2021 klo 23.16

Miesten Futsal-Liiga: GFT ja SoVo tasaväkisiä, Miika Hosio palasi GFT:n paitaan

Jaa:

Ⓒ Siiri Perälä

Miesten Futsal-Liigassa Someron Voima ja GFT Espoosta päätyivät 5–5-tasapeliin ja pistejakoon; GFT oli terävämpi voittomaalikilpailussa. Maajoukkuetähti Miika Hosio pelasi ensimmäisen liigaottelunsa liki kolmeen vuoteen; myös GFT:n englantilaismaalivahti Joe Dibben debytoi.

Miesten Futsal-Liiga 2021–22

su 12.9.
Someron mtt
SoVo – GFT 5–6 vm., 5–5 ja., 5–5  (3–2)

Miesten Futsal-Liigassa pelattiin aloitusviikonloppuna kolme ottelua, joista viimeisimpänä nähtiin Somerolla vääntö Etelä-Suomen herruudesta SoVon ja Golden Futsal Teamin välillä.

GFT:n kokoonpanossa huomionarvoista oli Miika Hosion paluu Espooseen. Liki 90 maaottelua pelannut 32-vuotias Hosio pelasi viimeksi kotimaan liigassa syksylllä 2018 muutaman ottelun GFT:n riveissä, mitä ennen hän juhli Suomen mestaruutta KaDyn väreissä keväällä 2018. Viimeisen kolmen vuoden aikana "Maagi" Hosio on pelannut Italian Serie A2:ssa ja asunut Qatarissa.


Miika "Maagi" Hosio on takaisin GFT:ssä - itseoikeutetusti 10-paidalla. (Kuva: Siiri Perälä)

Myös espoolaisten maalivahtiosastolla oli uutta väriä: englantilainen, Englannin futsal-liigassa ja Espanjan sarjoissa pelannut Joseph Dibben teki ensi esiintymisensä Suomen parketeilla. Dibbenillä on vyöllään kaksi maaottelua Englannin maajoukkueessa.

Itse ottelu oli tasainen ja tämän vuoden maalirikkain. SoVo pääsi puoliaikatauolle 3–2-kotijohdossa, kun Antti Korhonen kuittasi Hosion viimeisen peliminuutin 2–2-kavennuksen 14 sekuntia myöhemmin. Toisella puoliajalla GFT kampesi tasoihin ja ohi Antti Arvolan osumilla, mutta SoVon kokenut kapteeni Arber Istrefi naulasi varsinaisen peliajan loppulukemiksi 5–5 ja avausottelun pistejakoon.

Jatkoajalla ei maaleja nähty, joten kahden pisteen voittaja ratkaistiin voittomaalikilpailussa. GFT oli siinä tarkempi maalein 3–4, joten kaksi pistettä lähti Espooseen. Ottelun parhaina palkittiin kaksi maalia viimeistelleet Antit Korhonen ja Arvola.

Myös SoVon paidassa nähtiin useita liigadebytantteja, muiden muassa Jimi Kyytsönen ja Rinor Karaqa.


SoVon Rinor Karaqa (vas.) debytoi liigasa, Guri Qerimi (oik.) oli vielä poissa parketilta. (Kuva: SoVo Futsal)

>> SoVon otteluraportti

>> GFT:n otteluraportti

Sarjan piikkipaikan avausviikolla ottivat JoSePa ja TPK avausvoitoillaan; GFT on kolmantena kahdella sarjapisteellä. Sarja jatkuu keskiviikkona Jyväskylän Monnarilla Riemun ja Vieska Futsalin kohtaamisella.

Koko viikolla on ohjelmassa kuusi ottelua; sunnuntaihin mennessä kaikki muut liigajoukkueet paitsi pohjoisen FC Kemi ja ToPV ovatkin päässeet uuden kilpakauden alkuun.

Kaikki miesten ja naisten Futsal-Liigojen ottelut näkyvät Ruutu+-palvelussa.
>> uutinen ja tiedote

Avausottelut:

pe 10.9.  AU – TPK 0–2 (0–1)

la 11.9. JoSePa – Mad Max 3–0 (2–0)

su 12.9. SoVo – GFT 5–6 vm., 5–5 ja., 5–5  (3–2)

>> Miesten Futsal-liigan otteluohjelma