Miesten Futsal-Liiga: GFT ja SoVo kotivoittoihin

Miesten Futsal-Liigassa pelattiin torstaina kaksi ottelua. Espoossa Ilves laittoi GFT:n tiukille, mutta kotijoukkue otti 8–5-voiton Antti Arvolan osuessa kolmesti. Somerolla oli vielä tasaisempaa: SoVo voitti keskikastin matsissa Mad Maxin viime minuuttien voittomaalilla 6–5. Liiga jatkuu perjantaina yhdellä ja lauantaina neljällä ottelulla.

GFT – Ilves FS  8–5 (4–3)

Espoossa sarjan terävimpään kärkeen kuuluva GFT sai vastaansa säilymiskamppailuun ajautuneen Ilveksen. Sarjataulukkoa ei paljoa tuijoteltu, kun Ilves pisti espoolaiset ahtaalle. Ilves oli hankkinut kaikessa hiljaisuudessa ennen siirtoikkunan sulkeutumista vahvistukseksi naapuriseura PP-70:n kapteenin Markus Säteen; PP-70:n putoaminen Ykköseen kun oli käytännössä varmaa jo useita viikkoja sitten. Säde kiitti luottamuksesta latomalla hattutempun GFT:n verkkoon Ilves-debyytissään.

Tämä ei kuitenkaan riittänyt pisteille, vaikka Ilves johti 24. minuutilla ottelua 4–5. Koko kauden mainiosti esiintynyt GFT:n maaliseppo Antti Arvola tasoitti pelin toisella maalillaan 31. minuutilla ja syötti heti perään Lasse Saaren 6–5-maalin. Viimeisillä minuuteilla GFT osui vielä kahdesti ja Arvolakin täydensi hattutemppunsa. GFT nousi voitollaan kakkoseksi tasapisteisiin KaDyn kanssa. Ilveksellä on enää ohut oljenkorsi suoraan säilymiseen, mutta aivan hyvät mahdollisuudet pysyä yhä karsijan paikalla.

Korhosen veljekset Antti ja Pyry-Ville olivat Somerolla pelipäällä. (Kuva: SoVo)

Someron monitoimitalo
SoVo – Mad Max  6–5 (4–3)

Kierroksen toisessa ottelussa kohtasivat keskikastin tasaiset SoVo ja Mad Max. Ailahtelevasti kauden mittaan esiintynyt SoVo antoi alussa myrskyvaroituksen ja kaasutti neljässä minuutissa 4–1-johtoon. Mad Max sisuuntui ja kuroi ottelun kahdesti tasoihin toisella puoliajalla. SoVon sankariksi nousi Antti Korhonen, joka laukoi avausmaalin lisäksi voittomaalin 38 minuutin kohdalla. Myös SoVon Valdrin Rashica ja Mad Maxin Justus Kunnas viettivät kahden maalin iltaa.

SoVo paranteli voitolla asemiaan pudotuspeliviivan yllä; tosin SoVon kahdeksanneksi  pudottamalla Riemulla on kaksi rästiottelua. Tilastokummajaisena SoVolla (116 maalia) ja Mad Maxilla (115 maalia) on enemmän maaleja tehtynä kuin yhdelläkään viiden kärjen joukkueista. Toki omakin verkko on somerolaisilla ja valkeakoskelaisilla heilunut liki samaan tahtiin, joten liigajoukkueiden tuloksissa on tilastojen valossa selkeitä eroja.