Miesten Futsal-Liiga: GFT ja Miika Hosio ryöstöretkellä Turussa

Miesten Futsal-Liigassa GFT oli tyly vieras torstaina: Turun Pallokerho joutui nöyrtymään kotihallissaan espoolaisille maalein 3–6. Liiga jatkuu viikonloppuna neljällä mittelöllä.

Miesten Futsal-Liiga 2021–22

Kaikki miesten ja naisten Futsal-Liigojen ottelut näkyvät Ruutu+-palvelussa.

to 16.9.
Samppalinnan ph
TPK – GFT 3–6 (0–3)

Miesten Futsal-Liigassa pelattiin torstaina yksi ottelu, kun espoolainen Golden Futsal Team matkusti Varsinais-Suomeen jo toista kertaa tällä kaudella. Isäntäjoukkue Turun Pallokerho oli avausottelussaan niistänyt toisen sarjanousijan AU:n 0–2, GFT oli hakenut Somerolta kahden pisteen voiton voittomaalikilpailussa.

Liigaan kuuden vuoden tauon jälkeen takaisin noussut TPK sai tuntea pääsarjatason kovat vaatimukset rutinoituneen GFT:n käsittelyssä. Etenkin ensimmäisellä puoliajalla vieraat olivat turkulaisia edellä joka osa-alueella ja rokottivat virheistä armotta. Tylyt 0–2-numerot olivatkin Samppalinnan taululla jo ajassa 03:34 Panu Aution ja Lasse Saaren rangottua isäntien puolustusvirheistä.

GFT:n Panu Autio ja Miika Hosio eivät antaneet armoa sarjanousijalle. (Arkistokuva: Siiri Perälä)

Toisella puoliajalla GFT karkasi jo 0–4 -johtoon komeaa paluuta kotimaan kentille tekevän Miika Hosion erikoistilanneosumalla, mutta TPK taisteli uljaasti loppuun saakka. Päivänvalon näki kolme kavennusosumaa, joilla TPK piti tappiolukemat siedettävinä kotiyleisön edessä. Illan ainoa kahden maalin mies olikin kotijoukkueen Kari-Pekka Koivunen; Iiro Fager osui kertaalleen.

GFT:stä verkkoja pöllytteli koko ykkösketju (Autio - Hosio - Henri Alamikkotervo - Antti Arvola) sekä pelaavaan kokoonpanoon palannut maalivahti Antti Koivumäki, jonka puhdas laakapallo suoraan käsistä tyhjään TPK-maaliin oli upeaa nähtävää. Kakkosketjusta osui ottelun alussa Lasse Saari.

Aiemmin päivällä GFT oli lopulta julkistanut Miika Hosion paluun seuraan virallisilla kanavillaan. Hosio on pelannut GFT:ssä myös kausilla 2015–17 ja 2018–19. Lisäksi Hosio on pelannut Kampuksen Dynamossa viisi kautta, joilta palkintokaappiin kertyi Suomen mestaruus, kaksi SM-hopeaa ja yksi SM-pronssi. Ulkomailla Hosio on pelannut Italiassa G.S. Giovinazzo C5:n ja Mantova Calcio a5:n riveissä.

Miika "Maagi" Hosio on palannut GFT:hen. (Kuva: GFT:n miesten Instagram)

GFT siirtyi toisella voitollaan liigan kärkeen; tosin moni joukkue ei ole vielä tositoimiin päässytkään. Sarja jatkuu lauantaina kolmella ottelulla Valkeakoskella, Joutsassa ja Ylivieskassa uudessa Taanilan koulun liikuntahallissa. Sunnnuntaina pääsee kotikentälleen puolustava mestari KaDy Jyväskylästä. Sunnuntaihin mennessä kaikki muut liigajoukkueet paitsi pohjoisen FC Kemi ja ToPV ovatkin jo päässeet uuden kilpakauden alkuun.

TPK:n ykköshyökkääjä Joona Forsström (oik.) pysyi torstaina GFT-puolustuksen pihdeissä.