Miesten Futsal-Liiga: GFT ja KaDy liigakärkeen, myös JoSePa ja ToPV voittoihin

Miesten Futsal-Liigassa pelattiin sunnuntaina neljä ottelua, joiden voittajiksi selvisivät ToPV, GFT, JoSePa ja KaDy. Sarjakärjessä ovat tasapistein GFT ja KaDy; ottelun vähemmän pelannut FC Kemi on kaksikkoa pisteen perässä. Liiga jatkuu keskiviikkona kahdella ottelulla.

Futsal-Liigan lähetykset ja maalikoosteet Solidsportilla:

Otteluohjelma ja sarjataulukko kahdessa eri formaatissa:

su 10.1.

Putaan liikuntahalli, Tornio
ToPV – PP-70  12–2 (4–1)

PP-70:n pohjoisen-kiertue sujui alakuloisissa merkeissä. Lauantaina FC Kemi löylytti Peli-Poikia tennislukemin kummallakin puoliajalla 12–0-lopputuloksen veroisesti, sunnuntaina Torniossa tamperelaiset kärsivät liki samansuuruisen tappion kotijoukkue ToPV:lle. Pienenä lohtuna yli 600 kilometrin kotimatkalle PP-70 sai sentään kuparisensa rikki: molemmilla puoliajoilla Tomi Ylinen osui kertaalleen Kalle Hasan syötöstä. ToPV:n maalijuhlia johti odotetusti ykkösketju: Newton Jr. teki kuusi maalia, Iiro Vanha nakutti 2 + 4, Sergei Korsunov 2 + 1 ja Aleksi Kylmälä 1 + 2. ToPV jatkaa jaetulla viidennellä sarjasijalla, eikä terävin kärkikään ole karannut ottaen huomioon rästipelit. PP-70 on yhä suoran putoajan paikalla kolmella pisteellä.

KaDy - ToPV 22.2.2020
ToPV:n Iiro Vanha ja Newton Jr. olivat tehokkaina. (arkistokuva Sami Virtanen)

Monitoimitalo, Jyväskylä
Riemu – GFT  3–8 (3–5)

Espoolainen GFT puolestaan vietti tuplaviikonloppua Jyväskylän Monitoimitalolla. Riemu haki lauantaina komean vierasvoiton Valkeakoskelta ja palasi sunnuntaiksi kotisaliinsa. Lauantaina GFT oli nipistänyt tasapelipisteen KaDylta, mutta taipunut 4–3-tappioon jatkoajalla. Myös sunnuntain ottelun avauspuoliaika oli tasainen: Riemu ja GFT etenivät tasatahtia 3–3-tilanteeseen. Nuoren Eetu Kaikkolan (pääkuvassa) kaksi puttausta maalinsuulta veivät GFT:n kuitenkin taukojohtoon. Toinen puoliaika oli GFT:n näytöstä Riemun sortuessa takaa-ajossaan lukuisiin virheisiin, joista kaksi johti kentältäpoistoihin. Kaikkola täydensi lopussa uransa ensimmäisen hattutempun liigassa; kokeneempi Antti Arvola tehtaili 2 + 2, joista yhden maalin suoraan 6 metrin rankkarista. Nuorisoketjun Eeli Niemelä (pääkuvassa Kaikkolan takana) iski tehot 1 + 2. GFT sai revanssinsa syyskierroksen kotitappiosta Riemulle ja nousi takaisin sarjakärkeen tasapisteissä KaDyn kanssa.

GFT otti Jyväskylässä revanssin Riemusta. (arkistokuva Siiri Perälä)

Kauppi Sports Center, Tampere
Ilves FS – JoSePa  1–5 (1–2)

Tampereen Kaupissa kohtasivat kaksi joukkuetta, joiden sydäntalvi oli kulkenut enimmäkseen tappioiden parissa; etenkin JoSePan tilanne sarjan häntäpäässä oli muuttumassa tukalaksi. Molemmat olivat hävinneet hiljattain samoista sijoituksista kamppailevalle PJK:lle. JoSePa karkasi kahden maalin johtoon 17 minuutin kohdalla; molempiin maaleihin Otto Piili tarjosi passin ja Janne Kosunen viimeisteli tarkasti. Ilveksen Ville Koskela kavensi 10 metrin pisteeltä. Toisella puoliajalla Ilveksen takaa-ajo oli sinnikästä, mutta maalinteossa onnistuivat vain vieraat. Jari Kotimäki kaunisteli lukemat kahdella osumallaan 1–5:een. JoSePa nousi yhden sijan ylöspäin sijalle 11., iskuetäisyydelle playoff-paikasta, Ilves jatkaa sijalla 10.

JoSePa voitti kahdesti Ilveksen tällä kaudella. (arkistokuva)

Sievin monitoimihalli
Sievi FS – KaDy   3–4 (1–2)

Sunnuntain tasaisin ja jännittävin ottelu nähtiin Sievissä, jossa kotijoukkue laittoi hurjan kirivaihteen silmään KaDyn kolmen maalin johtoasemassa. Jyväskyläläisten maalivahti Niila-Ville Laitinen teki kuitenkin keltamustien kirin tyhjäksi loistotorjunnoillaan, jopa aivan viimeisillä sekunneilla Sievin hakiessa tasoitusta Henri Heikkilä lentävänä maalivahtina. Ensimmäisellä puoliajalla osuivat Dynamolta Ossi Kivipuro ja vaparikuviosta Eemeli Hänninen. Sievi sai välissä tasoituksen, kun Jaakko Alasuutarin laukaus muutti suuntaa KaDy-puolustuksesta. Juho Väinälän ja Hännisen osumat veivät KaDyn jo 1–4-johtoon, mutta Sievin takaa-ajo oli huima. Jo 30. minuutilla lukemat olivatkin 3–4, mutta viimeiset 10 minuuttia KaDy onnistui kapealla miehistöllä puolustamaan maalittomaksi. KaDy jatkaa jaetulla ykkössijalla GFT:n kanssa; Igor Botshkovin Sievi on ajoittaisista välähdyksistä vajonnut jo liigakarsijan paikalle.

Eemeli Hänninen oli tehokkaana Sieviä vastaan. (Arkistokuva Bubi Tuomala)