Miesten Futsal-liiga: GFT ja FC Kemi lauantaina vierasvoittoihin

Miesten Futsal-Liigassa pelattiin lauantaina kaksi ottelua: GFT voitti vieraissa Vieska Futsalin, FC Kemi JoSePan. FC Kemi ja GFT jatkavat vieraskiertuettaan sunnuntaina.

Kaikki miesten ja naisten Futsal-Liigojen ottelut näkyvät Ruutu+-palvelussa.

la 5.3.2022

Taanilan koulu, Ylivieska
Vieska Futsal – GFT 1–5 (0–3)

Joutsan liikuntahalli
JoSePa – FC Kemi 1–6 (0–2)

Viikonlopun kärkiottelusta Vieska Futsalin ja GFT:n välillä odotettiin tasaista. Molemmilta puuttui useita runkopelaajia pelaavasta kokoonpanosta, esimerkiksi GFT:n Miika Hosio ja Vieskan Jarmo Junno. Tasainen ottelu alkoi kääntyä espoolaisille jo ensimmäisellä puoliajalla, kun Johannes Axerud, Panu Autio ja Henri Alamikkotervo osuivat ja maalivahti Antti Koivumäki piti nuottansa puhtaana.

Vieskan isoja minuutteja huhkinut kapteeni Juho Alasuutari herätteli kotiyleisön toiveita kavennusmaalillaan, mutta GFT:n puolustus kesti loppuun saakka. Lasse Saari namutteli kaksi lisämaalia loppuminuuteilla, ja GFT jatkaa vieraskiertuettaan sunnuntaiksi Joutsaan.

Joutsassa vieraili lauantaina FC Kemi. Sarjan hännille jumahtanut JoSePa laittoi aktiivisesti hanttiin, muttei lopulta mahtanut paremmalleen mitään. Useisiin ottelusiirtoihin joutunut FC Kemi oli viimein saanut pelikielloista ja sairastuvilta koko arsenaalinsa kokoonpanoon, ja se näkyi lopulta tulostaululla tylysti. Puoliajalle mentiin 0–2-vierasjohdossa, toisella puoliajalla FC Kemi painoi lisää kaasua ja kaunisteli loppulukemiksi 1-6. Enderson Suárez osui kahdesti joutsalaisrysään.

JoSePa jatkaa säilymistaisteluaan sunnuntaina isännöiden GFT:tä. Vastakkaiseen suuntaan GFT:n kanssa matkaa FC Kemi, joka pelaa sunnuntaina Riemun vieraana Jyväskylässä.

FC Kemi nousi voitollaan sarjan kärkipaikalle ohi KaDyn, ja sunnuntaina sillä on mahdollisuus venyttää kaulaa neljään pisteeseen. Runkosarjan voitto on FC Kemillä omissa käsissä; pahimmat haastajat ovat tällä hetkellä KaDy ja Akaa Futsal.

Tiistaina 8.3. pelataan vielä Jyväskylässä rästiotteluna kärkipään mittelö KaDyn ja Vieska Futsalin välillä.

KaDy – Vieska Futsal

Miesten Futsal-Liigan runkosarja päättyy 2. huhtikuuta (ellei koronavirustilanne aiheuta suurta määrää ottelusiirtoja). Pudotuspelit alkavat 9. huhtikuuta.

Enderson Suárezin ja Vesa Liljan FC Kemi juhli jälleen voittoa. (Arkistokuva: Ari Vuorela)