Takaisin
22.9.2021 klo 16.51

Miesten Futsal-Liiga: FC Kemin kolmikko MM-kisojen jatkopeleissä keskiviikkona

Jaa:

Ⓒ FC Kemi

Miesten Futsal-Liigassa pelaavan FC Kemin pelaajista kolme edustaa maataan futsalin MM-kisoissa Liettuassa. Kemin pelaajat Enderson Suárez, Henry Gutiérrez ja Soufiane Borite ovat MM-parketilla vastakkain keskiviikkoillan neljännesvälieräottelussa Venezuelan ja Marokon välillä.

Miesten Futsal-Liiga 2021-22 on jo täydessä vauhdissa, mutta yksi joukkue ei vielä tälläkään viikolla pääse aloittamaan liigakauttaan. Tällä kertaa syynä ei ole covid19-pandemia tai muukaan ikävä asia, vaan futsalin MM-kisat (FIFA Futsal World Cup 2021), joissa on mukana viime kevään SM-hopeamitalisti FC Kemin kolme pelaajaa: Venezuelan Enderson Suárez ja Henry Gutiérrez sekä Marokon Soufiane Borite.

Alkulohkojen arpa ja tulokset heittivät Venezuelan ja Marokon vastakkain tänään keskiviikkona alkavalla pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella, joten vain jompikumpi maajoukkueista jatkaa kahdeksan parhaan joukkoon puolivälieriin.

Venezuelan maajoukkue on pelannut liki sensaatiomaisesti. Ensin se selvisi jatkoon kivenkovasta CONMEBOL:in karsintalohkosta pudottamalla kovista futsalmaista mm. Uruguayn ja Chilen. Toisesta Etelä-Amerikan karsintalohkosta rannalle jäi muiden muassa Kolumbia. Venezuelan lisäksi karsinnasta MM-kisoihin selvisivät hallitseva mestari Argentiina, futsalin jättiläinen Brasilia sekä Paraguay, mikä kertoo maanosan kivenkovasta tasosta.

Liettualle myönnetyt vuoden 2020 MM-kisat siirrettiin koronaviruspandemian johdosta vuodella eteenpäin, ja ne päästiin pelaamaan syys-lokakuussa 2021 suunnitellusti.

>> FIFA Futsal World Cup 2021 - virallinen MM-kisasivusto

Venezuela lähti lopputurnauksen lohkoarvontaan heikoimmasta neloskorista ja sai lohkoonsa Kazakstanin ja Costa Rican sekä ykköskorista isäntämaa Liettuan, mitä voi pitää onnenpotkuna. Venezuela kukisti Liettuan 1-2 ja Costa Rican 0-1 varmistaen jatkopaikkansa jo ennen päätösottelua, jossa se puristi 1-1-tasapelin futsalin suurmaa Kazakstanilta.

Kaksi ensimmäistä ottelua FC Kemin Gutiérrez ja Suárez aloittivat vaihtopenkiltä, mutta kolmannessa ottelussa numerolla 5 esiintyvä Gutiérrez oli avauskokoonpanossa. Suárezin pelinumero maajoukkueessa on 8. Venezuela tuli maalierovertailussa A-lohkon kakkoseksi Kazakstanin jälkeen.

Marokko voitti 2020 Africa Futsal Cup of Nationsin helmikuussa 2020 ennen pandemiaa ja varmisti MM-kisapaikkansa Afrikan maanosaliitosta Egyptin ja Angolan kera. Marokko voitti alkulohkossaan Suomeakin vastaan hiljattain pelanneen Salomonsaaret helposti 6-0 ja nappasi tasapelit sekä Thaimaalta (1-1) että lohkon ennakkosuosikki Portugalilta (3-3). Numerolla 6 maajoukkueessa pelaava Soufiane Borite on ollut kokoonpanossa, mutta ei vielä aloituskokoonpanossa. Hän teki yhden maalin Salomonsaaria vastaan.

Näin ollen Marokkokin eteni lohkokakkosena jatkoon ja vastustajaksi playoffien ensimmäisessä vaiheessa tulee juuri Venezuela. Ottelun voittaja saa su 26.9. pelattavassa puolivälierässä vastaansa voittajan ottelusta Brasilia - Japani, joka pelataan torstaina.


Anass Nasser ja Soufiane Borite. (Kuva: FC Kemi)

MM-kisojen alkulohkot päättyivät maanantai-iltana Kaunasissa, Vilnassa ja Klaipedassa. Neljännesvälierät käynnistyvät tänään keskiviikkona. Illan avausottelu Vilnassa pelataan klo 17.30 Venäjän jalkapalloliiton ja Vietnamin välillä, myöhäisottelussa 20.00 kisojen pääareenalla Kaunasissa pelaavat Venezuela ja Marokko.

FC Kemi aloittaa Miesten Futsal-Liigan ottelut la 16.10. - su 17.10. kahdella kotiottelulla Kemin Tervahallissa. Sitä ennen liigassa pelataan kuusi ottelua ensi viikonloppuna la 25.9. - su 26.9.

Miesten Futsal-Liiga 2021–22

Kaikki miesten ja naisten Futsal-Liigojen ottelut näkyvät Ruutu+-palvelussa.

>> uutinen ja tiedote

>> Miesten Futsal-liigan otteluohjelma

Maalikoosteet: https://futsalliiga.fi/videot/