Miesten Futsal-Liiga: FC Kemi voittomaaleilla 2 pisteeseen, Mad Max hallitsi kotonaan

Viikonlopun jännitysnäytelmässä FC Kemi ylsi kahteen pisteeseen Akaa Futsalia vastaan. Mad Max hallitsi kotonaan sarjanousija Alastaron Urheilijoita.

Kaikki miesten ja naisten Futsal-Liigojen ottelut näkyvät Ruutu+-palvelussa.

su 17.10.2021

Tervahalli, Kemi

FC Kemi – Akaa Futsal 5–4, 2–0 vm., 4–4 ja,. 3–3 (0–1)

Viikonlopun jännitysnäytelmässä FC Kemi tuli 0-3 takamatkalta rinnalle varsinaisella peliajalla. Anass Nasser vei kemiläiset nopeasti jatkoajalla johtoon, mutta Akaa Futsal ei luovuttanut vaan tuli kapteeni Jussi Nyströmin maalilla tasoihin 12 sekuntia ennen loppua. Voittomaalikisassa kemiläiset osuivat paremmin ja voitto varmistui Taneli Kohosen osumaan.

Ensimmäisellä puoliajalla nähtiin yksi maali, joka merkattiin Kemin omaksi maaliksi. Toisen puoliajan alussa Akaan Jussi Nyström vei jo ajassa 20:35 vieraat kahden maalin johtoon Jovan Stankovicin syötöstä. Stankovic onnistui myös vapaapotkussaan kolmisen minuuttia myöhemmin viemään vieraat tukevahkoon 3 maalin karkumatkaan. FC Kemi sai kuitenkin kavennettua vastahyökkäyksestä, kun Taneli Kohonen syötti poikki kentän Henry Gutierrezille, joka laittoi pallon ykkösellä yläkulmaan. Kemi rakenteli painetta maalivahti Tornike Bukian nousulla ja ajassa 32:21 Vesa Lilja toi isännät jo maalin päähän. Lilja räjäytti kotiyleisön juhlimaan tasoitusta onnistuessaan myös reikäpaitakirin aikana laittamaan lukemiksi 3-3 Boris Cizmarin syötöstä.

FC Kemi voitti äärimmäisen tasaisen ja viihdyttävän ottelun ilman venetzuelalaistähteään Enderson Suarezia, joka ilmeisesti huilasi ottelun pienen loukkaantumisen vuoksi. Akaa Futsal sai pohjoisen tuplareissultaan yhteensä kolme pistettä tuliaisiksi.

FC Kemi kohtaa keskiviikkona Jyväskylässä KaDyn. UEFA:n Mestarien Liigaan valmistuva KaDyn ja FC Kemin kohtaamisesta voidaan odottaa liigan seuraavaa kiihkeää huippuottelua.

Liikuntahalli, Valkeakoski

Mad Max – AU 10–2 (7–2)

Mad Max sai vieraakseen liigadebytantti Alastaron Urheilijat. Mad Max dominoi ottelua heti alusta suoraan aloituskuviosta tehdyllä Jesse Collinin syöttämällä Justus Kunnaksen maalilla ja lauantain kuparinen KaDya vastaan muuttui nyt kymmeneksi tehdyksi maaliksi. Omar Soli oli isäntien tehokkain (3+1) ja maajoukkuemies Justus Kunnas ylsi myös neljään pisteeseen (2+2). Muita isäntien maalintekijöitä olivat Jaakko Ahokas, Mika Jussila, Tomi Lahtinen ja Manu Kuisma. Vieraiden kaksi lohdutusosumaa tekivät Mikke Louhela ja Juuso-Petteri Loponen.