Miesten Futsal-Liiga: FC Kemi voitti Akaan ja jatkaa finaaleihin

FC Kemi etenee Miesten Futsal-Liigan finaaleihin KaDya vastaan. Kolmannessa, ratkaisevassa välierässä FC Kemi voitti kotonaan Akaa Futsalin 9–5. Finaalisarja alkaa ensi lauantaina Jyväskylässä; mestaruus on katkolla lauantaina 22.5. Kemissä.

Miesten Futsal-Liiga 2020–2021

välierät, 3. osaottelu

Futsal-Liigan lähetykset SolidSportilla:

Futsal-Liigan maalikoosteet Futsal-Liigaseurat ry:n sivuilla:

Otteluohjelma ja sarjataulukko kahdessa eri formaatissa:

FC Kemin Vesa Lilja ja Akaan Markus Rautiainen. (Arkistokuva: Ari Vuorela)

su 9.5.2021

Tervahalli, Kemi
FC Kemi  – Akaa Futsal  9–5 (4–2)

(paras kolmesta, voitot 2–1, FC Kemi finaaleihin, Akaa Futsal pronssiotteluun)

Miesten Futsal-Liigan toinen välieräsarja FC Kemin ja Akaa Futsalin välillä venyi kolmanteen ja ratkaisevaan otteluun. Lauantaina sarjan tasoittanut kotijoukkue FC Kemi piti pintansa ja voitti sunnuntaina akaalaiset toistamiseen, tällä kertaa maalein 9–5. FC Kemi etenee finaaleihin Kampuksen Dynamoa vastaan; Akaa Futsalin osana on pronssiottelu Tornion Palloveikkoja vastaan.

Akaa Futsal oli pelillisesti kemiläisiä niskan päällä ensimmäisellä puoliajalla aivan kuten lauantain ottelussakin. FC Kemin puolustusnelikko kuitenkin kesti Akaan pyörityksen blokaten uhrautuvasti laukauksia. Molemmilta puuttui lauantain ulosajojen myötä avainpelaajat: FC Kemin Tuukka Pikkarainen, Akaan Markus Rautiainen.

Puoliajan puolenvälin jälkeen nähtiin Akaan hallinnasta huolimatta FC Kemin murskaava maali-ilottelu. Xande neppasi kotijoukkueen johtoon 10 minuutin kohdalla Vesa Liljan tarkasta poikittaissyötöstä. Enderson Suárez tuplasi kotijohdon oivaltavasta vapaapotkukuviosta. Kaksi seuraavaa maalia lähtivät maalivahti Slobodan Tomicin tarkoista avauksista, viimeistelijöinä maalinedustalta toimivat Suárez ja veteraanipelaaja Keijo Huusko.

Akaa Futsal jatkoi kärsivällisesti pelikirjansa mukaisesti neljän maalin shokkitappiollakin. Pian se tuotti hedelmää. Lentäväksi maalivahdiksi jo varhain siirtynyt Jovan Stankovic lähetti pitkän avauksen, jonka Petri Grönholm ohjasi sisään. 18. minuutilla Dusan Milojevic toi akaalaiset jo kahden maalin päähän. Puoliajalle mentiin 4-2-kotijohdossa, ja kaikki oli avoimena.

Akaa Futsalin ja FC Kemin välieräsarja oli tiukkaa taistelua. (Arkistokuva: Ari Vuorela)

Toisen puoliajan alussa FC Kemin pelin ylle tuli synkkiä pilviä, kun pelaaja-valmentaja Boris Cizmar sai toisen varoituksensa ja ulosajon. Akaa jauhoi 4 vs. 3 -ylivoimakuviota hetken, kunnes Juhana Jyrkiäinen laukoi vieraat jo maalin päähän.

FC Kemi ei kuitenkaan lannistunut avainmiehensä ulosajosta, vaan kampesi itsensä jälleen kolmen maalin johtoon. Huusko osui maalinedustalta toistamiseen Vesa Liljan syötöstä, myös Xande teki illan toisensa. Akaa Futsalin puolustuksesta löytyi rakoja, vaikka vieraat peliä painoivatkin Kemin päätyyn.

Akaa Futsal otti jälleen pelaaja-valmentaja Jovan Stankovicin lentäväksi maalivahdiksi, eikä kavennusta tarvinnut odottaa kauaa, kun Kim Lingman ohjasi Stankovicin laukauksen verkkoon Slobodan Tomicin nenän edestä.

Lähemmäs Akaa ei kuitenkaan enää yltänyt, vaan FC Kemi osui kahdesti tyhjään maaliin, maalintekijöinä Tomic ja hattutemppunsa täydentänyt tuore uruguaylaisvahvistus Xande.

Viimeisillä hetkillä molemmat kaunistelivat numeroita vielä yhdellä maalilla, mutta Akaan takaa-ajossa loppui aika kesken: FC Kemi kuittasi kotivoiton maalein 9-5 ja seurahistoriansa ensimmäisen finaalipaikan sekä varmistuneen SM-mitalin. Keijo Huusko ajettiin vielä aivan lopussa ulos kentältä toisen varoituksen myötä, joten kemiläiskonkari missaa ensimmäisen finaaliottelun Jyväskylässä Boris Cizmarin lailla.

Xande nousi kolmannen välierän ratkaisijaksi. (Kuva: FC Kemi)

Kolme maalia tehnyt Xande oli täynnä iloa ottelun ratkettua:

- Mahtava tunne, kertakaikkiaan! Kiitos tästä kuuluu koko joukkueelle: Kalermon Markulle, Boris Cizmarille, taustoille, aivan jokaiselle joukkuetoverille. Tämä oli joukkueen iso voitto.

- Olin odottanut pelilupaa kauan ja ollut pelaamatta Brasiliassa. Kun lopulta pääsin Kemiin, tavoitteenani on ollut antaa paras mahdollinen panokseni FC Kemille. Tänään tuli vihdoin kunnollisia onnistumisia itsellenikin.

- Odotukset finaalia kohtaan ovat suuret. Nämä ovat suuria pelejä seuralle ja joukkueelle. Olemme valmiita Kampuksen Dynamon asettamaan haasteeseen.

* * *

Finaalisarja KaDyn ja FC Kemin alkaa lauantaina 15.5. Jyväskylän Monitoimitalolla, ja mestaruus on katkolla la 22.5. Kemissä. Uusi Suomen mestari on selvillä viimeistään sunnuntaina 23.5. Kemissä pelattavassa ratkaisevassa ottelussa, ellei koronarajoituksista seuraa enää otteluohjelmamuutoksia.

Tornion Palloveikot ja Akaa Futsal pelaavat yksiosaisen pronssiottelun la 15.5. tai su 16.5. Torniossa.