Miesten Futsal-liiga: FC Kemi vahvempi Meri-Lapin derbyssä

Miesten Futsal-Liigassa pelattiin keskiviikkona Peräpohjolan derby Tornion Palloveikkojen ja FC Kemin välillä. Tällä kertaa vahva FC Kemi jätti kotijoukkue ToPV:n vailla mahdollisuuksia ja vei pisteet Kemiin maalein 1–5. Liiga jatkuu lauantaina.

Kaikki miesten ja naisten Futsal-Liigojen ottelut näkyvät Ruutu+-palvelussa.

ke 24.11.2021
Putaan liikuntahalli, Tornio
ToPV – FC Kemi 1–5 (1–3)

Keskiviikkona pelattiin miesten Futsal-Liigassa yksi syksyn odotetuimmista otteluista, “Meri-Lapin derby” Tornion Palloveikkojen ja FC Kemin välillä. Aiemmat kohtaamiset olivat päättyneet aina kotijoukkueen voittoon; tällä kertaa oli vierasjoukkueen vuoro määrätä tahti.

ToPV juoksutti kentälle kaksi uutta ulkomaalaisvahvistusta, brasilialaisen pivotpelaajan Fernando Diaksen sekä portugalilaisen Matheus Martinsin. Muutamaa päivää ennen derbyä seuran riveihin siirtynyt maalivahti Lari Honkanen ei ollut vielä kokoonpanossa, mutta pelaaja-valmentaja Newton Jr. palasi pelikiellosta askiin. FC Kemin kokoonpanossa olivat kaikki seitsemän ulkomaalaisvahvistusta ja kolme Suomen maajoukkuepelaajaa ilman merkittäviä poissaolohuolia. Molemmat joukkueet olivat voittoputkessa ennen ottelua, FC Kemi sarjan kärjessä.

FC Kemi määräsi tahdin aivan alkuminuuteilta lähtien taitavalla ja hiotulla pallonhallinnallaan. ToPV:n harvat kunnolliset hyökkäykset ensimmäisellä puoliajalla kulkivat enimmäkseen pelaaja-valmentaja Newton Jr:n kautta. Boris Cizmar laukoi vieraat 0–1-johtoon, mutta ToPV:n kapteeni Jussi-Esko Berg onnistui tasoittamaan ajassa 4:20 rajapotkukuviosta kemiläispuolustajan kautta.

Enderson Suárez ehti namutella FC Kemin uudelleen johtoon lähietäisyydeltä ennen ilkeän näköistä loukkaantumistaan tilanteessa, jonka jälkilöylyistä venezuelalainen katseli myös keltaista korttia pukuhuoneeseen nilkuttaessaan. Puoliajalle mentiin 1–3-vierasjohdossa, kun georgialaismaalivahti Tornike Bukian kaukoroikku oman rangaistusalueen rajalta yllätti ToPV:n maalivahti Pietari Portimon.

Toisen puoliajan alkuun FC Kemi kasvatti johtoaan 1–4:ään, kun epäsuora vapaapotku pelattiin kippari Tuukka Pikkaraiselle, joka sujautti pallon kuudesta metristä matalana verkon perukoille. Toiselle puoliajalle ei näin ollen jäänyt paljoa jännitettävää FC Kemin kontrolloidessa palloa johtoasemassa mielin määrin. Taneli Kohonen tuli vaihdosta kentälle ja laukoi vasemmalta laidalta komeasti illan viimeisen maalin. ToPV ei päässyt hätyyttelemään Bukian vartioimaa maalia kunnolla ja loppulukemiksi pöytäkirjoihin kirjattiin 1–5 (1–3).

FC Kemi kasvatti johtoaan sarjan kärjessä; ToPV on yhdeksäntenä kärkkymässä playoff-viivan alla.

Perämeren pohjukassa pelataan viikonloppuna vielä peräti kolme ottelua. Lauantaina FC Kemi saa vieraakseen Riemun, joka jatkaa sunnuntaiksi Tornioon. ToPV isännöi sitä ennen Vieska Futsalia lauantaina.