Miesten Futsal-Liiga: FC Kemi tasoitti finaalisarjan, mestaruus ratkeaa sunnuntaina

Miesten Futsal-Liigan toisesta finaaliottelusta Kemin Tervahallilla tuli todellinen jännitysnäytelmä. Ottelua alkuun hallinnut Kampuksen Dynamo menetti toisella jaksolla kahden maalin johtonsa, ja FC Kemi iski kolmannen osumansa jatko-ottelun ensimmäisen puoliskon aikana. Näin Kemi tasoitti ottelusarjan 11:een. Mestaruus ratkeaa Kemissä sunnuntaina klo 16 alkavassa kolmannessa ottelussa.

Maalit:
Henri Louste 0–1, Ítalo Henrique 0–2, Vesa Lilja 1–2, Tuukka Pikkarainen 2–2, Pikkarainen 3–2.

FC Kemi voitti miesten Futsal-Liigan toisessa finaalissa Kampuksen Dynamon jatko-ottelun jälkeen 3–2. Varsinainen peliaika päättyi  2–2 (0–1). Kemiläisten sankariksi nousi Tuukka Pikkarainen, joka laukoi vapaapotkusta tasoituksen varsinaisella peliajalla ja voittomaalin jatko.ottelussa. Suomen mestari ratkaistaan kolmannessa finaaliottelussa sunnuntaina 23.5. Kemissä.

KaDy oli voittanut ensimmäisen finaalin Jyväskylässä viikkoa aiemmin maalein 5–4, joten mestaruus oli jo lauantaina katkolla puolustavalle mestarille KaDylle. Ensimmäinen puoliaika olikin KaDyn hallintaa. FC Kemissäkin taannoin pelannut Henri Louste laukoi vieraat suorasta vapaapotkusta johtoon ajassa 3:46.

KaDylla oli muutamia hyviä paikkoja kasvattaa johtoa, mutta Slobodan Tomić FC Kemin maalilla veti toistamiseen pidemmän korren. FC Kemin seuraikoni Keijo Huusko sai toisessa päässä ohjattua pallon kertaalleen KaDyn maaliin, mutta maali hylättiin Huuskon rikottua KaDy-puolustajaa. KaDyn maajoukkuemies Tero Intala loukkaantui ensimmäisellä puoliajalla ja joutui jättämään finaalin kesken.

Toisen puoliajan alussa KaDy tuli kovaa ja haki aktiivisesti toista maaliaan nostamalla välillä myös maalivahti Niila-Ville Laitista mukaan hyökkäyksiin. Riski ja panostus toivat tuloksen ajassa 23.10, jolloin Ítalo Henrique laukoi keskeltä KaDyn 0–2-johtoon Jere Intalan vasemmalla laidalla taituroimasta esityöstä.

KaDyn Lassi Lintula laukoo, FC Kemin Xande puolustaa ja Slobodan Tomić torjuu. (Kuva: Ari Vuorela)

FC Kemillä oli vaikeuksia murtaa KaDyn prässiä tai puolustusnelikkoa hallitusti, mutta 29 minuutin kohdalla peli sai aivan uuden käänteen. Pitkään päätään KaDyn betonimuuriin hakannut FC Kemi sai pitkästä aikaa pidemmän pallonhallintajakson, ja muutaman rotaatiosyötön jälkeen Vesa Lilja pääsi haastamaan keskeltä ja laukomaan kavennuksen alakulmaan.

FC Kemi sai uutta virtaa kavennuksesta, ja tasoitus syntyi pian. KaDy rikkoi kahdeksan metrin paikkeilla, ja Tuukka Pikkarainen laukoi tarkan kudin voimalla yläkulmaan.

Varsinaisen peliajan viimeiset minuutit olivat tasaista voittomaalin jahtia, mutta molemmat joukkueet välttelivät riskejä ja panostivat tiiviiseen puolustuspeliin. FC Kemi oli hienokseltaan niskan päällä kahden maalinsa jälkeenkin.

Varsinainen peliaika päättyi lukemissa 2–2, minkä jälkeen pelattiin 2 x 5 minuutin jatko-ottelu.

Jatko-ottelua oli pelattu reilut kolme minuuttia, kun KaDy sai kuudennen rikkeensä. Tuukka Pikkarainen pääsi laukomaan muurittoman vapaapotkun suoraan rikekohdasta, selvästi lähempää kuin 10 metrin täplä. Pikkarainen ohitti tarkalla laukauksellaan Niila-Ville Laitisen ja vei Kemin ensimmäistä kertaa johtoon. KaDyn Juho Väinälä poistettiin kentältä kahden varoituksen johdosta.

Ensimmäistä kertaa playoffeissa tappiolle joutunut KaDy nosti Laitisen välittömästi mukaan hyökkäyksiin ja haki tasoitusta ylivoimapelillä. FC Kemin puolustusnelikko Slobodan Tomićin johdolla oli järkähtämätön, eikä KaDyn pyöritys tuonut erikoisempia maalintekopaikkoja. Muutamat laukaukset viuhuivat yli ja ohi Kemin maalin.

Finaalisarjan voitot ovat nyt tasan 1–1, ja Suomen mestaruus ratkaistaan huomenna sunnuntaina 23.5. klo 16.00 Kemissä.

FC Kemi saa ratkaisevaan finaaliin takaisin pelikiellosta pelaaja-valmentajansa Boris Čizmarin. KaDy joutuu lähtemään ratkaisufinaaliin ilman ulosajettua Juho Väinälää, mahdollisesti ilman kentältä nilkuttanutta Tero Intalaakin.

FC Kemin Vesa Lilja ja KaDyn Henri Louste laukoivat joukkueittensa avausmaalit. Taustalla Keijo Huusko. (Kuva: Ari Vuorela)

Boris Čizmar, FC Kemin pelaaja-valmentaja, seuran videohaastattelussa:

– Meillä oli vaikeuksia ottelun alkupuolella. Olimme häviöllä ottelusarjassa ja jouduimme häviölle tässäkin ottelussa. Pelaajamme olivat hieman hermostuneita. Puoliaikatauolla päätimme ryhdistäytyä ja näyttää, ettei meillä ole mitään hävittävää. Puhuimme, että olimme nousseet kahdesti aiemminkin vierastappion jälkeen kahteen kotivoittoon ja päätimme tehdä sen tälläkin kertaa.

– Toinen puoliaika olikin meiltä huomattavasti parempi, ja onnistuimme nousemaan 0–2-tappioasemasta tasoihin. Tämä antoi meille henkisen yliotteen ja jatkoajalla pääsimme sitten samalla vauhdilla johtoon. Vesa Liljalta ja Tuukka Pikkaraiselta oli huima suoritus. Heillä ei ole samaa kokemusta kuin KaDyn 30–35-vuotiailla kokeneimmilla pelaajilla, mutta he nousivat ratkaisijoiksi vahvalla mentaliteetillaan. He ovat tulevaisuuden huippupelaajia.