Miesten Futsal-liiga: FC Kemi, SoVo ja Vieska vahvoja vieraissa

Miesten Futsal-Liiga palasi maajoukkuetauolta kolmella ottelulla. FC Kemi, SoVo ja Vieska Futsal nappasivat odotetusti vierasvoitot, eikä sarjan voimasuhteisiin tullut muutoksia. Sunnuntaina jatketaan Espoossa, Loimaalla ja Toijalassa.

Kaikki miesten ja naisten Futsal-Liigojen ottelut näkyvät Ruutu+-palvelussa.

JoSePa – Vieska Futsal 1–6 (0–2)

Henri Heikkilän tehot eivät hyydy. (Arkistokuva: Iida Lesell)

Miesten Futsal-Liiga palasi maajoukkuetauolta kolmen ottelun iltapuhteella. FC Kemi palasi takaisin liigan piikkipaikalle TPK:n vieraana. Tehtävä Turussa ei näyttänyt alkuunsa helpolta, sillä isännät menivät ottelussa johtoon ajassa 2:20 Valtteri Kaarnan maalilla, johon syötön tarjoili Ville Rannikko. FC Kemi tasoitti, kun Soufiane Borite pisti Tuukka Pikkaraisen nätin poikittaissyötön maalin edestä sisään. TPK yllätti kuitenkin uudestaan 15 minuutin kohdalla, kun Atte Ekholmin kova kärkkäri ohjautui kemiläispelaajan kautta maaliin. Tauolle mentiin kotijoukkueen johtaessa 2–1.

Toisen puoliajan alkuminuuteilla TPK kävi jo 4–2-johdossa, mutta FC Kemi lisäsi kaasua, kampesi tasoihin ja 29 minuutin kohdalla johtoon. Viimeiset minuutit FC Kemi sai pelata reilussa johtoasemassa; TPK:n ylivoimapeli toi yhden kavennusosuman. Uruguaylais-brasilalainen Xande ja Marokon maajoukkuemies Borite viimeistelivät Turun iltapäivässä kaksi maalia mieheen.

Loimaalla pelattiin jälleen yksi Varsinais-Suomen derbyistä. Voimasuhteet eivät muuttuneet tälläkään kertaa: liiganousija AU jäi nollakerhoon Someron Voiman noudettua täyden pistepotin maalein 2–7. SoVon tutut maaliruiskut Gezim Voca ja Arber Istrefi säilyttivät maaliahneutensa viimeiselle minuutille saakka leveässä johtoasemassakin. Pistepörssin kärki Istrefi nakutteli tehot 2 + 1, Voca 3 + 1. AU:n Rei Hoda laukoi ensimmäisellä puoliajalla uransa ensimmäisen liigamaalin miesten tasolla; U19- ja P17-liigoissa sekä miesten Futsal-Ykkösessä Hoda oli toki maaleja latonut aiemmin.

Joutsassakaan ei häntäpään kotijoukkue pystynyt haastamaan kärkikastin vieraita: Vieska Futsal oli joka osa-alueella pari askelta isäntiä edellä ja kaasutteli 1–6-vierasvoittoon. Kokenut kaarti Henri Heikkilän (2 + 2) ja Jarmo Junnon (1 + 1) johdolla heilutteli tahtipuikkoa. Veteraani Aki Miettinen kavensi viimeisellä minuutilla rikkoen JoSePan kuparisen; maali oli takavuosina VALO:ssa, KaDyssa ja GFT:ssä liigaa pelanneelle Miettiselle ensimmäinen JoSePan paidassa.

FC Kemi johtaa liigaa 17 pisteellä; parin pisteen sisällä ovat KaDy, Vieska ja Akaa. Sunnuntaina Akaa kohtaa KaDyn, FC Kemi AU:n ja GFT Mad Maxin.

Gezim Vocalle hattutemppu Loimaalla. (Arkistokuva: Christoffer Enckelman)