Miesten Futsal-Liiga: FC Kemi sarjakärjessä - Akaa Futsal kellisti KaDyn ja GFT nuiji Mad Maxin

Miesten Futsal-Liiga jatkoi maajoukkuetauolta paluuta kolmella ottelulla, jotka päättyivät varsinaisen peliajan voittoihin. Akaa kaatoi KaDyn kotonaan tiukassa taistossa. FC Kemi hoiteli AU:lta pisteet rutiinilla ja GFT dominoi kotonaan Mad Maxia vastaan.

Kaikki miesten ja naisten Futsal-Liigojen ottelut näkyvät Ruutu+-palvelussa.

su 21.11.

Opinmäen liikuntahalli, Espoo
GFT – Mad Max 6–1 (4–0)

Espoossa GFT otti Valkeakosken Mad Maxin tylysti vastaan paukuttamalla numeroiksi 3-0, kun pelikello näytti vasta aikaa 2:06. Maalit olivat puhdas hattutemppu Antti Arvolalle. Syötöt tarjoilivat Miika Hosio, Panu Autio ja Henri Alamikkotervo. Komein oli kulmaluupista suoraan tempaistu pommi ohi Mad Maxin veskarin Viktor Janssonin. Pari minuuttia myöhemmin Eetu Kaikkola kasvatti johdon jo 4-0 lukemiin. Vieraita ei auttanut 1. puoliajalla edes GFT:n 6. kumulatiivinen rike, kun siitä saatu 10 metrin vapaapotku ei tuottanut tulosta.

Antti Arvolan salamahattutemppu (nr. 9) oli tänään vierailijoille liikaa. (Arkistokuva Siiri Perälä)

Mad Maxien kuparinen rikkoontui viimein toisella puoliskolla, kun Antti Teittinen käynnisti vastahyökkäyksen ja Mikko Heritty päätti sen pamauttamalla kärkkärin alakulmaan. Mad Max joutui kuitenkin alivoimalle punaisen kortin takia ja GFT:n Alamikkotervo rankaisi luvuiksi 5-1 ylivoimapelin myötä. Reikäpaitakirikään ei auttanut Mad Maxia, vaan GFT:n Hosio roikotti tyhjiin loppulukemat 6-1.

Mad Maxin raportti

Puistokadun liikuntahalli, Loimaa
AU – FC Kemi 4–6 (1–3)

Lauantain matsin tapaan FC Kemi joutui ensin ottelussa tappioasemaan AU:n Jani Luoman tehdessä ottelun avausmaalin ajassa 3:51. FC Kemi sai kuitenkin koneensa tuttuun käyntiin ja Soufiane Boriten (2) sekä Vesa Liljan (1) osumilla mentiin tauolle 1-3 numeroissa. Toisella puoliajalla lyötiin vuorotahtia kummankin joukkueen osuessa kolmesti - aina Kemi ensin ja AU kaventaen perään. Anass Nasser, Boris Cizmar ja Enderson Suarez osuivat FC Kemiltä ja kotijoukkueen kavennuksissa onnistuivat Mikke Louhela kahdesti ja Teemu Virtanen kerran. Kemi sai siis etelän-käynnistään tavoitellut 6 pistettä Meri-Lappiin ja on kahden pisteen turvin sarjakärkenä ennen Akaata.

Toijalan monitoimitalo
Akaa Futsal – KaDy 6–5 (2–3)

FC Kemi odotetusti rynni sarjataulukossa lauantaina Akaan ja KaDyn edelle, joten näillä kärkikolmikon joukkueilla oli valtava pistenälkä sunnuntain kattaukseen, josta kehkeytyikin hieno jännitysnäytelmä. KaDy oli edellisottelujen tapaan ohuella rosterilla liikkeellä. Akaan riveistä puuttui maajoukkuenimi Iiro Vanha.

Jere Intala oli pelipäällä Toijalassa iskien Akaa Futsalin verkkoon hattutempun (Arkistokuva)

KaDy meni Jere Intalan maalilla johtoon 3:00 pelattuna. 12. minuutilla Akaan kapteeni Jussi Nyström tasoitti numeroiksi 1-1. KaDy repi kahden maalin kaulan Eemeli Hännisen maalilla ja Intalan toisella osumalla. Nyström onnistui jälleen ja pommitti yläkulmaan vapaapotkukuviosta kavennuksen 2-3 taukolukemiksi.

Jussi Nyström iski myös hattutempun. (Kuva Jussi Koro)

Toisella puolikkaalla KaDyn Intala onnistui jälleen ja vei KaDyn 2-4 johtoon. Akaa painosti vimmatusti KaDyn ohutta rosteria ja tämä alkoi tuottaa tulosta. Ensin Aleksi Pirttijoki onnistui kaventamaan ja seuraavaksi Akaan Jussi Nummela tasoitti tolpan kautta 4-4:än. Jussi Nyströmin laukauksella Akaa siirtyi ottelussa ensimmäisen kerran johtoasemaan 5-4 ajassa 35:44. KaDy haki tasoitusta nostaen maalivahti Niila-Ville Laitista hyökkäyksiin. Lisää kylmää vettä tuli kuitenkin jyväskyläläisten niskaan, kun vastahyökkäyksen päätteeksi Juhana Jyrkiäinen rullasi taaksepäin namusyötön, josta Ville Koskela puttasi lukemiksi 6-4. KaDyn Heikki Korhonen pääsi vielä kaventamaan ja 6-5 jäivät loppulukemiksi.

KaDyn raportti

Akaa Futsalin raportti

Sarja jatkuu keskiviikkona 24.11. Peräpohjolan derbyllä, jossa Tornion Palloveikot isännöi FC Kemiä.