Miesten Futsal-Liiga: FC Kemi on runkosarjan voittaja, ToPV jahtaa yhä kakkossijaa

Miesten Futsal-Liigassa runkosarjan loppuratkaisu on käsillä; sunnuntaina pelattiin kaksi ottelua. Playoff-joukkueet ovat nyt lopullisesti selvillä; FC Kemi varmisti runkosarjan ykkössijan voittamalla kotonaan GFT:n maalein 7–2. Tornion Palloveikot paranteli asemiaan kärkikahinoissa voittamalla JoSePan kotonaan 8–1.  Runkosarja huipentuu sunnuntaina 28.3. päätöskierrokseen, mitä ennen pelataan torstaina Peräpohjolan kuuma derby Tornion ja Kemin välillä.

ToPV – JoSePa  8–1 (4–0)

Koko talven kärjen takana peesaillut Tornion Palloveikot tekee vauhdilla nousua terävimpään kärkeen voittamalla rästiottelua toisen perään.  Sunnuntaina torniolaisten myllyyn jäi niin ikään hienon kevään pelannut JoSePa, joka pelaa yhä suorasta säilymisestä, liigakarsintasarjan välttämisestä. Jo avauspuoliaika näytti osviittaa iltapäivän voimasuhteista; kotonaan ToPV:n kolme viikkoa sitten yllättänyt JoSePa oli vastaanottajan asemassa. Etenkin viimeistely joutsalaisilla oli kankeaa; ToPV pääsi koppiin 4–0-johdossa. Toisella puoliajalla ero repesi, kun JoSePan kavennusmaalin jälkeen ToPV laittoi maalijuhlat pystyyn. Ottelun hahmoksi nousi ToPV:n meritoituneen ykkösketjun ulkopuolelta Kaapo Lepojärvi tehopistein 2 + 1.

ToPV:illa on vielä kaksi ottelua jäljellä; voittamalla ne sarjan kakkossija ja kotietu aina välieriiin olisivat hyvin todennäköisiä. Torstaina ToPV isännöi Peräpohjolan derbyssä kärkijoukkue FC Kemiä.

JoSePa ja ToPV tasasivat tänä keväänä voitot 1–1. (Kuva: JoSePa)

Tervahalli, Kemi
FC Kemi – GFT 7–2 (2–2)

Parikymmentä kilometriä etelämpänä nähtiin kiivas kärkiottelu ja kamppailu pisteistä FC Kemin ja GFT:n välillä. FC Kemillä oli voitolla mahdollisuus varmistaa runkosarjan voitto jo kaksi ottelua ennen päätöstä; muutaman ottelun viime viikkoina hävinnyt GFT jahtasi vielä puolivälierien kotietua. Panu Autio ja Kasperi Halme palasivat espoolaisten kokoonpanoon. GFT kävi 12. minuutilla 1–2-johdossa, mutta Tuukka Pikkaraisen toinen maali toi kemiläiset pian tasoihin.

Toisen puoliajan alussa nähtiin ottelun käännekohta. FC Kemin pelaaja-valmentaja Boris Čizmar sai 2–2-tasatilanteessa toisen varoituksensa ja kauden toisen suihkukomennuksena, jolloin GFT pääsi pelaamaan kaksi minuuttia ylivoimalla. GFT:n sijasta kahden minuutin täyttyessä maalinteossa onnistui kuitenkin FC Kemi, joka meni erittäin harvinaisella 3 vs. 4 -alivoimamaalilla johtoon. Enderson Suárez katkaisi GFT:n pyörityksen ja käynnisti nopean vastahyökkäyksen jättäen GFT:n pelaajat lähtökuoppiin. Oikea-aikaisen nousun päätteeksi Suárez vapautti poikittaissyötöllä Pikkaraisen viimeistelemään hattutemppunsa lähes tyhjään maaliin.

Tästä ei GFT enää toipunut, vaan FC Kemi nakutteli tasaiseen tahtiin vielä neljä lisämaalia GFT:n puskiessa päätään seinään lauantain ToPV-vierasottelun lailla. Näin ollen FC Kemi ja ToPV nappasivat viikonlopusta täydet kuusi pistettä, GFT palasi Espooseen tyhjin käsin. GFT:n viides sija on lähes vuorenvarma, joten puolivälierät alkavat heidän osaltaan ilman kotietua, joskin kotikentällä (runkosarjassa paremmin sijoittunut joukkue saa 2. ja 3. osaottelun kotihalliinsa).

FC Kemi juhlii seurahistoriansa ensimmäistä runkosarjan voittoa, jolla varmistuu kotietu puolivälierien lisäksi kaikilla kierroksilla, joille FC Kemi tiensä raivaa (mahdolliset välierät, mahdollinen finaalisarja tai pronssiottelu).

FC Kemi - GFT 4.1.2020 Keijo Huusko
FC Kemin konkari Keijo Huusko on palannut kokoonpanoon. (Arkistokuva v, 2020: Eveliina Halttu)

Sijoista 2–4 pelaavat vielä käytännössä KaDy, Akaa Futsal ja Tornion Palloveikot. Näistä ToPV:illa on jäljellä kaksi ottelua, muilla yksi.

Sijoista 6–8 pelaavat päätöskierroksella Mad Max, SoVo ja Riemu.
Sijoista 9–11 eli liigakarsinnan välttämisestä taistelevat Sievi FS, JoSePa ja PJK.

Liiga jatkuu torstai-iltana Torniossa ottelulla ToPV – FC Kemi; päätöskierroksen merkitykselliset ottelut pelataan samalla kellonlyömällä su 28.3. klo 16.00.

Pudotuspelit pelataan paras kolmesta -periaatteella la 17.4. – su 23.5. välillä, ellei koronavirustilanne aiheuta lisämuutoksia.