Miesten Futsal-Liiga: FC Kemi ja ToPV välieriin, Riemu ja SoVo kesälomille

Miesten Futsal-Liigan puolivälierät saatiin päätökseen Peräpohjolassa kahdella ottelulla. FC Kemi ja Tornion Palloveikot pitivät pintansa kotona ja onnistuivat voittamaan yllätyksissä kiinni roikkuneet Riemun ja SoVon toistamiseen. Vappuviikonloppuna alkavien välierien otteluparit ovat KaDy – ToPV ja Akaa Futsal – FC Kemi.

voitot 2–1, FC Kemi välieriin

FC Kemi oli kotonaan Tervahallissa toisena perättäisenä päivänä selkä seinää vasten Riemun voitettua ensimmäisen puolivälierän Jyväskylässä. Lauantaina Kemi-kapteeni Tuukka Pikkaraisen hattutemppu oli siivittänyt FC Kemin 6–2-voittoon, mutta Riemu ei ollut luovuttanut vaan laittoi nukutun yön jälkeen kaiken peliin.

Viidennellä minuutilla alkoi tapahtua. Juuso Eteläpää vei Riemun nopeasta transitiohyökkäyksestä johtoon, mutta Tuukka Pikkarainen tasoitti saman tien pikku “chipillä” suoraan syötöstä yli Riemu-maalivahti Sauli Kilpeläisen. Ennen puoliaikasummeria Eteläpää osui toistamiseen FC Kemin puolustuksen uinuessa; Riemu pääsi koppiin maalin vierasjohdossa.

Toisella puoliajalla FC Kemi löi päätään seinään reilut 13 minuuttia Kilpeläisen loistaessa maalivahdin tontillaan. Myös Riemulla oli omat paikkansa leventää johtoa, erityisesti kulmapotkuista. 34. minuutilla FC Kemin maalivahti Slobodan Tomić teki jälleen yhden lukuisista nousuistaan ja pääsi laukomaan vapaasti keskisektorilta kotijoukkueen tasoihin.

36. minuutilla Tuukka Pikkarainen osui Vesa Liljan esityöstä toistamiseen ja vei kemiläiset ensi kertaa johtoon ja kiinni välieräpaikkaan. Riemun ylivoimapeli oli jonkin aikaa lupaavaa, mutta viimeisellä minuutilla FC Kemin pallonriiston jälkeen Riemun Olli Pöyliö joutui estämään kaukolaukauksen taktisella rikkeellä.

Riemun rikkeet olivat täynnä ja pallo vietiin 10 metrin pisteelle, josta FC Kemin suurin sankari Pikkarainen täydensi viikonlopun toisen hattutemppunsa. Enempää takaa-ajoa Riemu ei saanut enää aikaan, joten FC Kemi voitti ratkaisevan puolivälierän maalein 4–2 ja etenee välieriin voitoin 2–1.

Vastaansa kuluvan kauden runkosarjan ykkönen FC Kemi saa välierissä viime kauden runkosarjan ykkösen Akaa Futsalin.

Putaan liikuntahalli, Tornio
ToPV – SoVo 6–4 (1–1)
voitot 2–1, ToPV välieriin

Tornion Palloveikot piti kotihallissaan pintansa ja voitti Someron Voiman toistamiseen. SoVolla oli viime viikon yllätyskotivoiton jälkeen Torniossa kaksi ottelupalloa välieräpaikkaan, mutta kotijoukkue oli piirun verran vahvempi.

ToPV:n brassitähti Newton Jr. laukoi avausmaalin laidasta Iiro Vanhan antamasta sivurajapotkusta; SoVon Gezim Voca tasoitti upealla kääntölaukauksella suoraan ilmasta. Toisella puoliajalla Voca ohjasi pitkän syötön ohi Viktor Janssonin vieden somerolaiset ensimmäistä kertaa johtoon Torniossa.

ToPV sai kuitenkin rangaistuspotkun SoVon käsivirheestä: Newton Jr. pommitti pilkun voimalla kahden tolpan kautta ohi Nevzat Mustafan. Henri Alamikkotervo vei maalinsuulta ToPV:n 3–2-johtoon. Voca toi kuitenkin Voiman jälleen tasoihin upealla kaukolaukauksellaan.

36 minuutin kohdalla Aleksi Kylmälä osoitti oikea-aikaista pelinlukua pivotina ja puttasi pallon SoVon maaliin lähietäisyydeltä. SoVo otti välittömästi lentävän maalivahdin käyttöön, mutta ToPV:n taituri Iiro Vanha rokotti omalta puoliskolta pallon tyhjiin.

SoVo oli kuitenkin yhä 5–3-tilanteessakin sitkeä ja vaarallinen, eikä seuraavaa kavennusmaalia tarvinnut odottaa kauaa, kun Gezim Voca pääsi vuorostaan tälläämään rangaistuspotkusta illan neljännen maalinsa.

38. minuutilla SoVon takaa-ajo sai kovan kolauksen, kun Valmir Seferi poistettiin kentältä toisen keltaisen kortin myötä. ToPV jauhoi kärsivällisesti lähes koko kaksi minuuttia ylivoimalla, jonka päätteeksi Sergei Korsunov taituroi pallon lähietäisyydeltä verkkoon.

SoVo ei enää viimeisellä minuutilla saanut lisämaaleja aikaan, joten ToPV:n kotivoitto kirjattiin maalein 6–4. ToPV etenee välieriin, joissa se saa vastaansa hallitsevan mestarin Kampuksen Dynamon.

Miesten Futsal-Liigan välierät toukokuussa

Tornion Palloveikot ja FC Kemi etenivät siis Akaa Futsalin ja Kampuksen Dynamon seuraksi välieriin. Otteluparit ovat runkosarjan sijoitusten perusteella seuraavat: