Miesten Futsal-liiga: FC Kemi ja GFT voitokkaita sunnuntainakin

Miesten Futsal-Liigassa pelattiin sunnuntaina kaksi ottelua. Lauantain tavoin FC Kemi ja GFT olivat vahvoja vieraskentillä; GFT:n sankariksi nousi vaihteeksi Jerry Sipilä. FC Kemi repäisi eroa sarjan keulalla. Tiistaina pelataan Jyväskylässä KaDyn ja Vieska Futsalin välinen rästiottelu.

Kaikki miesten ja naisten Futsal-Liigojen ottelut näkyvät Ruutu+-palvelussa.

su 6.3.2022

Jyväskylän Monitoimitalo
Riemu – FC Kemi 1–4 (1–1)

Joutsan liikuntahalli
JoSePa – GFT  2–4 (0–1)

Lauantain tavoin sunnuntainakin pelattiin vain kaksi ottelua miesten Futsal-Liigaa. FC Kemi oli lauantaina voittanut Joutsassa JoSePan, ja sarjakärjen voittoputki sai jatkoa Jyväskylässä Riemun kustannuksella. Helpolla mustaturkoosit eivät nahkaansa myyneet: kotijoukkue oli johdossa melkein koko avauspuoliajan Olli Pöyliön aikaisella johto-osumalla.

FC Kemi oli tehokas ennen ja jälkeen puoliaikasummeria. Venezuelalaistähti Enderson Suárez sai tasoitettua ottelun ennen taukoa, ja Boris Čizmar ja Henry Gutierrez osuivat heti toisen puoliajan alkuun. Riemun takaa-ajon tyrehdyttyä erinomaiseen Kemi-puolustukseen kirjattiin loppulukemat 1–4 vieraille. FC Kemi repäisi jo neljän pisteen kaulan sarjakärjessä KaDyn ja Akaan edellä.
Myös GFT oli vierasturneella Keski-Suomessa, jonne se matkusti Ylivieskasta sunnuntaiksi lauantain voitokkaan matsin jälkeen sunnuntaiksi. GFT:n määränpäänä oli Joutsa, jossa isäntäjoukkue JoSePa laittoi kaiken peliin noustakseen suoran putoajan paikalta pois. Ennakkosuosikki GFT ei päässyt helpolla, mutta karkasi 26 minuutissa kolmen maalin johtoon. Tällä kertaa ratkaisia löytyi ykköspyssyjen ulkopuolelta, kun Jerry Sipilä osui kahdesti.

JoSePan vimmattu takaa-ajo tuotti kaksi kavennusosumaa Benno Hanslianin ja Elias Paappasen lapikkaista, mutta EM-kisoissakin loistanut Henri Alamikkotervo kuittasi 2–4-osumalla välittömästi Paappasen maalin jälkeen. Sipilän lailla Alamikkotervo vietti kahden maalin iltaa. Enempää maaleja ei nähty, joten JoSePan ahdinko sarjan pohjalla jatkuu, kun GFT puolestaan kuroi kuuden pisteen viikonlopullaan kaulaa kiinni kärkipäähän.

Tiistaina 8.3. pelataan vielä Jyväskylässä rästiotteluna kärkipään mittelö KaDyn ja Vieska Futsalin välillä. Torstaina 10.3. GFT saa Espooseen vieraakseen AU:n.

Siirretty myöhempään ajankohtaan: Mad Max – ToPV ja Akaa Futsal – ToPV

ti 8.3.2022

19.00 Jyväskylän Monitoimitalo
KaDy – Vieska Futsal

Miesten Futsal-Liigan runkosarja päättyy 2. huhtikuuta (ellei koronavirustilanne aiheuta suurta määrää ottelusiirtoja). Pudotuspelit alkavat 9. huhtikuuta.

Sunnuntaina oli Jerry Sipilän (vas.) vuoro nousta GFT:n sankariksi. Arkistokuvassa PP-70:tä aiemmin edustanut Riemun Matias Hovi suojaa. (Arkistokuva: Esa Norvia)