Takaisin
29.10.2021 klo 21.00

Miesten Futsal-liiga: FC Kemi etelän-kiertueelle, Vieskalla kotitupla

Jaa:

Ⓒ Ari Vuorela

Miesten Futsal-Liigassa pelataan viikonloppuna kuusi ottelua. FC Kemi matkustaa Somerolle ja Espooseen kiperälle vieraspeliviikonlopulle. Vieska Futsal palaa kotiareenalleen kahden ottelun merkeissä. Lauantaina pelataan myös Akaassa ja Joutsassa.

Kaikki miesten ja naisten Futsal-Liigojen ottelut näkyvät Ruutu+-palvelussa.

>> uutinen ja tiedote

>> Miesten Futsal-liigan otteluohjelma

Maalikoosteet: https://futsalliiga.fi/videot/

 

la 30.10.

Someron monitoimitalo
15.00 SoVo – FC Kemi

Joutsan liikuntahalli
16.00 JoSePa – TPK

Toijalan monitoimitalo
16.00 Akaa Futsal – Riemu

Taanila, Ylivieska
18.30 Vieska Futsal – AU

su 31.10.

Opinmäki, Espoo
14.00 GFT – FC Kemi

Taanila, Ylivieska
17.00 Vieska Futsal – Mad Max

Miesten Futsal-Liigassa pelataan viikonloppuna jälleen kuusi ottelua. Kovin urakka on edessään FC Kemillä, joka matkustaa lauantaiksi Somerolle, sunnuntaiksi Espooseen. Kaikki kolme em. joukkuetta ovat kärkikahinoissa, joskin GFT menetti aiemmin viikolla kabinetin puolella kolme sarjapistettä ja sitä myötä kärkipaikkansa.

>> Linkki päätökseen

FC Kemillä haastava viikonloppu etelässä

Sarjakolmosena oleva SoVo on vahvistunut entisestään, kun kolmikko Gezim Voca – Valmir Seferi – Valdrin Rashica liittyi joukkueeseen viiden ensimmäisen ottelun jälkeen. Lauantaina Someron parketilla onkin aimo määrä taitoa ja osaamista FC Kemin ollessa vierailla. SoVon kapteeni Arber Istrefi johtaa yhä pistepörssiä (9 + 7); kemiläisistä Vesa Lilja (7 + 2) ja Henry Gutiérrez (5 + 2) ovat olleet tehokkaimpia. Nimivahvan FC Kemin joukkueesta Marokon maajoukkuemies Soufiane Borite ei ole vielä pelannut yhdessäkään ottelussa, mutta on FC Kemin päivityksen mukaan nyt kokoonpanossa.

>> FC Kemin facebook-uutinen

GFT lähti viikkoon sarjan johdossa, mutta on nyt pistemenetyksensä jälkeen jaetulla kärkisijalla KaDyn kanssa. GFT:n takuuvarmojen tähtien Miika Hosion ja Panu Aution ohella nuori Eetu Kaikkola (6 + 2) on ollut erityisen kovassa vireessä. FC Kemin vierailu Espoossa sunnuntaina on jälleen kova mittari GFT:n syyskunnolle.

JoSePa ja Riemu haluavat katkaista tappioputkensa

JoSePa on ajautunut neljän ottelun tappioputkeen. Joutsassa vierailee lauantaina sarjanousija Turun Pallokerho, jolla on kasassa kuusi pistettä kuudesta ottelusta. JoSePan tämän ja viime kauden ykköstykki Joonas Manzo on kotoisin Turun seudulta ja hän on pelannut useita kausia TPK:ssa, jopa seuran edellisellä liigakaudella 2014–15. Sarjataulukon ja liigan ennakkoasetelmien mukaan kyseessä voi hyvinkin olla “kuuden pisteen ottelu” esimerkiksi viimeisistä playoff-paikoista tai jopa suoran säilyjän paikasta.

Akaa Futsal saa vieraakseen Riemun Jyväskylästä. Akaan kausi on parista tappiosta huolimatta alkanut mukavissa merkeissä; Sergio Gargellin suojatit ovat neljäntenä aivan iskuetäisyydellä kärkikaksikosta. Riemun alkukausi on ollut apea: neljästä ottelusta neljä tappiota. Alkuviikon kabinettipäätös toi Riemulle kauden avauspisteet, joiden myötä se nousi säilyjän paikalle AU:n jäädessä yksin nollakerhoon. Erityisesti yhden maalin kotitappiot Vieskalle ja TPK:lle harmittavat mustaturkoosissa leirissä. Maajoukkuemies Olli Pöyliön paluu pelikiellosta piristää Riemua.

Ylivieskassa jaossa kuusi sarjapistettä

Vieska Futsal pelaa vuorostaan kaksi kotiottelua. Igor Botškovin miehistön kausi alkoi lupaavasti kolmen voiton suoralla, mutta FC Kemi vieraissa oli liian kova luu vieskalaisille. Joukkue yrittää takaisin voittokantaan, kun Taanilan koulun hallissa vierailee lauantaina liiganousija AU, sunnuntaina ailahtelevasti kauden aloittanut Mad Max. Vieskan tehoista alkukaudesta ovat vastanneet tutut, kokeneet miehet Henri Heikkilä, Alasuutarin veljekset, Jarmo Junno ja Juho Väinälä sekä serbimaalivahti Slobodan Tomić.

Alastaron Urheilijoiden kausi on ollut odotettuakin haastavampi. Avausottelussa paikallisvastustaja, toinen liiganousija TPK nollasi AU:n Loimaalla, sen jälkeen AU on kuitannut kolme rumaa vierasselkäsaunaa. Maaleja neljässä ottelussa on syntynyt vain neljä; Futsal-Ykkösessä tuhojaan tehneet maalipyssyt Jani Luoma, Tuomas Happonen ja Mikke Louhela eivät vielä ole löytäneet kunnollista maalijyvää liigatasolla.

Sunnuntaina Ylivieskaan matkaavan Mad Maxin kausi on ollut kirvelevien tappioiden ja leveiden voittojen vuoristorataa. Viimeksi kaatuivat nousijat AU ja TPK melko selvin lukemin. Tehot ovat toistaiseksi kasautuneet viime kauden sensaation Justus Kunnaksen sekä nuoresta iästään huolimatta jo varsin kokeneen Omar Solin harteille, vaikka joukkueesta löytyy potentiaalia jopa neljään ketjulliseen. Syksy näyttää, hakeeko osa Mad Max -miehistöstä peliaikaa farmiseura Ilves FS:n puolella Futsal-Ykkösessä.

Tornion Palloveikot ja Uefan Mestarien Liigan Main Roundia pelaava KaDy ovat tänä viikonloppuna huilivuorossa. KaDy palaa tosin liigaparketeille keskiviikkona 3.11. Jyväskylän derbyssä Riemua vastaan.