Miesten Futsal-liiga: FC Kemi avasi voitolla, SoVo voitokas Turussa

Miesten Futsal-Liiga palasi maaottelutauolta viiden ottelun kattauksella. Varsinais-Suomen derbyssä Someron Voima haki täydet sarjapisteet Turun Pallokerholta. FC Kemi avasi liigakautensa kotonaan voittamalla sarjakärki Vieska Futsalin. Kärkipään GFT ja KaDy kaapivat iltapuhteistaan murskavoitot; Akaa Futsal venyi jatkoaikavoittoon Torniossa.

Kaikki miesten ja naisten Futsal-Liigojen ottelut näkyvät Ruutu+-palvelussa.

ToPV – Akaa Futsal 3–5 ja., 3–3 (3–1)

Miesten Futsal-Liiga palasi maaottelutauolta viiden ottelun kattauksella. Voitokkaita olivat Someron Voima, Golden Futsal Team, Kampuksen Dynamo, FC Kemi ja Akaa Futsal.

Turussa pelattiin yksi runkosarjan kuudesta Varsinais-Suomen derbystä. Sekä TPK että SoVo olivat saalistaneet kaksi voittoa neljästä ensimmäisestä ottelustaan. TPK:n maalivahti-ikoni Marko Laaksonen sai pelata entistä seuraansa vastaan. Teemu Arponen vei turkulaiset nopeaan johtoon, mutta SoVo pääsi puoliaikatauolle johdossa Vilho Ståhlströmin ja Arber Istrefin osuttua kertaalleen.

Rinor Karaqa vei SoVon toisen puoliajan alussa kahden maalin johtoon, joka piti viimeiselle minuutille saakka. TPK:n kiri lentävällä maalivahdilla tuotti vain yhden kavennusosuman, joten SoVo lähti kotimatkalle kolme sarjapistettä rikkaampana. Arber Istrefi johtaa tuttuun tapaan pistepörssiä; SoVon kapteeni on nakuttanut viidessä ottelussa tehot 9 + 7 = 16.

* * *

Espoolainen Golden Futsal Team jatkaa tappioitta. Espoossa vieraillut JoSePa jäi pahasti Miika Hosion ja Panu Aution orkesterin jalkoihin. Tauolla lukemat olivat vain 3–0, mutta toisella puoliajalla GFT laittoi tuulemaan. Loppunumerot kirjattiin 10–2. Miika Hosio ja nuori maajoukkuemies Henri Alamikkotervo tehoilivat 1 + 2 mieheen, Eetu Kaikkola nokitti tehoilla 2 + 1. Muuten GFT onnistui leveällä rintamalla. Joonas Manzo laukoi molemmat JoSePan osumat. GFT nousi yksin sarjakärkeen 11 pisteellä.

Aution ja Hosion GFT kaatoi JoSePan. (Kuva: Siiri Perälä)

* * *

Myös Valkeakoskella nähtiin yksipuolinen näytös, kun voittoputkessa seilaava, UEFA:n Mestarien Liigaan valmistautuva KaDy näytti parastaan. Jyväskyläläisten brasilialaisvahvistus Ítalo “Bob” Henrique laukoi jo avauspuoliajalla hattutempun; Bobia orkestroivat Jere Intala ja KaDya toistaiseksi vahvistava portugalilainen David Parente maalilla mieheen. Toisella puoliajalla KaDy tyytyi varmistelemaan voittoaan ja pitämään isännät pois maalipaikoista.

KaDyn Bob oli jälleen pitelemätön. (Kuva: Kirsi Nummela)

Mad Max ei päässyt muutamaa tolppaosumaa lähemmäs, ja Juha-Matti Savolainen torjui muutaman vaaranpaikan. KaDyn Jukka Kytölä koristeli voittolukemia kahdella osumalla. KaDy jatkaa puhtaalla pelillä kärjen tuntumassa; Mad Max pelaa sunnuntaina kotonaan AU:ta vastaan. Suomi-futsalin tervaskanto, 118 maaottelun Antti Teittinen palasi komeasti liigakentille puolentoista vuoden tauon jälkeen; Teittinen on siis vaihtanut Ilves-värit Mad Maxin mustiin.

* * *

FC Kemi avasi liigakautensa kotiottelulla sarjakärki Vieska Futsalia vastaan. MM-kisoissa aina puolivälieriin asti Marokkoa edustanut Soufiane Borite ei vielä ollut kemiläisten kokoonpanossa. Vieska Futsal rokotti isäntiä kahdesti avauspuoliajalla, mutta toinen MM-kisakävijä, Venezuelan Enderson Suárez laukoi tärkeän kavennuksen ennen puoliaikataukoa. Vastaanottajana oli Slobodan Tomić, joka pelasi viime kaudella FC Kemissä, mutta siirtyi Vieska Futsalin paitaan.

Toisella puoliajalla tuuli kääntui ja FC Kemi sai pelin rullaamaan sitkeästi taistellutta Vieskaa vastaan. Vesa Lilja ja Tuukka Pikkarainen veivät kotijoukkueen johtoon maaleillaan. Vieskan oma maali ajassa 32.31 oli käännekohta, josta vieraat eivät enää nousseet. Loppunumerot kirjattiin 5–3 FC Kemin hyväksi. Alexandre de los Santos kirjautti kaksi syöttöpistettä; Vieskan Henri Heikkilä tehoili 2 + 1.

Vieskan kuviot eivät riittäneet Kemiä vastaan. (Kuva: Palloliiton arkisto)

Vieska putosi kärkipaikalta sarjan neljänneksi. FC Kemi pelaa sunnuntaina kotonaan Akaa Futsalia vastaan. Georgian maajoukkuemaalivahti Tornike Bukia debytoi komeasti Kemi-paidassa kotiyleisön edessä.

* * *

Akaa Futsal vieraili ennen Kemiä Torniossa. ToPV:n pelaaja-valmentaja Newton Jr:n miehistö pelasi vahvan avauspuoliajan ja rullaili 3–1 johtoon. Tanskan maajoukkuemies Zakaria El-Ouaz osui kotiavauksessaan kahdesti, Newton Jr. merkkautti 0 + 2.

Toisella puoliajalla voimasuhteet kääntyivät ja Akaa kampesi itsensä tasoihin suuria pelaajamenestyksiä kesällä kärsinyttä ToPV:ta vastaan. Entinen ToPV:n tähtipelaaja Iiro Vanha orkestroi peliä hyvin Akaan paidassa. Illan akaalaissankariksi nousi Aleksi Pirttijoki, joka toi kahdella maalillaan vieraat tasoihin ja jatkoajalla johtoon. Pirttijoen puhdas hattutemppu takasi Akaa Futsalille kaksi sarjapistettä. Jovan Stankovic kaunisteli loppulukemiksi jatkoajalla 3–5.

* * *

Liiga jatkuu sunnuntaina kahdella ottelulla: Akaa Futsal haastaa Tervahallissa FC Kemin; Mad Max saa vieraakseen liigadebytantti Alastaron Urheilijat, joka on yhä nollakerhossa. Liikunnan Riemu on huilivuorossa tämän viikonlopun.

Keskiviikkona 20.10. nähdään Jyväskylässä viime kevään finaalien toisinto Kampuksen Dynamon ja FC Kemin välillä. Molemmat ovat toistaiseksi puhtaalla pelillä. Kokoonpanoissa voi olla yhteensä peräti 15 maajoukkuepelaajaa: 11 Suomesta ja neljä muista maista.