Miesten Futsal-Liiga: AU voitti Mad Maxin rankkarikisaan pelatussa ottelussa

AU ja Mad Max kohtasivat perjantai-illan pelissä Loimaan liikuntahallissa. AU sai rankkarikisaan venyneestä ottelusta 2 pisteen voiton. Kuva Henrik Siiskonen.

Miesten Futsal-Liigaa
pe 21.1.2022
AU – Mad Max 5-4, vm 3-2, ja 4-4, 4-4 (1-3)
19.00
Loimaan liikuntahall
i

Syksyn kohtaaminen AU:n ja Mad Maxin välillä päättyi valkeakoskelaisten hurjaan 10–2-kotivoittoon, mutta tämän illan tasaväkisen väännön AU isäntänä kuittasi nimiinsä rankkarikisan jälkeen.
Alku näytti jo syksyn uusinnalta, kun Mad Max karkasi jo 0-3 johtoon. AU aloitti takaa-ajon, kun ensimmäinen puoliaika oli lähes pelattu. Peli oli toisen puolikkaan alkupuolella 2-3, kun Mad Maxin konkaripelaaja Tomi Lahtinen otti suoran punaisen ajettuaan vastustajan kapealla turva-alueella kohti seinää. AU ei pystynyt hyödyntämään ylivoimaa ja peli jatkui samoissa lukemissa. Tuoksinnassa näytettiin jo keltaista korttia vierasjoukkueen penkillekin. Kun joukkueet saatiin tasalukuisiksi, pystyi AU tasoittamaan tilanteen 3-3 lukemiin ja Mikke Louhela pääsi juhlimaan päivän hattutemppua.
Maalitilit karttuivat vielä varsinaisen peliajan puitteissa molemmille joukkueille tilanteeseen 4 - 4 ja ratkaisua ei saatu varsinaisella peliajalla.
Jatkoaikaa pelattiin tasaisissa merkeissä. Molempien joukkueiden virhetilit olivat täyttyneet täyteen viiteen. Mad Max herpaantui ensin ja otti kuudennen rikkeen vain puoli minuuttia ennen peliajan päättymistä. AU pääsi yrittämään kymmenen metrin vapaapotkusta ratkaisua peliin, mutta Jan Holm piti tilanteen hallussa ja tilanne pysyi tasoissa.
Kun ratkaisua ei saatu jatkoajallakaan, peli jatkui kymppimetrin rankkareilla. Vaikka ennakkoasetelma olisi ehkä tarjoillut voittomaalikilpailusta Maxeille voittoa, paremmaksi kympeistä osoittautui AU lukemin 3-2 ja vei pelin voiton ja kaksi pistettä nimiinsä.