Miesten Futsal-Liiga: Akaa vei Pirkanmaan derbyn, Riemu vahvempi Keski-Suomessa

Akaa Futsal päihitti Ilveksen selvin lukemin, Keski-Suomessa oli tasaväkisempää. Derbyvoiton vei lopulta kotijoukkue Liikunnan Riemu. Keskiviikon otteluissa nähtiin myös kaksi hattutemppua: JoSePan Otto Piili heilautti kolmesti Riemun verkkoa, Akaan Juhana Jyrkiäinen  osui peräti viidesti. Riemun Olli Pöyliö teki kaksi maalia, joista toinen oli voittomaali.

Miesten Futsal-Liiga 2020–2021

Futsal-Liigan lähetykset ja maalikoosteet Solidsportilla:

Otteluohjelma ja sarjataulukko kahdessa eri formaatissa:

ke 13.1.2021

Toijalan monitoimihalli
Akaa Futsal – Ilves FS 8–2 (4–1)

Ennakkosuosikki Akaa yllätettiin heti ensi minuutilla, kun Ilveksen Tomi Lahtinen laittoi pallon Juho Laineen ohi maaliin ajassa 0:26. Kuitenkin vain pari minuuttia myöhemmin Jovan Stankovic laukoi tilanteen tasoihin näyttävästi. Vierasjoukkueen energisen alun jälkeen peli painui kerta toisensa jälkeen Ilveksen päätyyn, ja tauolle lähdettiin lukemissa 4–1.

Toisella jaksolla Ilves palasi kentälle kuitenkin periksiantamattomalla asenteella, minkä tuloksena Vili-Atte Mäkinen kavensi numeroiksi 4–2. Akaa meni silti menojaan, vaikka Ilves pyöritti myös ylivoimapeliä Tomi Lahtinen lentävänä maalivahtinaan. Juhana Jyrkiäinen viimeisteli loppulukemat 8–2-osumallaan, joka oli hänelle illan viides maali.

Tuukka Nyström)
Juhana Jyrkiäinen (Kuva: Tuukka Nyström)

Jyväskylä, Monitoimitalo
Riemu – JoSePa 4–3 (1–0)

Keski-Suomen herruus ratkesi tasaisehkon taiston jälkeen Riemun hyväksi. Kotijoukkueen Matias Hovi laittoi ottelun avausmaalin JoSePan verkkoon, kun ensimmäistä jaksoa oli pelattu 6:35. Muuten jaksoa hallitsi aavistuksen vahvemmin JoSePa, joka prässäsi aktiivisesti ylhäältä.

Enempää maaleja ei kuitenkaan nähty ennen toista jaksoa, jonka alussa Riemu onnistui purkamaan JoSePan prässin ja maajoukkuedebytantti Olli Pöyliö laukoi lukemiksi 2–0. JoSePan maalitilin avasi ajassa 25:28 Otto Piili, joka teki pelissä hattutempun. Toisen jakson viime minuuteille saakka joukkueet olivat 3–3-tasatilanteessa, mutta lopulta myös Pöyliö osui toisen kerran JoSePan verkkoon ja pisteet jäivät Jyväskylään.

Janina Haikonen)
Olli Pöyliö (Kuva: Janina Haikonen)

Ottelusiirrot

Keskiviikkoillan kolmas ottelu ToPV – FC Kemi -ottelu on siirretty myöhempään ajankohtaan.