Miesten Futsal-Liiga: Akaa ja KaDy välieriin, Kemissä ja Torniossa jatketaan sunnuntaina

Kampuksen Dynamo ja Akaa Futsal jatkavat välieriin otettuaan toiset voitot Futsal Mad Maxista ja Golden Futsal Teamista. Viime viikolla kotiottelunsa voittaneet Liikunnan Riemu ja Someron Voima eivät onnistuneet nappaamaan voittoja sarjan kärkijoukkuiden FC Kemin ja Tornion Palloveikkojen vieraina, joten kaksi jäljellä olevaa välieräpaikkaa ratkaistaan sunnuntaina.

voitot 1–1

Runkosarjan voittaja FC Kemi oli hävinnyt ensimmäisen puolivälierän Riemulle Jyväskylässä, joten se tarvitsee tänä viikonloppuna kotihallissaan kaksi voittoa jatkaakseen välieriin. 37 maalia runkosarjassa laukoneen Enderson Suárezin kahden ottelun pelikielto ei helpota kemiläisten savottaa.

FC Kemi hallitsi kuitenkin avauspuoliaikaa kotihallissaan, missä se on ollut erittäin vahva, lähes voittamaton. Kapteeni Tuukka Pikkarainen otti joukkueensa selkäreppuun ja vei isännät 1–0-johtoon 10. minuutilla.

Pikkarainen tuplasi kotijohdon hienolla yläkulmalaukauksellaan 22 minuutin kohdalla. FC Kemi puolusti todella tarkkaan, eikä Riemu päässyt laadukkaille maalipaikoille. Kellon näyttäessä 33 minuuttia laukoi illan sankari Pikkarainen hattutemppunsa täyteen 10 metrin vaparitäplältä.

Riemu ei kuitenkaan luovuttanut, vaan leipoi minuutin sisällä ylivoimakuvioilla kaksi kavennusmaalia, viimeistelijöinään Matias Hovi ja Joonas Madetoja.

Riemun päättäväinen takaa-ajo ei tuottanut enempää hedelmää, vaan FC Kemi namutteli vielä kaksi maalia tyhjiin. Taneli Kohonen viimeisteli loppulukemat 6–2 pallonriistosta.

Kolmas, ratkaiseva puolivälierä pelataan sunnuntaina Kemissä klo 16.00. Ottelun voittaja lunastaa välieräpaikan.

Putaan liikuntahalli, Tornio
ToPV – SoVo  4–1  (2–1)
voitot 1–1

Vahvan kevään runkosarjassa pelannut ToPV lähti FC Kemin lailla kotiviikonloppuun pakkovoitto edessä, koska Someron Voima oli kukistanut torniolaiset ensimmäisessä osaottelussa. Hirmuvireessä Somerolla (3 + 2) olleen Gezim Vocan pimentäminen oli ToPV:n ykköstavoitteita lauantain otteluun.

ToPV sai seurahistoriansa ensimmäiseen playoff-kotiotteluun lentävän lähdön ykkösketjun pivotpelaaja Aleksi Kylmälän osuessa erikoistilanteesta jo 24 sekunnin kohdalla. Sergei Korsunov laukoi keskisektorilta torniolaiset 2–0-johtoon ennen runkosarjan pistepörssin voittajan Arber Istrefin kavennusosumaa.

Toisella puoliajalla Kylmälä osui toistamiseen Newton Jr:n kovan kaukolaukauksen irtopallosta. Kun Aleksi Gullsten laukoi ToPV:n neljännen maalin vapaasti omasta kuljetuksestaan voimalla alakulmaan, oli SoVo pakotettu hakemaan kavennusta jo riskillä.

SoVon ylivoimapeli ja takaa-ajo eivät tuoneet tulosta, vaan ToPV kesti maalivahti Viktor Janssonin johdolla.  Kolmas ja ratkaiseva osaottelu pelataan sunnuntaina Torniossa klo 16.00. Ottelun voittaja etenee välieriin.

Toijalan Monitoimihalli
Akaa Futsal – GFT  7–2 (4–2)
voitot 2–0, Akaa Futsal välieriin

Vahvan kevään pelannut Akaa otti jatkopaikan selvällä pelillä ja kahdella voitolla. GFT:n Lasse Saari aloitti maalinteon heti ensimmäisellä minuutilla, mutta isännät määräsivät sen jälkeen tahdin. Jovan Stankovic ja Jussi Nyström iskivät ensimmäisellä kympillä yhteensä kolme maalia, ja Nyströn naulasi neljännen 10 metrin vapaapotkusta 17. minuutilla. Hetkeä myöhemmin Akaa-vahti Kasper Kangas rikkoi omalla maalillaan, ja GFT:n Antti Arvola sai kaventaa 6 metrin pisteeltä. Sekä GFT että Akaa vaihtoivat näihin pilkkuihin maalivahdin, mutta niin Antti Koivumäki kuin Juho Lainekin vetivät lyhyemmän korren.

Espoolaiset saivat Arvolan maalista virtaa, mutta tauolle mentiin lukemissa 4–2. Nyström täydensi hattutemppunsa heti toisen jakson alussa, ja hetkeä myöhemmin Markus Rautiainen kasvatti johtoa. Nyströmin neljäs osuma jäi ottelun viimeiseksi.

GFT:n Toijalan-kirous jäi näin murtamatta ja espoolaisjoukkueen kausi päättyi puolivälieriin. Akaa porskuttaa mitalipeleihin ja jahtaa ensimmäistä kultaansa ja jatkoa kesken jääneen kauden 2019–20 jälkeen runkosarjan voittajana pelaamilleen europeleille.

Monitoimitalo, Jyväskylä
KaDy – Mad Max  5–3 (3–0)
voitot 2–0, KaDy välieriin

Valkeakoskella pelattu ensimmäinen ottelu Mad Maxin ja KaDyn välillä päättyi vieraiden hyvin täpärään voittoon. Jyväskylässä KaDy otti ensimmäisellä jaksolla tuntuvan etumatkan, eikä päästänyt “Maxeja” kahta maalia lähemmäs. Niin kuin kahdella edelliselläkin kerralla, Dynamo laittoi Mad Maxin etenemiselle stopin puolivälierävaiheessa.

Omissa hyökkäyksissään hanakasti ja vaarallisesti laukova Mad Max oli ensimmäisellä jaksolla vaikeuksissa KaDyn onnistuneen prässinpurun kanssa. Aleksi Pennanen ja Niila-Ville Laitinen venyivät erinomaisiin torjuntoihin, mutta vain Mad Maxin Pennanen joutui nöyrtymään ensimmäisellä jaksolla. Toisen jakson alussa vieraiden Justus Kunnas rikkoi kuparisen, mutta Mikko Kytölä kuittasi maalin heti. Tehokkaan takaa-ajon Mad Max sai aikaan vasta, kun Jukka Kytölä oli vienyt KaDyn jo 5–1-johtoon. Matti Jussilan ja Justus Kunnaksen maalit eivät kuitenkaan riittäneet.

KaDy jatkaa välieriin Akaan seuraksi. Kaksi muuta välieräjoukkuetta selviää sunnuntaina Kemissä ja Torniossa pelattavissa otteluissa.

su 25.4.2021

16.00 Tervahalli, Kemi
FC Kemi – Riemu

16.00 Putaan liikuntahalli, Tornio
ToPV – SoVo

Välierät pyörähtävät käyntiin lauantaina 1. toukokuuta (tai su 2.5.), ellei koronarajoituksista seuraa enää otteluohjelmamuutoksia. Finaalien aikataulun mukainen aloitusviikonloppu on la 15.5. - su 16.5.